Спонтан абортус

Discussion in 'Бременост' started by Gkatzopulu, Jan 28, 2011.

1. M1a2c3a4

M1a2c3a4 Нов член

Kolku dena krvarese ?

2. emche05

emche05 Истакнат член

8-9 дена...

3. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Kolku posle kiretaza moze da se ima seksualni odnosi?

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас чекав 1 циклус и после тоа имавме однос, околу 1 месец и пол, немав желба искрено.

5. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Isto I jas po 1 mesec mozebi I fazla zatoa sto mn mi kasnese I toa dopilnitelno mi stvarase stresovi I iskreno nemav zelba posle 3 spontan pa I nemozi no da imas zelba

6. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Ne deka imam zelba samo sakav da znam koga obicno prodolzuvate so seksualniot zivot...nekako sakam sto pobrzo da mi se vrati voljata za zivot i se drugo...inaku denes mi 5 den posle kiretaza do denes nemav bolki ic epten slabi ama denes i jajnici i se me boli kako da ke dobijam..malku me fati panika

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ако имаш неиздржливи болки прашај гинеколог или оди на едно ехо, но не би требало да е страшно, јас немав никакви болки воопшто, само што душата ме болеше премногу.

8. Лаура82

Лаура82 Популарен член

I jas nemav nikakvi bolki do denes i kako tebe koga ke me peasaa imas bolki im kazuvav ne osven sto dusata me boli drugo nisto ama denes sto mi bidna ne znam..sega malce mi se smirija ako utre pak mi e isto ke odam na ginekolog sekako

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ајде само храбро се ќе биди во ред брзо ќе ти даде Господ едно ангелче :) излегувај, дружи се со позитивни луѓе да се трга мислата (fingers)

Meckicja and Лаура82 like this.
  10. Saba08

Saba08 Популарен член

Ние имавме после две недели. Откога ќе сопре крварењето, кога ќе си спремна, тогаш.

Meckicja likes this.
  11. medena147

medena147 Популарен член

Јас имав односи дури после прва менструација,болки имав страшни само кога ги пиев капките инаку не.

12. Thallia

Thallia Популарен член

Не знам дали прашањето ми е за овде, но сакам да знам како се справувавте после миссед абортус?
    Пред 4-5 дена ми кажаа дека срцето престанало да чука и плодот престанал да се развива, а во петокот беше киретажата.... Искрено, не можам да се приберам... ни психички ни емоционално.... Не знам како да продолжам понатаму... Не знам што да правам... Не можам да поднесам луѓе, ни разговор со некој...
    Претешко ми е сето ова...

13. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Исто сум мила и јас еве 10 дена поминаа од киретажата јас не можам да се приберам..се воздржувам пред мм да не го секирам и него ама а останам сама плачам и плачам...душа боли и никогаш ваква болка не сум почуствувала се трудам да соберам силс бидејќи знам дека морам да продолжам ама многу ми е тешко...јас целосно те разбирам мила и мене со никој не ми се зборува ниту ми се слуша..на сите животот им продолжува нашите се менуваат..нашето тело трпи најмногу а за душата да не зборувам.Но мораме да се помириме со загубата и да бидеме силни оти знам дека еден ден ќе бидеме најдобрите мајки..те гушкамм најсилноо моја другарке ..заедно ја правевме и првата инсеминација ете Бог сакал во ист период и оваа болка да ја доживееме ама сигурно и заедно ќе станеме мајки.

14. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Srcka te razbiram vo potpolnost menee poslednata kiretaza mi bese pred 2 meseci 3 bremenost neispesna celo vreme missed I znam kako e na pocetok ke ti bidi pretesko Jas seuste mi e tesko of drugarkte zenite istovremeno bevme site bremene I Sega koga ke gi gledam mi e tesko ama Mora da se pomirime deka e gospodova rab ama veruvaj deka ke ostanis Pak gledaj po mene Samo te molam prvin ispitaj se pa potoa obiduvaj se veruvaj mi ke ostanis cim Edna's ostanuvame te pozz I samo glavata ispravena

lackygirl, Meckicja, S.o.F.i and 2 others like this.
  15. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Еве сум и јас и тоа втор спонтан.
    Киретажа правев и јас во петокот.
    Тешко е и тоа многу, болка огромна немам зборови.
    Ама некако црпам надеж и знам дека морам напред.
    Потешко е што и мажот не е до мене ама се ке пребродиме.
    Ке чекамм прва менструација и ке почнам со испитувања, да ја пронајдеме причината.
    Дај си време колку штоо ти треба, опорави се па еден ден да си гушкаме наши среќички.
    Ве :hug:

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ве гушкам сите :hug::hug::hug:
    Кога ќе си го земите во раце бебчето, се ќе заборавите, верувајте, како да не бил абортусот, како да не сум поминала. Господ е голем за сите има план :hug:

Veki4kaa, Martka, Meckicja and 2 others like this.
  17. Septemvri

Septemvri Популарен член

Поддршка за сите што поминале низ несакан абортус, јас имав во 19 недела. Се сеќавам дека ми требаа месеци за психички да се средам. После една година повторно се решив за бебе, бременост со лежење ама фала на Бога имам жив и здрав син. Болката поминува, време лечи се, иако во моментот не изгледа така. Господ дава кај храбрите и упорните. Ви посакувам што побрзо да заборавите на болката и да си го гушнете своето чедо.

firequeenn, PUPICA, duffi and 6 others like this.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Иста сум и јас. Не разговарам веќе со роднини,не одам на слави родендени само со домашните сум, ептен се одвоив и од другарки,на работа едвај издржувам. Немам сон навечер, легнувам во 12 станувам во 3,4 , а ме чека цел ден на работа,пијам димитрин,дијазапам на моменти и после се нервирам ама џабе е понекогаш кога е посилно од мене :( ,си викам до кога ке издржам да не скренам,се тука отварам,забременив во септември,и сега кога ги читам тие што стасаа до сам крај што останаа истиот месец кога и јас срцево ми се кине што пропуштив јас 37недела КЕ БЕВ , за жал не сум!
    Лекот е во износување на бременост, и зимање во раце здраво право бебе, а за тоа се молам секоја вечер за мене и за сите жени што го посакуваат тоа.
    Се извинувам што се излеснив тука,ништо не ти помогнав,ама да знаеш не си сама,многу го минеме истото. Биди силна и приземна тоа ке ти кажам, истото што си го кажувам и сама на себе.

S.o.F.i, Mince1988, Bebulleee and 4 others like this.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Претешко е, одреден период ни ми сс праеше муабет, ни се смеев ни излегував од дома. Дури ни тв не гледав толку бев катастрофа. :| Ама сетоа тоа помина, ќе помине и кај тебе сеуште е свежа болката. Времето лечи се.
    Многу ми е жал :hug:

S.o.F.i, Thallia, duffi and 1 other person like this.
  20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Девојки да ве прашам дали некоја имала слично искуство. Оној петок правев киретажа. За разлика од првиот пат сега повеќе крварам.
    Првиот пат само два дена крварење свежа крв и потоа имав само кафеава крв ама малку.
    Сега крварам онака нормално да кажам не е обилно, 2 дена стомакот чудно ме болеше посебно навечер, како грчеви.
    Сабајле одам во вц и осетив нешто и на тоалетот имаше огормно парче како кожа со крв.
    Сега ми е страв дали не ме исчистиле убаво, дали може некој проблем да ми се направи па затоа и грчевите во стомак.
    Уфф ке си пукнам се нешто мене ми се случува.