Фала ти се надевам ке откријам со е работата, а тромбофилија, тоа за мутации, имунологија,хормони тоа исто за на државна се треба со термин да закажам? Ако за некој исп. се чека многу долго може и на приватно да закажам, а дали и што треба да испита сопругот?
Тоа за мутации и тромбофилија ќе ти даде упат за Скопје матичниот,според мене нема потреба тие на приватно да ги правиш еден куп пари да даваш кога ги има на државно. Крв ке ти земат па резултатите за недела две ќе имаш. За сопругот дали треба да испита нешто не знам затоа што на мојов не му дадоа ништо,а баш прашав добив одговор вие немате проблем со зачнување,имате со зачувување. Најдобро и за мирна глава и уредна следна бременост на чисто да си си со овие резултати. И да знаеш се се решава,само да се открие
Од каде знаеш дека си пред спонтан? Јас веќе имав втор и ја завршив киритажата во понеделникот, жими мајка ми е се
krvaram lezam. momentalno plodot veke se namaluva kako splasnat ese do sabota da lezam i na kontrola ama i doktorot kreva ramenici deka kade i dae ke padne plodot. iskreno i mene veke mie se seedno lezam i placam zal. mie i za sinceto nema doma. koj dago cuva ostana kaj majkami i toa svaka deka nesto nee vo red
А терапија за до сабота ти дадоа ли некаква? Жално е многу ама можеш да си го гушкаш детенцето,мене ми беше и првата и втората неуспешна, утеха во ништо немам
samo dabroston da prodolzam. za toa sum najblagodarna sto go imam barem nego. ke izdrzime voljta od gospod bila takva
Zdravo da ve prasam za mislenje. Dali nekoja imala slicen problem kako mojov. Vtor pat imam spontan vo 6 nedela cim se pojavi srceva reakcija pocnuvam da krvaram, krvarenjeto za nekolku dena se zgolemuva se povekje i povekje. I na kraj doagja do spontan. Sega mi rekoa da se napravat ispituvanja, no mi e strav sto bi mozelo da bide. Dokolku nekoja imala slicen ili ist problem ako moze da mi kaze. Fala vi mnogu
Прво многу ми е жал кога ке прочитам ваква вест. Срцевата реакција почнува обично таа недела,мислам нема врска таа со почеток на крварењето. И јас имам 2, за вториот ми кажаа во петокот на контрола,мене ми се случиа од 10та до 12 недела и двата. Ке си се испитаме и мора да ги најдеме проблемите. Може да е преграда која не му дава на плодот да расте,може бактерија што го напаѓа. Јас мислам грешка во материјалот не е (така требало да биде) зошто тогаш ке има само празна вреќичка, и мислам дека не би ни имало срцева реакција, не ми ист случајот како твојот, но мислам дека е сличен, кај мене срцевата реакција престанува околу 7ма 8ма недела. Сакам да испитам се, и страв ми е да не испуштам нешто
Da pomine period pa ke pocneme so ispituvanje. Da vidime od kade doagja ova. Mene mi rekoa da ne probuvame pak dodeka ne ispitame se i da ja najdeme pricinata. Moze da e i do eden aspirin sto nekoi mora da go pijat za da odrzat bremenost a moze i da stanuva zbor za nekoja bakterija. Se nadevam ke pomine se sto i da e Pa ke dade gospod zdrava i mirna brmeenost
Околу 2ипол год се обидувавме за бебе и никако да бидни. Пред околу 1год испадна дека имам полип во матката и док ми препорача да се извади со хистероскопија затоа што бил голем и голема била веројатноста тоа да е проблемот за забременување. Друго се е во ред, пап, брисеви, хормони. Значи помина 1 година и уште немав II, во меѓувреме одев за следење овулација и се беше во ред, па ми препорача да се проверат каналите. Додека соберам пак храброст за интервенција, зборувам со пријателка и ми кажува како нејзина блиска неможела да забремени повеќе години и и помогнале чаеви кој ги правел човек од ресен и така и јас го контакторав човекот, си ја кажав маката и кажав дека уште хсг немам направено и вика немај гајле каналите ќе се исчистат од чаевите. Околу еден месец ги пиев и забременив. Не ми се верваше, закажав преглед, правев и тест преку крв и се потврди, по 2 недели пак бев на контрола се беше во ред, но на третата контрола немаше во 8 недела немаше срцева акција, не ми се верваше, бев кај 3 доктори ( сите 3 дијагноза missed abortion) и морав на киретажа, е сега после киретажата само еден од докторите ми рече да испитам тромбофилија, некој искуство со ова ? И кои други испитувања сте ги правеле после нешто вакво?
Здраво. Имав спонтан пред 2 мес. Првата мемстр ја добив со циклопрогинова. Еве на време ми дојде втората менструација но мн малце ми е и кафена боја е, а и јајниците ме болат . веќе 2 дена сум со кафено и малку за разлика од минатите менструација. Дали е нормално ве молам искуства Фала
Мене уште од првата после спонтаниот ми се по обилни од предходно ама па немам болна менструација како што имав,добив после 25 дена од киратражата инаку мене на толку ми доаѓа пота следаната ми беше на 28 со пиење на циклопогинова а последнава ми дојде на 21 ден незнам зошто,сега чекам да ми стигнат резултатите утре од трансфузиологија па од Понеделник ќе одам да видам и ќе ја прашам.
Првин правев пап и микробиолошки,а сега на трасфузиологија и Торч.Па сега ќе одам уште еднаш брисеви да ми земат и мокрача па ќе одам ХСГ да се снимам ако се се во ред дали имам преграда.
Здраво мајки. 12недела бремена сум ама морам да ја прекинам бременоста. Е сега едни др викаат морам да чекам до 15недела па да го породам детето зашо сега било ризично можело некое делче да остане внатре и да направи компликации, а др викаат може и сега. Некоја со вакво искуство. И боли ли тоа породување какво е мн ми е страв.
Душо кај прашуваше? Јас правев абортус во 13 недела во систина, со целосна опивка( со вакум) .. незнам зошто ти рекле да чекаш.. Јас кога бев во салата одма до таа столица имаше ехо. И прво ни вклучи ехо ме погледна и ме опија, натаму не паметам..логично дека тој следел на ехо дали останува нешто .. инаку ништо не осеќаш..
Не ме фаќај за збор скапо беше околу 700/800 евра. Ми правија и амниоцитеза, престој цел ден имав, со умртвување плод па абортирање со вакум. Сето тоа заедно.. Инаку цената зависи и од неделите и од причината