Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Многу е долго тоа не би требало да е подолго од 7 дена ама се зависи кај нас приватно државно:дали се консултираше со гинекологот кој ја изврши киретажата

Последна измена од модератор: 14 ноември 2018
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    На државно ги пратив,не се имам консултирано со докторот кој ја изврши киретажата,бев само на преглед кај матичната се беше во ред ми даде само цикло-прогинова кој денеска ги завршувам и сум во исчекување да добијам втор циклус и да одам на нова контрола да ги завршам уште некои испитувања.

3. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Поучена од моите пријателки кои одеа во државна јас се решив за приватна ама тоа секој според своите можности.Во приватните се поекспедитивни и побрзи .Мој совет ти е да одис кај гинекологот што те киретирал за да ти ги даде анализите,ама чим до сега не ти се јавиле не е застрашувачко.Ако имало нешто до сега ке си била обавестена.Каква дијагноза имаше ако не ти е тешко пиши ми.Кога матичната ти рекла дека е се во ред тогаш не се плаши .Сега на ред е а направиш некои испитувања и со повторен обид .Со среќа

4. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Missed abort имав дијагноза,до сега сите испитувања од брисеви и пап тестови ми се чисти освен на мокрача имав бактерија и неја ја излечив,сега преку крв сакам да ги направам уште TORCH и на трансфузиологија.

5. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    И јас ја имав истата дијагноза и најчесто причина некоја нема .Ова тестотв и мене ми изгледаше примамливо ама мојот гинеколог ми рече дека нема потреба само џабе потрошени пари а навистина не знам колку чини.

6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    И мене ми рече дека нема потреба ама јас инсистирав и ќе ги правам да си сум начисто со се и да ми е мирна главата.

7. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Во секој случај нема што да изгубиш,подобро е да си испиташ се.ЈАс од моите испитувања кој што ги направив по абортусот од типот на пап и хормони сега за сега е во ред ,но уште овој месе ке се пазам и од декекември ке се фатам за работа .Кај мене имаше два плода и малку тоа ме загрижува.Еднаш се фатило ,ќе се фати пак да не се секираме.

На Pozitiva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Да му кажеш на гинекологот да си ја скине лиценцата и дипломата.
    Џабе потрошени пари како да па не.
    Ако даваме пари на глупости за партали и за грицки мицки може да се дадат 3.000 ден за испитувања кој ќе си бидеш раад понатака.
    Гинекологот да нее баба ванѓа па да гледа дека сее во ред.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    па што викаѓ да го направам тестов?

10. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Какво испитување е TORCH и дали се прави после прва бременост и Missed abortion . Имав пред 3 недели.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    И тестот и трансфузиологија.

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kalicka

Kalicka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Со тешко срце да ви се придружам на темава. Денес прокрварев многу 6 недела и толку од бременоста. Многу ми е тешко,незнам како ке го поминам ова. Чекам да ми направат киретажа и се мислам дали од утре ке ми се намали болкава во душата...
    Вчера на ехо беше се во ред и срце имаше денес се случи ова...

13. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Братучетка ми е два ипол месеци,пред повеќе од месец време беше на контрола и било во ред,рече немала ни повраќање,не осеќала тотално ништо,дури е ослабната,стомакот дури и помалку и се познава,имала зеленкасто лигаво прање цело време,се плаши да оди на гинеколог дури за да не и кажале дека е мртво бебето и цело време вели ништо не осеќам како да не била бремена а ни крвари,ништо,де кажете нешто да ја утешам.

14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Под хитно да оди на контрола можеби има некоја инфекција,а ако недај господ и е умрено може поголеми компликации да си направи нека си оди со време.

15. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645

Во случњај не неубави вести дали денес или за некој ден мора да да се знае.Треба да бидете свесни дека во случај на мртов плод или немање на срцева реакција може да се доведе во ризик мајката .Дали сакате да се случи сепса/Стравот голем знаеме ама сите сме поминале тешко е знам.

16. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Obavezno se pravat ovie ispituvanja posle spontan malku go preporacuvaat doktorite a e od golemo znacenje za plodot

17. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Какво испитување е TORCH и дали се прави после прва бременост и Missed abortion . Имав пред 3 недели.

18. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    TORCH predstavuva skratenica za cela grupa na analizi koi vo prevod bi bilo: T- zaza toksoplazmoza, O - za otthher ili drugi koj opfaka hepatit B mumps i treponema, R e za rubeola , C e za citomegaalo virus CMV, i H e za herpes simplex virus. Analizite se rabotat vo serum, sto znaci NE se nosat brisevi tuku se zema krv. Tie se infekcii sto dokolku nedaj boze se aktivni vo momentot moze da mu nastetat na plodot ili pak moze bi gi imame prelezano a vo momentot ne se aktivni I vo toj slucaj ne e opasno

На Meckicja и Pozitiva им се допаѓа ова.
  19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Имаш ли правено ваков тест,се мислам да го направам и јас затоа што и јас ја имав истата дијагноза

20. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Немам направено чекам рез. Од плодот од државна па ќе видам.пијам циклопрогинова па потоа да одам на гинеколог