Да. Каде виде дека го оспорувам тоа? Зборувам за нормална бременост и пораѓај. Не мора уште одма со извртувње
Јас прво имав страв од природен, второ несакав да имам промена на обчик на вагината како што е кај многу мал број на родилки и трето несакав бебето ако не е маместено во положба за раѓање да го вадат со вакум или да го вртат. А инаку црева не вадат за царски рез незнам од каде тие таа информација.
Да по моја желба. Со двете бремености сум породена со царски. Со пвата бременост(близнаци) на 10 Фебруар 2021 со втората на 8 Декември 2021 година.
Искрено,почитувам. Само што ја потврди статистиката зошто имаме толку многу царски во државава особено во приватните болници.
Темава ќе стане попродуктивна ако членките престанат да се нервираат и да ги коментираат одлуките на другите жени и изборот како да раѓаат Супер би било да си го сподели секоја искуството, на пример имала природен, да наброи +/- доживување и впечаток, и замислете да не пише "будала треба да си ако решиш поинаку" , "царици сте" и да не ги спомне "статистиките" кои реално не и играат никаква улога во животот. Темава би имала смисла само ако има објективно споделени искуства од природен и од царски, без осуда и наметнување на мислење. Како жени треба да се радуваме на секоја слобода во избор која ни се пружа, а не да осудуваме.
Темата ќе има смисла тогаш кога ќе пишат членки кои ги искусиле двете породувања. Ние што сме родиле само царски или само природно - џабе веземе. @Anita Nikoloska да каже како се породи во една година и во февруари и во декември
Точно @fana затоа и пишав да се сподели искусеното и да се огради од коментирање или осуда за она што не го искусила.
Доколку нема грешка во датумите најверојатно забременила два месеци после пораѓајот, се породила во фебруар, април забременила, декември бил наредниот царски.
Да точно Април забременив(последниот ден или два од март имавме однос) повторно, Декември се породив сега си ставив спирала.
Царски рез со целосна анестезија во Ре-Медика кај доктор Зоранчо Петановски. Он ме убедуваше вториот пат да одам природно но не прифатив.
Како бе те убедувал после близначка бременост и царски пораѓај природно да раѓаш? Тоа ризик самата бременост била, не па природно после толку мал период да се породиш... Ти значи имаш ''ирски близнаци" (родени деца од иста мајка во иста година) Нека се живи и здрави
бев убедена дека станува збор за грешка во годините, нели после еден царски препорачуваат две години за наредно забременување?
Препорачуваат, и сигурно членката знае за ризиците што ја очекувале па еве се нафатила. Нејзино тело нејзин избор. возможно е нам колку и да ни е неверојатно.
Сеуште не бидејќи кај мене менструацијата се појавува на почеток на месецот најчесто тоа е во првата недела од месецот. Сега ќе треба да чекам да ми дојде првата недела од Јануари.