Јас со спинална имав главоболки страшни. То асе случува бидејки цереброспиналната течност истекува низ дупчето од иглата не кај сите ама кај некои доага и до потреба од интервенција. Додека се нормализира имав страшна глсвоболка среќа се консултирав со анестезиолог и ми рече кофеин помага испив едно кафе и одма ми беше подобро имав среќа два три дена се мачев само ама буквално неможев да седам а не да стоам. Кога лежев ништо не ми беше кога се испрсвсм во рок од 5 мин почнуваше мн силна главоболка и вкочанување на вратот. Си има се негативни страни не е се розево но не е ни толку страшно освен глсвоболката ништо др немав проблем после царскиот. Брзо се опорсвив и можев дс се рсботам и да се грижам за бебето најнормално.
Кој ти даде кафе побогу? Мене јадење не ми даваа 3 дена и само сок јаболко смеев, какво кафе бре... супер чим си добила кафе...
Нее не хаха кафе пиев дома кога се врарив мене главоболката ми се јави денот на испис 4тиот ден по оп . Едит Првиот ден ништо не јадев се породив сабајле во 10:30 следниот само супа за ручек двопек за вечера третиот нешто слично па потоа почнав понормална храна
Јас имам последици од спинал, болки каде е ставена. Супер ми ја стави спиналната, тогаш немав проблем, освен болки од лежење. Ама на промена на време обавезно ме боли. Значи покрај болки во кичма од тежина моја и на синко, болки во врат од доење, ја имам оваа од спинал. Болки во матка при промена на време плус.
Како нова ми е џанам. Недопрена. Знаеш, само да не дојде ред дете да ми чепнеш, е тогаш ќе видиш дали има разлика како сум го родила.
Ти пишале претходно дел од причините, јас само ќе додадам дека со целосна анестезија оперираат ако е итен царскиот, или пак ако боцкањето е неуспешно. Јас сум двапати породена со царски рез, со целосна анестезија. Првиот пат мораше целосна поради итноста на случајот, т.е мораше бебе итно да се вади за да не се напие од плодовата вода а вториот пат не можеа да ми стават спинална, иако неколку пати ме боцнаа. Од самата анестезија немав никакви проблеми, немав ни главоболки, тие се почести при спинална анестезија. Ако се прашував јас, дефинитивно ќе одев природно, ама требало да биде поинаку. Еден од најголемите стравови ми е анестезијата генерално, особено целосната.
Алал да ти е. Да видеш мојата каква е сега во втората бременост ќе се исплашеш. Отечена усна над епизиотомијата, 2 3 топчиња со венски застој. Катастрофа.
Извини од срце. Ич не сакам да вреѓам. За мене се мајки лавици оние кои можат природно. Ѕверки! Јас најискрено се воодушевувам. Ама кога некој ме вреѓа... Те гушкам @Snowflake92 несакајќи не ти одговорив. Јас мислев у болница. Верувам. Не си прва што кажуваш, другарки имам спинал, од глава пукаа со денови... Фала богу јас не осетив, ама на апови бев и премногу испив сок, најверојатно брзо ја исчистив од организам самата и првиот и вториот пат . Така ме советуваа, така правев...
Да не постоеше опција царски, немаше ни да размислувам деца да правам. Стравот и паниката се и те како легитимни причини за царски.
Првото ми е царски. Доколку се одлучам за друго, ќе инсистирам на царски. Страв имам сега после породување пред тоа немав. Три дена бев со контракции, од кои два во болница + провокации и триста чуда зошто ме форсираа за спонтано породување иако имав многу мали шанси. Секој треба да си има право на избор, треба да се престане со предрасуди кон жени кои преферираат царски. Секој си има причина.
Стравот и паниката не се причини за царски. Можете да си наоѓате оправдувања колку сакате. Од еден природен и нормален процес правите баук. Нит ќе ве разберам, нит сакам, нит можам. Бирајте си слободно, секој има право на избор. Мое право е да превртувам со очи на секој царски направен поради индикација - страв и лигавење
Не знам како може на мене толку да не ми е гајле како раѓаат другите жени и што преферираат, а такви како тебе толку да замараат по форуми за царски рез. Ќе научите ли некогаш во свој двор да гледате?