Незнам само гласно размислувам Се факам за сламка Некако дијагнозата не ми штима Сепак побарај друго мислење од специјалист гинеколог
Кај пријателкава и беше кажано дека неретко се знак за хромозомски аномалии.Мислам дека треба да ги послушаш.Главата горе и храбро понатаму,на некои работи немаме влијание.
Јас дури сега сватив дека збориш за сега. Многу ми е жал но нели ние сме силни и се ќе се издржи Ќе помине ова брзо и за брзо пак ќе се израдувате и убавото девојче ќе има дада или бато
Zdravo,eve i jas na 16 ovaj mesec imav kiretaza i se uste krvaram ovie 2 drna po obilno!dr rece ne se plasi se cisti vnatre matkata!me interesira za sovet sto da pijam i kako da gi pominav ovie preteski meseci dur zakreonam!
Ти дадоа ли капки за крварењето? Мене после секоја киретажа ми даваа. А за месеците.... тешко, ама ќе се навикниш. Мора да прифатиш дека тоа е од Бога, тешко е претешко но ако сами не си даваме сила никој друг нема да ни помогни.. Моли се, ќе биди со Господ напред за неколку месеци полно меше и со живот
da imav kapki gi ispiv imam cikloproginova i citeral...prvite denovi slabo krvarev po 7 dena bev na kontrola rece dr dobro e sraboteno...ama vcera zavcera vloski se topea so krv..eve denes pak slabo krvarenje !denes pravam 2 nedeli od kiretaza!tesko ee da zosto se uste nemam deca,,,ama ke go pominam i ova junak ke bidam i so poveke sili ke se boram..ova posle 6 god mi bese prva bremenost...ne mislam negativno dali moze da mi se sluci komplikacii posle kiretazava samo sakam edno dete i jas d fatam vo raka!
Прашај лекар, јас мн денови крварев па пиев уште капки, отворив уште едно пинав 2 3 пати и ми престана
Ерготил капки за стегање на матка и витамин Ц, јас не крварев, само 2 дена и потоа малку кафеаво, побарај и др мислење, јас мислам многу е време поминато за толку да крвариш. Еднаш штом си останала бремена ќе си останиш пак, глава горе, направи испитувања и за 3-4 месеци пак прибувајте си за бебенце. Позитивна мисла само
Мене ми ги продолжи капките пиев 2 недели и крварев имав некој деној малку или ич и наеднаш многу се чисти организмот не се секирај не е ништо страшно.
I sto pravevte posle kiretaza?koga pocnavte da odite na rabota?jas iskreno uste doma sedam ke spobudalam a sakam da odam na rabota!taka si vrlam ke mi razmine bilkava...doma vikaat odmaraj moze da da ti se desat komplikacii....
Исто и јас наредниот ден се вратив на работа, по 4 месеци останав пак бремена и сега имам 2 месечно синче
Dusaaa zivo i zdravo da vi e mene se me tera deka posle ova ke zabremenam prirodno samo tuka mi odi umot!e fala vi i jas start na rabota...odma pravam!grbot me boli od lezenje...