Zdravo na site sakam da prasam koga dobivte prva menstruacija posle kiretaza jas pred 50 dena imav spontan i kiretaza no seuste nemam dobieno a imam oteceni I bolni gradi i povremeni bolki vo stomak kako pred dobivanje? Bev na genikolog pred okolu 10tina dena me gledase mi rece samo sto ne ti doslo no ete uste nema.. Dali nekoja imala ovakvo iskustvo i dali bi mozelo da e nesto opasno ?
Јас после спонтан неможев да добијам, само задебелуваше ендометриумот и ми дадоа примолут нор... потоа 3м ме ставија на циклопрогинова за да се среди циклусот. Се случува побарај нека ти даде терапија да не се мачиш
Не целосно ми се регулираше, ама во наредна бременост со постојано прогестеронска подршка. Јас си имам проблем со прогестерон, затоа прашај си
Имаше со мене на гак една жена, додека бев на ургентен имаше 12инвитра и незнам колку киретажи. И пак беше за киретажа...греотичка
Здраво жени јас после 3дена ке треба да имам абортус ,на 16недела сум ,ме интересира дали има некој што имаше ваков абортирание или после 16 недела за да ми каже како е ,се уплашам не знам колку е болно или тешка ,прв пат ми и многу сум стресирана
Jas imav Jas imav vo 17 nedela, so apcinja za provokacija plodot se isfrla, ke dobiesh slabi bolki kako menstrualni, ne e bolno bidejki plodot e mal, nemoj da se plasis, so lesno!!!
Zdravo devojki Na 25.03 imav kiretaza rana bremenost. Menstruacija mi dojde posle 30 dena od kiretaza vtorata menstruacija isto posle 30 dena. Bolkata nemozam da ja opisam dusata me boli iako malo ama sepak moe bese .... Posle ova poveke i poveke sakam da imam bebe. Spored vas koga e najdobro da se proba pak ?
Најдобро да ти каже твојот гинеколог, а потоа ти кога ќе се осеќаш спремна. Мене ми кажаа после 3 месеци може да се почне со пробување,фати после 6. Кај секоја е различно,се надевам ќе ти се исполни душата за брзо време. Знам дека е тешко
Тогаш кога телото физички ќе се опорави и ти психички ќе закрепнеш, не форсирај ништо, остави му на времето да ти покаже. Знам како боли, сум го минала еднаш тој пат и претешко е, нема зборови за утеха но од лично искуство ти кажувам да не брзаш. Нека поминат 2-3 месеци додека се стабилизираат и хормоните па направи си преглед на ехо и анализи, пап тест, микробиолошки брисеви, хормонален статус па ако е се во ред, пробајте повторно. Консултирај се и со матичниот гинеколог, тој најдобро ќе те советува. Верувај, штом еднаш се случила бременост, ќе се случи пак.
se nadevam znam deka e koga najmalce ocekuvas togas ke bidi ama sepak bolkata e golema nemozis da ne pomislis Ti blagodaram
Ќе мислиш, секако, не се заборава, но учиш да живееш со тоа. Најважно е во овој момент да си ја вратиш силата, да не се фокусираш на болката и тагата туку да мислиш на себе (не, не е себично колку и да ти звучи така), да продолжиш со нормалниот живот и да се насочиш на убавата иднина и бебчето кое ќе ве израдува.
Убаво ти кажала Талија, и јас без психички катастрофа, треба време секако, не се брзај, прво направи си ги сите тестови и прегледи, да видиш дали се е како што треба, потоа доколку се чувствуваш спремна, зошто да не.. Трпение спасение, со тек на време, ќе биде многу подобро.
Zdravo zeni momentalno sum bolnica inam abourt so indukcija ,mi davat hapcina i plus infuzija za da dobijam bolki ali eve dva dena denska nisto nemam , ,dali e normalno ovaka mu se dasava li i n nekoj ovaka