И јас имав missed abortion во 9та недела, пред 1 година, ги направив сите испитувања, испаднав позитивна на уреаплазма која ја излечивме со антибиотици и носител на токсоплазма, го пративме и мат на испитување и ништо од тоа, никој не кажа од што настанало. И да не го мислите тоа, така требало да биди не било за нас. Иначе сите испитувања на државно не чинеа повеќе од 3000 ден, да си испитате се пред да планирате нова бременост. На сите ви посакувам што поскоро да си дочекате пак бременост и да си помините лесно. Јас еве 36 недела ја полнам
Можеш ли да ми кажеш што испитувања направи,јас направив само пап ,хцг и пролактин сите ми беа супер.Сега гинекологот ми даде сумамед да се исчистам од можни настанки ,серрпетазе и бромергон .По испиената доза ќе чекаме мензис и да видиме што како .Ми рече дека ја загрижува малку левиот јајник за проодноста на тубата ама да не се креваат паники.Ајде те молам дај некој совет од твое искуство .
Jas napraviv TORC ,trasfuzioloski ispituvanja site ispadna deka imam mutiran gen I mora da pijam metilirana folna a ne obicna ,hormoni ispitav ,pap test,brisevi se bese ok I jas imav mised abortus vo 8 nedela I 4 dena ednostavno ova se slucuva koga plodot nesto ne e vo red ne se razviva pravilno I samata matka go isfrla pravi selekcija najceto vo ovaa nedela od bremenosta a zs ispituvjaispituvja na klinika od plodot ic ne se nadrvajte deka nesto ke vi kazat premnogi e mal plodot za da moze detalno da go ispitaat samo glavite gore I molitva do dedo boze slednoto da ni bide zivo zdravo I poskoro na site da ne daruva
голема мака , немам каде да напраам муабет со некој и плу збунета до бескрај , на трета контрола во 13та недела , кажа гинекологот дека нема срцева реакција , бебето растело до 12та недела и после престанало, многу се израдував на оваа бременост, сите викаат така требало да биде ама тешко ми е . после киретажата докторката вика дури малку поголемо било од 13 недели и сега чекаме резултати од испитувањата .... невозможно е да има некоја грешка ама умот мој си поигрува со мене
Многу ми е жал за тоа што ти се случило,имав и јас пред година ипол спонтан во 12 +3 , резултат ништо посебно (природна селекција) после 6 месеци само брисеви и пап, чисти беа и почнавме пак со обиди. Мора да бидеш храбра што е твое ке дојде.
Даа знам кога сакаш пиши излесни се, јас после скоро 2 год пак забременив и сеа на почеток сум, коските ми се тресат секој ден ама тоа е ..само позитивна мисла, собери се психички и кога ке бидеш спремна во поход
Јас имав во 13 недела прекината бременост, абортус поточно бебето не беше добро, го поминав тоа.. душата уште боли..после 6 месеци почнавме да пробуваме и после 3 месеци останав бремена.. еве сега сум 7ми месец бебе супер го чекаме во раце. Ни една бременост не е иста така да имај верба и надеж и се ке бидне како треба
ова беше трета бременост веке две дечиња имам, само поминаа 6 години од последниот пат и сите тие хормони во мене и голема радост, најмногу децата се израдуваа , а толку лесна бременост и гинекологот на трите контроли викаше се е супер оваа бременост најдобра до сега ти е бебето супер , јас супер и одеднаш без никаков симптом ..крај.. ама тоа е , главата горе и ќе биде се ОК
После еден спонтан во 12нед, во јули 2017 вчера на преглед 9та недела, пак плод без срцева реакција. Ми се сруши цел свет,сега станувам од спиење викам сон ли беше тоа од вчера.Сопругот првиот пат ми беше многу голема поддршка, а сега е за нигде и он.Домашните да не правам муабед. Киретажа во понеделник незнам како ке ме биде сега после овоа,ни трудни жени сакам да гледам ни бебиња, ни па од дома да испаѓам. А животов глуп ке продолжи, ми се развикаа бев уште на две мислења на гак Како сум останала само на пап и брисеви пред наредна бременост зошто и друго не сум испитала,и стварно се во право, ама прва бременост ми рекоа 3цикуси нека поминат и пак можеш. Јас чекав 6, направив основниве работи и тоа месец пред да останам значи септември направив и одма сум останала,како да сум знаела таман беше се и еве до кога Немојте така да се оставате се испитувајте, јас сеа од се се одкажувам,само се мислам за во понеделник кој ке мине низ истото здравје за нареден пат. Само што се зачленив тука и еве за колку
ох душа мила , кога прочитав срцево ми сопре, само биди силна и се ке помине... нема зборови пто ке те утешат ама сепак знај дека имаш поддршка .... биди јака
Ох душичка ајде само главата горе сега сите испитувања ќе си ги направиш па здравје за некој месе повторно позитивен тест. Направи ги брисовите,торч и трансфузиологија.
