Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Mila mene mi bese prv pat se nadevam posleden ..jas posle kiretaza samo prvite 2 dena krvarev i toa malju potoa kafeavo no na 6 den imav i bolki i pak krvarenje pred 3 dena vo Ponedelnikot sabajleto mi istece gusta crvena krv i toa bese posledbo eve veke 13 den mi e ..doktorot mi rece cista e matkata no moze ostanalo nekoe parce pa samo se isfrla taka da ne se sekiraj normalno bilo do 14 dena da se javuva krvarenje

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.954
    Ве гушкам сите и сочувствувам со вас:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
    По биохемиската бременост, уште по 2 недели посетив и почнав со психолог. 3 месеци редовно посетував,потоа таа сметаше дека веќе се е надминато и веќе немало потреба да одам кај неа. Со нејзина помош успеав ниту 1 таблета за смирување да не се напијам.
    Плачев како мало дете, беше тешко, но успеав.
    Топло ви препорачувам, огромен е претрпениот стрес. Посебно кога сте во борба со стерилитет, сите ве читам во другата тема. Посебно кога сите се израдувале за вас честитувале и уште повеќе боли кога ќе кажете дека веќе нема ништо;(
    Но не очајувајте, помогнете си, не се мачите. Еден ден сите ќе држиме многу убави бебиња во раце. Ќе видите, бог ни спрема нешто многу убаво, после оваа тага.
    Соземете се, приберете се и ќе помине. Се минува во животот:hug:
    Многу ми е жал, што вака се чувствувате, неизбежна е тагата, но, не челичи.не прави посилни.
    Да, навистина е така.
    Не верувам дека нема да станеме мајки, еден ден. Навистина.:inlove:
    И тоа, најдобри и посветени мајки.
    Ве гушкам, најсилно:hug:

На јolene, Mince1988, Lolipop23 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas pred nekojden bev na psihijatar zaradi postporodilna depresija I mi rece ti si silna zena hrabra na tolku stresovi sto si pominala ti si psihicki mnogu silna zena hrabra.i mi prepisa antidepresivi ama ne se napiv oti ova mi pomogna mnogu i se custvuvam ok znajte oti gospod gi dava najteskite bitki na najsilnite borci

На marchi-cool, natemila, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.979
    Жени лавици пак јас со мојот проблем и прашања.
    Киретажа правев пред 15 дена и цело време крвавев, не обилно да речеме нормално. Два дена имав болки и исфрлив големо парче кое ми е останало од киретажата. Потоа 2 дена немав крв и еве сега 3 дена си крварам, има ли шанси да е менструација и така ме наболува стомакот? Бев на гинеколог ме гледаше на ехо рече се р чисто и ми даде пак капки ама воопшто не престанува нормално си тече. Искуство ?

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Штом докторот ти рекол дека се е во ред, не би требало да бидеш загрижена.
    Колку и да ти кажуваме ние наши искуства, секој организам е различен, и секоја жена си е посебен случај.
    Јас на пример после првата киретажа пред две години нормално крварев околу недела дена, но кога добив на 21 ден, не ми престана крварењето месец дена. Кога отидов на лекар ми открија циста.
    Втората киретажа минатата година исто нормално крварев недела дена, но добив дури после 45 дена.
    Многу голема улога игра и психата.
    Знам дека е многу тешко, но обиди се да бидеш смирена, се ке биде во ред. Кај киретажите нема некое правило дека треба баш така да биде.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.257
    Освен капки можеш да се консултираш со докторот да земеш таблети алметекс, тие се за да сопре крварењето. Ама се со консултација со докторот.

7. Mila 123

Mila 123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Aj da ve zamolam koja imala vakvo iskustvi da me posovetuva. Posledna mens imav na 12 maj trebase da dobijam na 6-7posto imam na 25 dena. Mi kasnese i otidov na UZ i tamu m8 kazaa deka sum vo rana bremenost i mi zakazaa da odam na 24.06 toa e sega vo ponedelnik. Ama jas vo meguvreme prokrvarem znaci samo tri dena ne mnogu znaci mnogu pomalku . Pred dva dena bev da me vidat na Uz i mi rekoa deka nema nisto.me pratija da ispitam preku krv i bev vcera vrednosta na hcg mi bese 0.12 mozno li e da e ran spontan.

