Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    695
    Здраво @Mince1988 , може ли да ми кажеш каде го најдовте проблемот за 2те неуспешни бремености, дали правеше киретажа? што испита? И после колку време остана бремена?
    Ти посакувам за 8месеца да си се гушкате со бебе :inlove:

2. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Mila nema resenie I ovaa bremenost isto zavrsi site doktori SE krsta posto Jas sum sestra vi poswkuvam na site imate lesna bremenost I da ne go dozivejte nikogas ova so Jas go pominuvam itre odam da SE Cistam mn mi e tesko neznam kako ponataki ne mi SE zivej

3. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    @Mince1988 многу ми е жал. Знам како е...и се плашам за понатаму.
    Дали претходните пати го пративте плодот на испитување? Знам дека тоа некогаш не кажува многу, но кај нас на пример излезе трисомија - хромозомска грешка, па препорака е да се направат и генетски испитувања, иако во поголем број случаеви е случајно и природна селекција.
    Борбата мора да продолжи и кога ќе успееме, ќе биде уште послатко.
    Држи се ❤

4. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Potesko nemozi da bidi ne Mila zato sto prviot pat SE cistev so tableti a vtorio prokrvarov sama e utre ce go pustime inaku see imam ispitano genetski ama nesaka I nesaka a ti duso kilku pati imase spontaneous izvini so te prasuvam

5. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Јас имав една биохемиска бременост, прокрварев како менструација во 5та недела и еден missed во 8ма недела заради трисомија 21 - докторите велат случајна грешка во хромизоми.
    До сега на испитувањата е се во ред. Поминати се скоро 9 месеци од тогаш, сега не сака ни да се фати, за првите 2 беше од прва. Психа можеби, но ќе продолжам со испитувања.
    Би те советувала да го дадеш на испитување, сепак може ќе се добијат насоки за понатаму.

Тешко е премногу но повеќето приказни после вакви ужаси се успешни. Мора да имаме надеж :hug:

6. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Znam ama e mn tesko Jas nemma ni nadez I kaj mene site ispituvajna see red ama ete pak SE Desi ao neznaci kaj tebe deka ce bodi veruvaj mi daj booze 3 bremenost uspesna inace I kaj men prvite 2 od Edna's odnosi a za 3 pat posposle 1 good ipol isto od prva ama ne saka I nesaka ce poulavam

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Posle kolku vreme od spontaniot povtorno ostanavte bremeni? jas posle prviot na 3 meseci povtorno zabremeniv no sega mie strav nekako iako doktorot rece poctorno posle 3 dase obidam inaku pijam i terapija cardiovitamin i aspirin

8. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас на почеток на декември правев киретажа , двете докторки ми рекоа после март веќе може , барем три менструации да поминат , мене две ми поминаа ја чекам третата сега ..... а првиот пат , првата киретажа чекав 6 месеци па да пробам пак :|

9. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    695
    Многу ми е жал

10. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    695
    Првиот пат останав за 3 месеци бремена, заврши со спонтан во 12та недела, чекав 6 месеци, и потоа останав пак после 10 месеци,и пак спонтан во 10та недела, сега се испитувам, па се надевам ке се најде пр
    Првиот пат останав за 3 месеци бремена, заврши со спонтан во 12та недела, чекав 6 месеци, и потоа останав пак после 10 месеци,и пак спонтан во 10та недела, сега се испитувам, па се надевам ке се најде проблемот.

11. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    i jas imav vo 11 dekemvri spontan sega za nekolku dena bi trebalo dami dojdi 3 menstruacija

12. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    zalam. napravi genetski ispituvanja proveri kaj mene se pojavi genetska mutacija pa najverojatno toa e problemot eve veke 20 dena pijam terapija

13. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Srcka Jas see izviniuvam sto ke te navratam Ako mozis da mi kazis Dali bremenosti e to zavrsija kako missed ili prokrvari I so ispituvajna imas napraeno so vi vela domtorive oti Jas see naprajv I pak isto dimerite mi Bea visoki ama primav kleksan I nejci I nejci deneska SE iscistiv I MN mi e tesko see cistvam mn prazno

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mince bese li ddimeri da meris I hemostaza sega koga ostana bremena bese li na imunologija da ispitas vrodena trombofilija I antitela I hla tipizacija

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    После 3 циклуси.
    Не бев на киретажа, плодот сам се исчисти.
    Сега имам малечко 13м.

На betty oh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Da duso napraviv mi Bea visoki dimerite I zato primav kleksani a ova hla tipozacija so bese

17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    695
    Првиот пат прокрварив (кафен исцедок) ама не примав ништо и на прв скрининг ми кажаа дека веќе нема срцева реакција. Шок!
    Вториов пат пак се беше во ред до 8ма недела, и во 10та престана срцето :( не прокрварев вториов пат бев со поддршка на бременост (утрогестан) . А сега испитувам пап, брисеви, вродена тромбофилија (АФА,АNA, LA, DIMETRI) фактори на хемостаза,Хормони, и од кога ке завршам со ова, ке закажеме хистероскопија.
    Ке имаме бебиња, и јас паднав во депресија се одкажувам на моменти од се, си викав ете така требало да биде, да не бидам јас мајка. АМА ние немаме проблем со забременување што е голема предност, само да го најдеме тој глуп проблем што не им дозволува да се развиваат.

На eta и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Hla tipizacija e za kompatibilnost na krvta a inace koga ke odes na endokrinologija ili na imunologija baraj da ti ispitaat I antitg I antitpo

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas bi ti preporacala I kariotip I ogtt test so insulinemija I vit d da ispitas

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Taka e srce mozebi ne e najden problemot ama srcka Jas od setoo ova so go nabroi se mi e ispitano i zato neznam pojce so da pram nekako gledam deka nema izlez daj booze za brgu da si isptas SE i I da si ias bebce pozdravce

На Grasiela** и eta им се допаѓа ова.