Ne SE sejkavam Treba da vidam vo dokumenti ama mislam deka vo red bese.a ova so hla tipzacijava so ako izlezi deka so soprugo se poklopuvame terapija nesto I'ma ili nema
Neznam mila mislam oti ima terapija I zatoa ke ti kaze imunologot sto kako a tsh kolku ti bese sega posledniot pat za uspesna bremenost najarno e da e pod 2,5 a I moj sovet ti e sega pocni so cistenje na organizamot od otrovi I isfrli jaglehidrat i
Нормално ли е после спонтан абортус и природно чистење, првото крварење да биде ептен слабо, дури и да нема крв туку само некојси кафеникав секрет? Почна 20тина дена после спонтаниот и траеше 8-9 дена.
После спонтан обично препорачуваат 3 месеци да поминат за да се стабилизираат хормоните па да се направат сите испитувања и можеш пак па пробаш но некаде после 6 месеци по идеално би било. Јас имав спонтан па после 7ипол месеци останав со малата што сега ја носам. Позитивно опуштено и ке биде велат што еднаш матката прифатила плод полесно ке е за нареден пат Нормално е додека да се стабилизира
Srcki Dali uput za na imunobiologija I xumana genetika mozi da izdava maticniot ginekolog Dali of kaj nra da baram pozdravce sakam da proveram hla tipizacija.. inace pomina 1nedela od kiretazata a bolkata e ista nikako da SE pomiram ne odam ni na rab neznam ni kako ke pocnam ..kaj mene e uste pobolno so rabotam so bebcina setra sum vo vakcini znaci premnogu si ja sakam rabota celo vreme si gi bacuvam guskam od kako ke go vakciniram ama Sega neznam mislam deka mn ke mi bidi potesko neznam Dali sum spremna da gledam bebcina mislam deka SE ke me navrajka na mojata bolka ah
Минче мила ајде штом еднаш биднало пак ќе. биде иначе за имунологија упат може да ти даде и гинекологот и општиот лекар и да ти кажам оти др Дејан Трајков е заминат за Австрија една година ќе биде таму и сакав да те прашам за малата имаме вакцина на 30 април ама сакам да ја одложиме за една недела дали ќе може да ја одложиме за 1 нед од мене знај едно Господ ги дава најтешките битки на најсилните борци мене тоа ми беше мотото кога се борев за дете
Fala ti srcka daj booze a kolkavo e bebcevo I za so vakcina ste inace mozi da se odlozi duso pozz a od kaj si srcka A srcka osven doktorov Dejan Dr I'ma dotor oti nemozam da go cekam nego cela God
Од Струмица сум мила незнам точно каква вакцина треба да прима ова ќе и биде втора вакцина ако не ги рачунам тие во болница што ги ставаат по породувањето инаку на имунологија добар е и Др петличковски
mil M mi e Jas sum od Prilep cim e vtora e petovalentnata I mozi da odlozis srce I tri Dena dava reakcija a mozi I da nedaj ista e kako prva Samo Bez hepatit ..fala srce a da baram ubat direk za kaj nego taka pisuva upat ili pozz
Pred mesec ipol go izgubivme bebceto i doktorkata ni kaza deka vo juni istekuvaat 6 meseci otkako e napraveno transfer, a fondot znam ima nekoe pravilo da ne pominat 6 meseci ako sakas pak da podneses.. me interesira koja e postapkata za vtoro apliciranje i ne mi e jasno dali do juni najdocna da ni imaat odobreno ili da go imame veke napraveno transferot, bidejki knap e vremevo sredina na april sme i se plasam da ne ne stignam da dosoberam dokumentacija za mesec dena....
Здраво девојки.Прв обид,прва бременост и ништо.Спонтан. Не ни знаев дека сум бремена,прерано било,претпоставувам можеби 2-3 недели.Искрварив,не ми даде докторот никаква терапија ниту некои понатамошни испитувања.Кажете ми мислење,дали треба да почнам да испитувам нешто или да чекам па да видам понатаму како ќе биде? Ви благодарам.
Zdravo devojki, veke nekolku meseci se obiduvame so mojot soprug mi docnese 10dena vsusnost presmetka od poslednata menzis ispaga 5nedela da sum bremena. A dosega tocno dobivav za 28/9 dena nikogas dosega ne mi docnelo imav simptomi cesto mokrenje, zamor no i bolki kako pred dobivanje i zakazav na genikolog ponedelnik no petokot prokrvarev imav bolki vo stomakot i krvarenje no toa traese samo 1 den i toa temna krv kako partali veke vyoriot den nemav nisto samo koga ke se izbrisam ostatoci od kafena boja dva dena lezam vo krevet i edvaj cekam ponedelnik da dojde dali vaka izgleda eden spontan abortus ili ?