Јас имав спонтан ма 17 гн Знам дека не е исто но според мене подобро е сега да правиш абортус отколку да имаш пораѓај со мртов плод
Да меѓутоа докторот рече дека е многу ризично зашо и претходно сум со царски , а бебето веќе големо може матката да ми отиде . Рече никој доктор нема да ти се нафати па да оди после по судови. Ако сакаш сега да си го ризикуваш животот твое си е.
Ако нема срцева реакција може одат на ризик да биде или не, а овде зашо има срцева акција оно си расте најнормално и несакаат да ризикуваат. Незнам веќе памет немам. Ама кога 3ца др ти викаат ризик е неможам да ризикувам.
Незнам шо да мислам Од една страна 3 др а од друга страна милион примери на абортуси во холеми месеци Како и да е прави како шо кажува др Шо дијагноза има бебето шо мора да се абортира?
Па тоа викам и ја снемува срцева во 13 гн и не чекаат до 17 бидејки не радте него веднаш се абортира И сеа тогаш може а сеа неможе Многу поголема болка и психичкини физички за жената е ако се чека
Да не ти е човек у твојта кожа Но како паталец ке ти кажам дека сепак е ок што навреме сте откриле и биди срекна што не те лажеле до крај дека е се ок за да кога се породиш испадне дека ништо не е ок Шо проблем има бебе?
И кај мене беше жив плод во 13та недела..го умртвија па абортус ..не знам зошто кај тебе не може..ваљда зависи од ситуацијата..
Мила пред се многу ми е жал што поминуваш низ овој хорор. Во 13 недела киретажа не се прави бидејки е ризично за мајката. Опцијата да го родиш е побезбедна за тебе. Немаш баш избор.
@karibian баш ми е жал, а толку премногу се израдував за тебе ..Живот е толку неправеден. Гушкај си дома златцето, само тие ни се лекот. Мене барем ми е додека чекам да го исфрлам преку циклус во надеж дека нема да имам киретажа.. Те гушкам силно
Панделке и ти ли? Па не е ова природно што се дешава,премногу спонтани,лоши работи,филозофија тешка стана да се доноси живо и здраво бебе. Бидете силни @karibian барем имате по едно живо и здраво дома што ве радува.
Во ова денешно време да ти е страв да останеш бремена. И нонстоп под стрес да си додека не го видиш живо и здраво @pandelka те гушкам најсилно
Higrom значо мртва коска Побарај второ трето мислење дали мора да се прекине бременоста? Нека ти кажат дијаагноза може е решливо