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ne betahcg ti e negativna znaci ne e ni imalo bremenost

9. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Јас мислам дека си имала спинтан штом на уз ти покажало бременост

10. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Ajde zenicki pomagajte denes gi dobiv rezultatite od histopatologija posle kirataza gi slikav i mu gi prativ na trajkovski mi rece detalen opis vo Pon ke prodiskutirame...se zagriziv bidejki trebase maticen da me gleda a sega odednas ajde kaj nego vo Sk.ke vi pratam slika i ako nekoja ima iskustvo so slicen opis neka pise

Прикачени фајлови:

11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Незнам кај тебе има опис добар,кај мене две реченици беше и ми кажаа дека нема ништо дека се било во ред.

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ај помош, во паника сум. Добив на 15 овој месец и крварењето не престанува 13 дена. бев на гинеколог виде сенка некоја во матката и како цисти на десниот јајник. Ми даде капки за смирување на крварењето и му рече да направам бета хцг. Направив и испадна дека е 189, беше го виде и само ми рече може е некоја рана бременост и ми даде апчиња за задржѕвање на плодот, и ми рече за една недела да го повторам. Јас од паника вечерта бев на клиника и направив уште еден тест и испадна 144 значи дека опага, се јавив кај гинекологот и ми рече дека највероватно е спонтан и да оставам да си искрварам природно, и за недела дена да направам пак бета хцг. Сакам да знам дали има некоја со сличнно искуство и дали да седам и чекам или да одам пак до клиника. Дали уствари е загрозено моето здравје со крварењето?

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Јас и тоа два пати и немав никакви последици по моето здравје ако почнеш обилно да крвареш оди на клиника ако не немораш да одеш

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    немам обилно, на улошката скоро и да нема ништо, ама на секое бришење има. Мене ме плаши тоа што е 13 дена. Колку време крварешенти ?

15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Emi okolu 7 dena plus minus a 13 dena e mnogu odi na klinika neka te vidat zasto krvares tolku i ne se sekiraj matka sto prifaka plod pa ke prifate jas od iskustvo ti kazuvam oti veke imam kerkicka 7 meseci

16. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Zdravo...i jas na toa pominav kaj mene bese 150.000 za nedela dena padna na 170..i iskvraiv celosno..bez kiretaza mnogu krvarev..i od togas mi se otkri deka imam srcevidna matka pravev laparskopija i histeroskopija..septiumot mi bese golem..i sega ke pravam uste edna histeroskopoja i od toa mi doagaajle soontanite abortosi..poz mislam ti pomognav nesto...ako te interesira nesto slobodno prasaj

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    ти докторсита ке имаш две бебуши
    машко и женско у скоро време
    коа ке биде така и коа ке дознаеш јас ке дојдам лично да те видам :*:*:*

На Grasiela**, Лаура82, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Addicted❤️

Addicted❤️ Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    30
    Здраво, пред 2 месеци имав миссед аб, направив хорони супер, д-димери кори се во ред, имам само цитомегало вирус и токсоплазмоза ама неактивни биле други инфекции немам...докторката ми даде да пијам само фолна киселина мене и мм.... денеска ги добивме и рез. од спермограм и спермокултура.. mm ima enteroccocus faecalis и му рекоа да пие антибиотици... сакав да ве прашам дали некој од вас имаше ваков случај.. незнам дали ова се случи поради ентерококусот или од што мнооггуу сум загрижена ;(

19. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.347
    Еве и јас да си ја кажам маката, пред 2 дена искрварев со темно-црвена крв во полни 6 недели од бременост.Отидов на Клиника и таму видоа сакус од 8 мм кој одговара на 3-4ГН а немаше срцева акција,после тоа имав обилно крварење ама еднократно кое се смири и следниот ден пак на ехо кадешто не можеше да се види ништо од крв што имаше внатре.Докторот ми рече дека ќе почнам да крварам ама ништо од тоа,немам никакви болки и никакво крварење,само испаѓаат парчиња од заостанат кринон гел.Денеска бев на Клиника и ми рекоа да се стрпам до понеделник и да отидам таму рано гладна и жедна со крвна група.Не знам што значи тоа,ќе ми прават киретажа!? Ако може некоја со слично искуство да ми каже кога почнува чистењето ако е по природен пат, дали да очекувам остра болка и многу крварење? Киретажа се закажува на ГАК и ако ДА кој доктор би ми препорачале.Фала ви однапред и само со добро нека се заврши:(

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Оди уште одма на некоја од приватниве клиники обавезно! Не чекај и не оди кај тие џелати,далеку од лекари.

На Anomis11 и Martka им се допаѓа ова.