Здраво @Mince1988 , може ли да ми кажеш каде го најдовте проблемот за 2те неуспешни бремености, дали правеше киретажа? што испита? И после колку време остана бремена? Ти посакувам за 8месеца да си се гушкате со бебе
Mila nema resenie I ovaa bremenost isto zavrsi site doktori SE krsta posto Jas sum sestra vi poswkuvam na site imate lesna bremenost I da ne go dozivejte nikogas ova so Jas go pominuvam itre odam da SE Cistam mn mi e tesko neznam kako ponataki ne mi SE zivej
@Mince1988 многу ми е жал. Знам како е...и се плашам за понатаму. Дали претходните пати го пративте плодот на испитување? Знам дека тоа некогаш не кажува многу, но кај нас на пример излезе трисомија - хромозомска грешка, па препорака е да се направат и генетски испитувања, иако во поголем број случаеви е случајно и природна селекција. Борбата мора да продолжи и кога ќе успееме, ќе биде уште послатко. Држи се ❤
Potesko nemozi da bidi ne Mila zato sto prviot pat SE cistev so tableti a vtorio prokrvarov sama e utre ce go pustime inaku see imam ispitano genetski ama nesaka I nesaka a ti duso kilku pati imase spontaneous izvini so te prasuvam
Јас имав една биохемиска бременост, прокрварев како менструација во 5та недела и еден missed во 8ма недела заради трисомија 21 - докторите велат случајна грешка во хромизоми. До сега на испитувањата е се во ред. Поминати се скоро 9 месеци од тогаш, сега не сака ни да се фати, за првите 2 беше од прва. Психа можеби, но ќе продолжам со испитувања. Би те советувала да го дадеш на испитување, сепак може ќе се добијат насоки за понатаму. Тешко е премногу но повеќето приказни после вакви ужаси се успешни. Мора да имаме надеж
Znam ama e mn tesko Jas nemma ni nadez I kaj mene site ispituvajna see red ama ete pak SE Desi ao neznaci kaj tebe deka ce bodi veruvaj mi daj booze 3 bremenost uspesna inace I kaj men prvite 2 od Edna's odnosi a za 3 pat posposle 1 good ipol isto od prva ama ne saka I nesaka ce poulavam
Posle kolku vreme od spontaniot povtorno ostanavte bremeni? jas posle prviot na 3 meseci povtorno zabremeniv no sega mie strav nekako iako doktorot rece poctorno posle 3 dase obidam inaku pijam i terapija cardiovitamin i aspirin
јас на почеток на декември правев киретажа , двете докторки ми рекоа после март веќе може , барем три менструации да поминат , мене две ми поминаа ја чекам третата сега ..... а првиот пат , првата киретажа чекав 6 месеци па да пробам пак
Првиот пат останав за 3 месеци бремена, заврши со спонтан во 12та недела, чекав 6 месеци, и потоа останав пак после 10 месеци,и пак спонтан во 10та недела, сега се испитувам, па се надевам ке се најде пр Првиот пат останав за 3 месеци бремена, заврши со спонтан во 12та недела, чекав 6 месеци, и потоа останав пак после 10 месеци,и пак спонтан во 10та недела, сега се испитувам, па се надевам ке се најде проблемот.
zalam. napravi genetski ispituvanja proveri kaj mene se pojavi genetska mutacija pa najverojatno toa e problemot eve veke 20 dena pijam terapija
Srcka Jas see izviniuvam sto ke te navratam Ako mozis da mi kazis Dali bremenosti e to zavrsija kako missed ili prokrvari I so ispituvajna imas napraeno so vi vela domtorive oti Jas see naprajv I pak isto dimerite mi Bea visoki ama primav kleksan I nejci I nejci deneska SE iscistiv I MN mi e tesko see cistvam mn prazno
Mince bese li ddimeri da meris I hemostaza sega koga ostana bremena bese li na imunologija da ispitas vrodena trombofilija I antitela I hla tipizacija
Првиот пат прокрварив (кафен исцедок) ама не примав ништо и на прв скрининг ми кажаа дека веќе нема срцева реакција. Шок! Вториов пат пак се беше во ред до 8ма недела, и во 10та престана срцето не прокрварев вториов пат бев со поддршка на бременост (утрогестан) . А сега испитувам пап, брисеви, вродена тромбофилија (АФА,АNA, LA, DIMETRI) фактори на хемостаза,Хормони, и од кога ке завршам со ова, ке закажеме хистероскопија. Ке имаме бебиња, и јас паднав во депресија се одкажувам на моменти од се, си викав ете така требало да биде, да не бидам јас мајка. АМА ние немаме проблем со забременување што е голема предност, само да го најдеме тој глуп проблем што не им дозволува да се развиваат.
Hla tipizacija e za kompatibilnost na krvta a inace koga ke odes na endokrinologija ili na imunologija baraj da ti ispitaat I antitg I antitpo
Taka e srce mozebi ne e najden problemot ama srcka Jas od setoo ova so go nabroi se mi e ispitano i zato neznam pojce so da pram nekako gledam deka nema izlez daj booze za brgu da si isptas SE i I da si ias bebce pozdravce