Аспиринот ја намалува опасноста од тромбоза, така да мислам треба секогаш да се пие. Сепак консултирај се со трансфузиолог.
Ima tema genetski mutacii za ova mutacija jas piev vit b6 vit b12 metilkobalomin I neofolik meta I Kardiopirin od 100 plus jadev aronija nasabajle na gladno hlorela alga slicna na spirulina piev za procistuvanje na organizamot od otrovi oti nie sto sme so mthfr potesko ni se ciste organizamot od otrovi
Znaci taman mislev deka se ke zavrsi denes kaj mene nisto ne moze od prva. Me vratija nemalo denes mesto da me primaat. I uste na se edna drska doktorka mi vika ke lezis moze i edna nedela ke ti treba za da se otvoris. Molam? Ke se onesvestev. Zar e mozno? Plus mj kazaa deka ne go umrtvuvale plodot tuku samo provokacija davale. Zaso taka. So trista uma sum. Dali da fatam privatno da otidam.
Не се секирај, пред 8 години и мене ми се случи спонтан во 18 г.н. не го умртвуваат директно провокација ми ставија на Гак. Плодот излезе отприлика за 3-4 саати, после следеше киретажа. Најболно од се ми беше психичкиот момент и големите болки тие неколку часа. После си одиш дома. За жал и јас тогаш бев неискусна и ми се погоди една таква кучка сестра. Китеражта ми ја правеше Миле Тантуровски, сосем коректен беше. Ти посакувам што побрзо да завршиш работа и да го пребродиш овој тежок период. И не заборавај, после дождот иде сонце. Мене ме огреа по една година од случката.
Ako imas moznost, odi privatno. Ne sakam da te plasam, no moja bliska pet dena so mrtov plod ja drzea na GAK. Se iznamaci, plus traumi.
За жал веднаш од кога ке излезе плодот го пракаат н патологија на понатамошни испитувања, во таа недела не е можно да живее надвор од матката
Го умртвуваат како не,со инекција во стомакот. Јас завршив за два дена а и сите што беа на оделение како мене сите завршија за два дена. На Гак ли си? Кога ке те примат побараја сестра Мира она де ке ти објасни убаво ептен е фина. А и немаш потреба за на приватно истата процедура е. Ова мие кажано лично од сестра на Гак која имала 5 спонтани и сите киретажи ги правела во систина.
Те мислев вчера баш и сакав да прашам до кај си ама неможев да најдам во која тема беше Стрпи се Стегни срце и напред мира да заврши ова Дефинитивно е дека бебето неможе да живее со тој деформитет?
Ништо тогаш Господова работа е така сакал Бог Кога ке те примаат? Пораѓај е не е киретажа Стави си у главата дека мора да го сториш тоа Ти посакувам побезболно и најлесно да поминеш а после коа ке си дојдеш на себе да посетиш психолог/психијатар оти одпосле е тешкото Физичката болка ке помуне психичката останува Со лесно и пиши ни тука ке те мислам
Женски после подолго време се враќам на форумот, со мака.... би ве замолила за совет. После недела дена темно кафеав секрет, во саботата прокрварев, бремена во 9та недела и некој ден. Отидов во 23 часот во Ремедика на дежурен, ме прегледа д-р. Симонида, плодот веќе немаше срцева акција и според поставеноста се гледаше дека организмот веќе пробува да го исфрли. Во консултација со докторката одлучив да почекам некој ден организмот сам да го исфрли ембрионот и среда или четврток да отидам на контрола, ако до тогаш се е во ред. Е мене не ми се чекаше до среда па денес отидов кај матичниот, да ми направи ехо и да види дали се исчистила матката или сеуште не. Тој не сакаше ни да ме прегледа, директно ми даде упат за во Чаир. Отидов таму, ме прегледаа вагинално, докторката рече дека ембрионот веќе е тргнат да излегува, се гледало и дека ќе проба да го потфати со нешто. Бркна со штипалки и извади нешто, но јас осетив некаква болка/нелагодност, се стегнав и излезе оној инструментот за проширување на вагиналниот отвор. Ми рече дека не е се извадено и дека ќе мора веднаш да ме хоспитализираат и да ми направат киретажа, но бидејќи не бев спремна за денес, по консултација со неа се договоривме да отидам утре сабајле. Е сега мене коса ми се крева од државниве болници и од операции/интервенции во нив, па закажав за утре преглед во Ремедика, со намера таму да ми направат киретажа. По телефон ми кажаа дека киретажата кај нив чинела околу 16 000 денари, а по интернет читам коментари дека жени плаќале околу 12 000ден. Би сакала да споделите некој совет, искуство во врска со киретажа во Ремедика како и во Чаир. Помирена сум со ситуацијата абортус, сега повеќе ме плаши ова интервенцијата....