Жал ми е многу, биди силна се ќе помине, ќе си направиш секакви испитувања и пак ќе си останиш бремена
За џабе те караат докторите. Ако требало да се случи спонтан абортус, и се да си испитала, пак ке се случеше. Не велам дека не треба да правиш испитувања, испитај си се што ке ти препорачат докторите, но некогаш и покрај се испитано и покрај тоа што сме покриени со секаква терапија, повторно ни се случуваат спонтани абортуси. Едноставно така требало да биде, се си е божја волја.
Повеќето што ги прочитав од темава наназад, имале спонтан поради тромбофилија, јас немам испитано тоа,ама од сам почеток пијам аспирин100мг. Нели е тоа за тоа. Незнам може имам нешто во матка што не му дава да расте Ај еднаш така требало да биде ама и сега ли пиев и магезиум,и витамини секакви, и утрогестан, ни лошо ми било, ни кафено ни грчеви во стомак,ништо, и ко гром од ведро небо престанало срцето, до вчера убавини, а сега батак
Испитај тромбофилија обавезно, можеби покрај аспирин треба и клексани да примаш. Јас минатиот август имав missed во девета недела, ми рекоа дека требало и клексан да примам. Оваа година во јули повторно имав missed, а примев клексани уште од позитивен тест и бев покриена со сите можни терапии. Што повеке да испитувам, кога се ми е испитано. Се помири дека така требало да биде.
@Grasiela** и хистероскопија би те советувала да направиш,да се види внатрешноста на матката. Жално и трауматично е по втор пат да поминуваш,но испитај и да знаеш дека болката се надминува со нова бременост
Утре одам на интервенција, и кога да почнам со испитувања? Ова хистероскопија е за да се види внатрешноста на матката, а лапароскопија нели беше одма и да се реши ако има некој проблем? Се ли со анестезија се прај,страв ми е Упати за се ми треба од матичната така? Не сум од Ск,не сум баш запознааена кај се прават сите овие испитувања,и резултати за колку време ке има..се сакам да знам еден куп прашања имам..и многу ми е страв од тоа да испитам 10работи а во 11то да биде проблемов
Најпрвин со убаво да се заврши утре киретажата. Ќе одмориш два циклуса па сакаш на државна,сакаш ако имаш финансиски можности во приватна болница одма закажуваат хистероскопија. Со оваа постапка се гледа внатрршноста на матката и доколку имаш септум (преграда) која е позиционирана на место каде што не дава плодот да се развива повејќе се остранува. Се се изведува со тотална анестезија,болки никакви. А лапароскопија е да се проверат и јајниците и острануваат цисти тоа е друг метод. Јас вака како тебе прв мртов млод и имав голема ретка среќа да ми откријат септум а ехо кој не се гледа така лесно,го остранив за три месеци останав бремена и еве сега сум 18 недела. Ти посакувам успех