Toa e dobar znak znaci teloto pobrzo se vraka vo normala.. Pazi se sega 3 ciklusa.. Jas po kiretaza odma na prv obid ostanav pak trudna ( po 3 meseci).
Да, со целосна анестезија. Нема да осетиш ништо, ке се пробудиш во болничка соба со инфузија на рака. За отприлике два часа си одиш дома.
pravev ispituvanja na transfuziologija mi izleze genska mutacija na heterozigot. vo ponedelnik sum skopje so rezultatite no dali nekoja od vas go imala ova i sto ponatamu da ne znae
Девојки правев киретажа во систина. Палчевски ме исчисти пред два дена и до сега освем најпрвата улошка од болница немав крварење само стара бледа крв со слуз при бришење. Денес ме скина од болење како мензис само со повеќе бодежи и пред малку како да се испушти од мене наеднаш голема количина свежа крв дури и надвор од улошка. Нормално ли е ова? Бев малце поактивна реков ај да сменам од лежење да си ги одвратам мислите.
Гледај колку можеш да мируваш, и консултирај се со др.дали да земеш капки или инекции ерготил, можеби ке ти даде некоја терапија за да се намали крварењето. Поздрав
Јас ја имам истата генска мутација. Првата бременост ја поминав без никаква мака,имам син 5 годишен. Втората бременост ми заврши со спонтан во 20та недела, тогаш и дознав дека ја имам генската мутација. Сега сум повторно бремена 8ма недела и земам аспирин цело време уште пред бременоста, а по потреба можеби ќе примам и клексан инексии. Мора редовно да проверувам д димери.
Докторката од систина ме прати да ги испитам следниве работи - Пролактин - TSH free - T4 Free T3 И имунолошки иследувања за кардиоваскуларни заболувања MTHFR LIDEN Каде се прави ова? во ману ли? Она кога ми кажа јас ја сватив дека за таму. и сега не сум сигурна што сум ја сватила?
И јас имам прва бременост нормална без никакви проблеми а потоа два спонтани во 4 недела и двата и сега открив дека ја имам оваа мутација. А колку време пред бременост ги пиеш
Од кога дознав дека ја имам генската мутација аспиринот го пијам без прекин, а фолната во метилирана форма ги прекинав некое време бидејќи не можев да ги земам од Бугарија. Сега пак ги пијам преку фемибион таблетите, по 2 земам наеднаш. Најдобро е да ги земаш од кога ќе почниш да планираш наредна бременост. Жалам за твоите загуби!