Понадуена е и од Спајк ( кучето) Ми фали и Џиф Џиф. Се сеќавам дека имаше една рубрика од Наш Свет, писмо до непознато другарче. Се допишував со некои личности, си праќавме подароци, абе времиња.
А се сеќава некој на Качора и Росалинда Секој ден пред школо ја гледав и неа, си имав маратон, прво беше Dragon Ball, па Rebelde Way на А1, после менував на МТВ за Росалинда
Омилените играчки (луда бев по Лего, по секој одмор во Грција со моите се враќав со по еден нов сет. Многу молење имаше, скапи беа ама ги сакав повеќе од Барбиките)
Кога веќе ја дофативте и нејзиното височество Телевиса , се сеќавате ли на серијава Грдата Лети ? Бевме едно 10тина деца у маало и сите ја пратевме, еден ден кај еден се гледаше, друг кај друг и така наизменично. Да напоменам, уз мезе. Грицки, смоки, чипс, пуканки. С е к ој ден.
Дали се сеќавате и на овие: Ау каква носталгија почувствував со овие цртани. Овие ги гледав на претшколска возраст и ко тргнав на училиште тој период.
И Наше Маало ми беше фејв од детските емисии. А од другиве емисии не знам дали се сеќавате на „Дај побрзај“. Трчаници и брканици за да се исполнат сите задачи и да се стигне на аеродром. За жал, денес целта останува иста само многу од нас би бирале карта во еден правец. Само оваа епизода успеав да ја најдам целосно (иако има некои делови кои не ми се допаѓаат), па еве едно потсетување.
Еј дааа колку ја гледав Опстанок, колку многу жалев кога децата се изгубија, па кога ги најде во планината тој човекот(му го заборавив името) кој имаше припитомено волк и го гледаше како домашно куче, плачев кога таа малата, Босилка чинам се викаше, кога се разболи, па ми текнува некој од нив змија го касна А дали игравте Царица? Ластик дали игравте? Игри со билии?
^ластик...омилена игра од детство Исто омилена серија ни беше Мојот таканаречен живот .Мислам сите се лигавевме тогаш по Jared Leto .
@bicycle, се сеќавам на Патот за Авонли, но некако во магла ми е, изгледа ептен мала сум била тогаш. Која година се емитуваше серијава кај нас? И така, ми текна и на некои игри од детството (компјутерски). Half Life, леле колку само се плашев од играва и од мутантите, но сум ја играла по цели ноќи некогаш Counter Strike, на исто CD ми беа Посебно на овој дел се сеќавам многу добро: Tomb Raider И секако, легендарната GTA Vice City Крадење коли, бесцелно возење по плажите и тепачки во клубовите
И јас уште се лигавам А мајмунчето Алис, како не и тоа не се пропушташе, тоа обавезно со татко ми се сеќавам гледавме.
Беверли Хилс, Плажата и залезот, Тропски горештини, Авантурите на Синбад, Девојката од океанот, Се плашите ли од темнината, исто така беа хит серии на тогашната МТВ 1. Од тинејџерски групи кои го полудеа цел свет, ги издвојувам добро познатите Backstreet Boys и Spice Girls
@Rama, тогаш биле Backstreet Boys, а во мое време беа US5 и Токио Хотел. Се сеќавам на телевизијата, мислам дека МС се викаше, на емисијата МС-СМС, секое попладне фрчеа музички желби и спорови за тоа која група е подобра. Па поздрави меѓу одделенија, 8-а ги поздравуваат 7-б итн итн.
А ви текнува на филмови и серии од тоа време? Најчесто беа некои low budget акции, комедии и чат-пат авантури со деца. Back to the future ги имам на ЦД сите делови. Beverly hills cop беше еден од најпопуларните. Mousehunt (1997) The Adam's family Ace ventura Jurassic park Jumanji 1994 Airborn Monkey trouble Conan the Barbarian The Wizard Of Oz Scrooged The Borrowers Death Becomes Her The Little Rascals Hocus Pocus The Indian in the Cupboard Hook Beetlejuice Па ги вртевме цело време оние со Рамбо, Терминатор, а подоцна комедиите со Џеки Чен, Овен Вилсон и Еди Марфи, за подоцна да дојдат Scary Movie.
Филмови и серии? The goonies Е.Т. Labyrinth (со Дејвид Боуви) Home alone сите делови „Гремлини“ Ghostbusters Girls just want to have fun (со Сара Џесика Паркер) The breakfast club го сакав. Серии освен Беверли Хилс 90210 друга не знам да гледав... а да, Алф
@Annath, Ние генерациски се промашуваме за некоја година изгледа Титаник ( и „My heart will go on“. Цел саунтрак го имав, преснимен од касета на другарка) Спејс Џем ( и „i believe I can fly“, која ми беше една од најубавите песни од детство и која денеска не можам да ја смислам, зошто педофил ја пее.) Clueless Кралот Лав 101 Далматинeц (играниот) Откачениот Професор Земја пред времето (и плачките кога умира мајка му на Литлфут.) Телохранител (ептен бев мала ама многу впечаток ми остави) Твистер Серии: Беверли Хилс Се плашите ли од темнината? Тропска Горештина Музика: G`N`R NKODB Roxette Michael Jackson па после и Spice Girls Take That Купување на едно италијанско списание за млади што секогаш имаше подароци И цртање на дланките а ла Мадона „Frozen“