Форумџика на годината

Споделување лоши/добри искуства за апартмани и престој во Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од glupsumjbg, 25 јуни 2022.

1. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.831
    Ги зимаат да пријават дека имаат турсти. Како издавачи на апартмани имаат обврска да пријават. Ама најчесто ги враќаат за саат до два. Не ги држат подолго.

На Just.do.it, Mazegin, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.272
    Допаѓања:
    12.284
    Во 2019 бев во Охрид со друштво за концертите на Авалон. Тој период речиси се е полно и тешко се наоѓа апартман, затоа закажавме однапред речиси 1 месец. Женава ја најдовме по препорака на колешка од Охрид па се надевавме дека се ќе биди во ред, се до неколку дена пред да одиме ни се јави да ни кажи дека во соседниот стан “реновирале” комшиите и ќе не преместела во куќата на мајка ѝ шо исто така издавала соби. Заради тоа шо немавме избор, прифативме + таа ни рече дека условите се како и кај неа.

Кога стигнавме таму се запрепастивме, собите како прв пат по кој знае колку години да ги отвориле, на приземје, мирисаше на влага и мувла како во подрум, на креветите имаше јамболии и постелнини преполни со прашина и на намештајот еден прст прашина. Заедничката кујна и вц беа во иста состојба, како во некоја викендичка, шо се нашло од намештај, импровизирано. Резил! За (не)среќа бевме во план да останеме само на 4 дена и гледавме само за спиење да се вратиме.

Од тогаш, си ветив, Охрид само на неколку дена и тоа преку Букинг исклучиво. А охриѓани си останаа лакоми до небо, без никаков сенс за туризам, патем секоја година се жалат нема туристи и цацко е крив. На море поевтино и поубаво ќе поминеш, за наједноставен двокреветен апартман почнаа да бараат по 2-3000 од вечер.

Се согласувам дека треба претпазливост при избор, ама тоа не значи дека тие шо издаваат треба да се однесуваат како лопови, особено со тинејџери.

На marchi-cool, sj *O*, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.643
    Тоа знам ама требал одма да ги врати, а не да ги задржува и да не им ги дава. Тоа е кривично дело.

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    позитивно искуство: вила Лихнид.
    Само малце домаќинката неќе собиранки, и тоналитет повисок од 10 децибели.
    И малце имаше прашина на комодата.Ама океј е вака.

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.591
    Допаѓања:
    38.958
    Еднаш бев во една куќа кај што во собата немавме кревети туку каучи од пред 50 години со јамболии, имаше простор само еден човек да се размине, слики на ѕидовите од предците на жената што ја издаваше куќата, делевме вц со уште две соби што беше пристојно ама имаше огромно стакло на вратата и требаше да ставиш пешкир за да не се гледа кога ќе уклучиш светло(плус беше надвор), сабајле женава нѐ будеше од некоја причина, на почеток ни ги зема личните карти и ги запиша сите наши податоци, за чистота беше ок, не нешто wow...мислам не беше толку лошо со оглед на тоа што беше најдено дента пред идење :D:D. Тоа е единствениот пат кога имам изнајмувано во Охрид, други пати одев кај другарки.

6. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    1.188
    Јас имам позитивно искуство со сместување во Охрид. Немам некои превисоки стандарди, битно ми е да е чисто и каде што престојувавме беше супер.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Едно добро искуство сум имала во апартмани Томиќ, мислам дека така се викаше сместувањето. Пристапна цена, убав поглед, блиску до шеталиштето, чисто и културно. Еднаш само го видов газдата, да ни го покаже апартманот и толку.
    Другото, катастрофа. Никаков стандард немаме за туризам. Највеќе што мразам е стар намештај од отпад изваден, со ќебиња и постела нечиста, да мириса чудно. Секој буквално што има плус соба издава, дали е во функција и дали има услови не е битно. Не е само Охрид, туку и низ цела Македонија. Не знам што е трендот со намештајот од покојните баби и дедовци. Не знаеме и не знаеме со туризам, ама битно за пари зинати сме.
    Јас би отишла на сите такви што нудат смештај со никакви услови и казни огромни би им напишала. Да не правам муабет што ретко кој пријавува туристи.

На VDT2906, sj *O* и Mikha4 им се допаѓа ова.
  8. glupsumjbg

glupsumjbg Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2022
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    22
    Епа кога викаме за добри апартмани да пофалам и јас некои апартмани

1.Јован Апартмани во строг центар во зградите кај кипер , уредно наместено ,чисто ,без глувци :lol: цената е океј за строг центар мада сега во строг центар има и поевтини ама ок беше се
    2. Апартмани Јанкулоски исто така и апартманите ДО вила Јанкулоски од десна страна

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Арт Блу апартмани во центар кај пазарчето. Највисок рејтинг на букинг имаат. Само се скапи ама вреди да платиш.

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.970
    Допаѓања:
    134.912
    Јас City Center Apartments да ги пофалам. Супер се, хигиена на ниво, услужливи газди, добра локација. Кој бара сместување во центарот на Охрид, препорака од мене за апартманиве.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.280
    Кампот Партизан ми е закон :) за со дечиња, топ. Има убави бунгалови со купатилце, плажата си е супер, песочна,дечињата имаат кај да си копаат, плитко е. Кафето во кафичот е 50 денари :)

На little women и tanjita им се допаѓа ова.
  12. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    Апартмани Коста, позади Ресторан Европа во Центар. Единствено добар смештај кај што сум била во Охрид, а сум била многу пати затоа што ми е на срце градот.
    Генерално сегде било или приспособени спални, дневни што преку година они спијат па во лето издаваат, или се на 2 соби од тебе.
    Лошо искуство што ми е баш во меморија, Локовски во Пештани. Од причина што преку букинг резервирав и не беше баш евтинко очекував барем да биде зачистено. Рај за пајаци и пајажина буквално во уста ти влага, поткровје без клима (макар и со доплата) се кувавме на 50 степени, во вц глава ќе искршиш, дека поткровје.
    Охрид фореваа :)

13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.400
    Не се сеќавам која година беше... 2005-2006 бевме сместени приватно со сестра ми и мајка ми во собичка која уствари беше ходник. Од "собата" наша се влагаше во 3 други соби каде што си имаше сместено луѓе, и во вцто и на тераса исто. Луѓево кога требаше да излагаат нормално поминуваа пред нашите кревети. Немам зборови.

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.584
    Допаѓања:
    40.012
    Врв на туризам :o

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.831
    Да да, одма се враќаат тие. Се сложувам.