Јас чекам да добијам, докторот ми рече нормално е да касни и повеќе од месец. Спојлер: @ета Ета имаш ти барем "happy ending" на нашево страдање? Многу ми е страв за многу работи после ова.
Душо немам се уште "happy ending", се уште се мачам и се вртам во круг. Да, нормално е да не добиеш и повеке од месец дена. Јас вториот пат ептен се загрижив, лекарот ми рече дека и до два месеца нема место за паника.
Ќе биде и за нас со господ напред, да ти ја имам пола од силата доволно ќе е. Пример си ми на темава за да туркам напред. Ќе бидеме сите еден ден мајки
Devojki posle inf rezultat beta pozitiven posle 2 nedeli na eho nema sakus ne se razvialo embrionceto. Dr mi ja prekinaa tarapijata za da iskrvaram no eve 2 dena nema nisto posle kolku dena od prekin na tarapija se prokrvatuva koj znae iskustvo?
Дали терапија со прогестерон може да имитира симптоми на бременост, и да нема крварење, а да е всушност missed abortion? На минатиот преглед на точно 6 недели немаше срцева акција, докторот ми кажа само дека му требало поддршка за развој и ме стави на прогестерон, и не можам да престанам да мислам дали прогестеронов помага или само ми ги имитира симптомите. Не ми проверија крв и баш ништо не ми објасни докторот. Не можам на ништо друго да мислам а имам цела недела до следниот преглед. Ако има некој слично искуство да сподели..
Не те сфатив мила. Си била во 6та недела имало бебе а немало срцева акција? Или имаше само празен сакус?
Не мора да чекаш толку долго за следен преглед. Отиди на полни 7 недели за да си ја смириш душата. Инаку можно е на полни 6 сметано според последна менстурација да нема срцева акција ако е зачнато покасно бебчето.
Не знам, не ми објасни ништо. Само ми кажа дека многу било мало и ме стави на прогестерон. Ништо не ми објасни.
Смири се, големи се шансите да била доцна овулација. Какви симптоми имаш што мислиш дека прогестеронот ги имитира?
Единствени симптоми ми се потечени гради и што сум постојано уморна. Може и немам потреба толку да мислам, ама прва бременост ми е, природно останав трудна, и докторот ништо не ми кажува, а ме стави на прогестерон и преку вагиналети и плус инјекција и плус ми препиша клексани. А мозоков работи 100 на саат, само мислам што не е во ред, зошто не ми се лоши и сл. Фала на поддршката. Се надевам ќе издржам до следниот преглед.
Имаш добра терапија ич да не се секираш а за симптоми јас цела бременост ја поминав без лошење а еве ме 9м сум, кај секој е различно имаш среќа што не ти се лоши опуштисе и уживај со позитивна мисла сигурно ке биде
Убаво ти пишаа членките погоре. Единствено нешто што сама можеш да направиш е да испиташ бета преку крв на пример понеделник и среда. Ако е се ок со бременоста вредноста во среда треба да е дупло поголема од таа во понеделник. Терапијата ти е супер.
Сите се нервираат обично за мензис јас му се израдував добив на 26ти ден после киретажата. Не е многу рано нели? А и забележав немам јаки болки како порано што сум имала а и количината на крв е умерена. Зарем сум постигнала некој баланс или немам доволно хормони за да е исто како што било?
Со киретежата се гребе ендометриумот. Истенчен е, па нема што многу да се чисти со менструација сега. Нормално е, а менструацијата ќе се врати на појако по некој месец.
Srcka nemoj mnogu da SE sekiras Jas na 6 nedela Bev I ne SE slusna srcenceto a na 7 ko pojdov SE slusna kaj sekoe e razlicno I Jas seuste SE plasam ova mi e 3bremenost 2mi zavrsija so miseed vo 6 I Sega SE plasam na nareden pregled da ne nema pak ama kako e gospod nikoj ne e stravot postoi ama I nadezda isto veruvaj pozdravce