Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Moj sovet ti e ispitaj vrodena trombofilija I skrien seker so insulinemija

На Pozitiva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Има ли терапија за тромбофилија

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ima kleksan I aspirin

4. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Фала сакам да испитам за да во наредна бременост не ја поминувам оваа траума

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ispitaj si mila barem ke znaes dali imas ili ne

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    17.908
    Многу ми е жал душо, и мене истото ме снајде - 8 недела и 4 дена,премногу ми беше тешко, прва бременост ми беше, ама еве сега сум подобро и тоа многу. веќе станав на нозе здравје од декември ако е се чисто уредно и во ред можеме да пробуваме за бебенце.
    Јас правев само микробиолошки брисеви и пап тест. за понатака кќе видиме најверојатно ќе испитувам и трансфузиолошки.
    За причината не правев испитувања, рекоа као демек природна селекција било.
    А на брисевите покажа кандида и уреаплазма позитивна . па од денес се лечиме со сопругот пиеме антибиотик, пробиотик и за мене вагиналети. Се надевам ќе ја утепаме уреаплазмата :muscle:
    Биди силна :muscle: , не паѓај психички и се ќе биде во ред, ќе си имаме и ние убава бременост:l:(highfive)

7. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Дај боже да си имаме криво ми е ама мора напред ❤️Јас само ешерихија имав другото све чисто. Така требало да биде. А односи по колку време ти кажаа да имаш?

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    17.908
    @Pozitiva првпат после киретажата имавме односи од како добив прва менструација.

9. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Не ме праша мене, ама ај и јас да си кажам дека ние односи имавме 15-тиот ден по киретажата. Да бидеме на чисто, крварењето од киретажата ми беше престанато недела дена претходно.

10. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Јас крварев само 1 ден, после тоа 5 дена кафено, и еве денеска гледам крв дали е нормално?

11. betty oh

betty oh Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    85
    Здраво и од мене за жал еве и јас да го напишам она што ми се случи... на 22.10 престана да чука срценцето на моето бебе во 8ма недела од бременоста. На 24.10 ми правеа ревизија и еве сеуште веке 9ти ден имам слабо крварење. Првата бременост ми помина супер без никаков проблем.Керкичката има 2 години но оваа вторава ме запрепасти сознанието дека прекинало чукањето на срценсето ми дојде како гром од ведро небо. Не можам да дојдам до одговор зошто тоа ми се случи. Дали некоја има исто искуство како моето со неуспешна втора бременост после една успешна и без проблем помината бременост? Пап тест, колпоскопија и ехо правев во април 5 месеци пред да останам бремена и се беше во ред. Што би требало да испитам ? Докторите викаат нема потреба од никакви испитувања освен брисеви

12. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    И јас добив ист одговор нема откажување само ете мене прва бременост вака ми заврши душава ме боли

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Имам другарка пред двете дечиња имаше по еден спонтан. Не мора да значи дека нешто не е во ред туку едноставно природна селекција. Во секој случај не е лошо и хормони да испиташ.

На betty oh и Pozitiva им се допаѓа ова.
  14. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Јас знам дека ако не ти се во ред хормоните не ни можеш да забремениш

15. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Немој да се плашиш воопошто,спонтаниот абортус не е причина за понатамошно забременување

Здраво Девојки.Еве ме и мене со мојот спонтан абортус.Направив киретажа на 05.06.1986 денот на мојот роденден.Ми беше дијагностицирано Мissed Abortion.Резултатите покажаа дека имало два плода но не се развиле .Поминав без болки и ја дигнав главата горе и сега од почеток се .Мојот гинеколог ми препорача да почнам терапија со бромергон меѓутоа на денешниот преглед консттираше дека можеби ќе треба да се провери тубата на јајнијот левиот .Има ли некој вакво искуство?

Последна измена од модератор: 13 ноември 2018
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Зошто мислел дека треба да се проверат јајцеводите? Имаш индикација за тоа? Си правела ли ХСГ?
    И на кој начин ти рече да се провери? Лапароскопија или само ХСГ?

17. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Вчера бев на преглед и ми рече дека левиот јајник не изгледа добро ама да не се креваат паники,не е ништо загрижувачко .Моментално пијам бромергон,пијам сумамеди серепертазе.По терапијава ми рече да дојдам на контрола после добивање.ХЦГ не сум правела(ми рече нема потреба) додкеа пак докторов што ме киретираше кој е сосема друг насочи дека ќе треба да се испита .Највројатно зафатот ќе биде лапараскопски.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Па пред да почнете со нови обиди, направи си лапароскопија, ќе се видат и јајниците и каналите.
    Како што рече, главата горе и ќе си останеш пак бремена.
    Направи си ги сите испитувања за раат после да си продолжите со обиди. И ајде пак да се две бебенца, но овој пат до крај (fingers)

На Pozitiva, Martka, ivani30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Се надевам ќе биде се во ред овој месец ми е резервиран за секакви испитувања а од нареден само опуштање,винце и секс.Се надевам ке имам убави вести

На 0ли и Meckicja им се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Да ве прашам за колку време ги добивте резултатите од испитувањата на бебчето,поминаа скоро два месеци а сеуште нема резултати.