Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Здраво @Mince1988 , може ли да ми кажеш каде го најдовте проблемот за 2те неуспешни бремености, дали правеше киретажа? што испита? И после колку време остана бремена?
    Ти посакувам за 8месеца да си се гушкате со бебе :inlove:

2. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Mila nema resenie I ovaa bremenost isto zavrsi site doktori SE krsta posto Jas sum sestra vi poswkuvam na site imate lesna bremenost I da ne go dozivejte nikogas ova so Jas go pominuvam itre odam da SE Cistam mn mi e tesko neznam kako ponataki ne mi SE zivej

3. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    @Mince1988 многу ми е жал. Знам како е...и се плашам за понатаму.
    Дали претходните пати го пративте плодот на испитување? Знам дека тоа некогаш не кажува многу, но кај нас на пример излезе трисомија - хромозомска грешка, па препорака е да се направат и генетски испитувања, иако во поголем број случаеви е случајно и природна селекција.
    Борбата мора да продолжи и кога ќе успееме, ќе биде уште послатко.
    Држи се ❤

4. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Potesko nemozi da bidi ne Mila zato sto prviot pat SE cistev so tableti a vtorio prokrvarov sama e utre ce go pustime inaku see imam ispitano genetski ama nesaka I nesaka a ti duso kilku pati imase spontaneous izvini so te prasuvam

5. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Јас имав една биохемиска бременост, прокрварев како менструација во 5та недела и еден missed во 8ма недела заради трисомија 21 - докторите велат случајна грешка во хромизоми.
    До сега на испитувањата е се во ред. Поминати се скоро 9 месеци од тогаш, сега не сака ни да се фати, за првите 2 беше од прва. Психа можеби, но ќе продолжам со испитувања.
    Би те советувала да го дадеш на испитување, сепак може ќе се добијат насоки за понатаму.

Тешко е премногу но повеќето приказни после вакви ужаси се успешни. Мора да имаме надеж :hug:

6. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Znam ama e mn tesko Jas nemma ni nadez I kaj mene site ispituvajna see red ama ete pak SE Desi ao neznaci kaj tebe deka ce bodi veruvaj mi daj booze 3 bremenost uspesna inace I kaj men prvite 2 od Edna's odnosi a za 3 pat posposle 1 good ipol isto od prva ama ne saka I nesaka ce poulavam

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Posle kolku vreme od spontaniot povtorno ostanavte bremeni? jas posle prviot na 3 meseci povtorno zabremeniv no sega mie strav nekako iako doktorot rece poctorno posle 3 dase obidam inaku pijam i terapija cardiovitamin i aspirin

8. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    јас на почеток на декември правев киретажа , двете докторки ми рекоа после март веќе може , барем три менструации да поминат , мене две ми поминаа ја чекам третата сега ..... а првиот пат , првата киретажа чекав 6 месеци па да пробам пак :|

9. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Многу ми е жал

10. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Првиот пат останав за 3 месеци бремена, заврши со спонтан во 12та недела, чекав 6 месеци, и потоа останав пак после 10 месеци,и пак спонтан во 10та недела, сега се испитувам, па се надевам ке се најде пр
    Првиот пат останав за 3 месеци бремена, заврши со спонтан во 12та недела, чекав 6 месеци, и потоа останав пак после 10 месеци,и пак спонтан во 10та недела, сега се испитувам, па се надевам ке се најде проблемот.

11. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    i jas imav vo 11 dekemvri spontan sega za nekolku dena bi trebalo dami dojdi 3 menstruacija

12. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    zalam. napravi genetski ispituvanja proveri kaj mene se pojavi genetska mutacija pa najverojatno toa e problemot eve veke 20 dena pijam terapija

13. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Srcka Jas see izviniuvam sto ke te navratam Ako mozis da mi kazis Dali bremenosti e to zavrsija kako missed ili prokrvari I so ispituvajna imas napraeno so vi vela domtorive oti Jas see naprajv I pak isto dimerite mi Bea visoki ama primav kleksan I nejci I nejci deneska SE iscistiv I MN mi e tesko see cistvam mn prazno

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mince bese li ddimeri da meris I hemostaza sega koga ostana bremena bese li na imunologija da ispitas vrodena trombofilija I antitela I hla tipizacija

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    После 3 циклуси.
    Не бев на киретажа, плодот сам се исчисти.
    Сега имам малечко 13м.

На betty oh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Da duso napraviv mi Bea visoki dimerite I zato primav kleksani a ova hla tipozacija so bese

17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    694
    Првиот пат прокрварив (кафен исцедок) ама не примав ништо и на прв скрининг ми кажаа дека веќе нема срцева реакција. Шок!
    Вториов пат пак се беше во ред до 8ма недела, и во 10та престана срцето :( не прокрварев вториов пат бев со поддршка на бременост (утрогестан) . А сега испитувам пап, брисеви, вродена тромбофилија (АФА,АNA, LA, DIMETRI) фактори на хемостаза,Хормони, и од кога ке завршам со ова, ке закажеме хистероскопија.
    Ке имаме бебиња, и јас паднав во депресија се одкажувам на моменти од се, си викав ете така требало да биде, да не бидам јас мајка. АМА ние немаме проблем со забременување што е голема предност, само да го најдеме тој глуп проблем што не им дозволува да се развиваат.

На eta и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Hla tipizacija e za kompatibilnost na krvta a inace koga ke odes na endokrinologija ili na imunologija baraj da ti ispitaat I antitg I antitpo

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas bi ti preporacala I kariotip I ogtt test so insulinemija I vit d da ispitas

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Taka e srce mozebi ne e najden problemot ama srcka Jas od setoo ova so go nabroi se mi e ispitano i zato neznam pojce so da pram nekako gledam deka nema izlez daj booze za brgu da si isptas SE i I da si ias bebce pozdravce

На Grasiela** и eta им се допаѓа ова.