Fala ti mnogu na odgovorot i za toa shto mi go posakuvash. Lezi,odmaraj i ne mu ja misli za nisto se ke bide dobro ke si se gushkash na kraj so tvoeto bebche Jas sum vo plan da go posetam Ivanovski,ako ne se predomislam za dfug dr.
Нема плод , ме советуваат киретажа. Страв ми е , сум правела две хистероскопии имам еден спонтан во 6ти месец раѓав , и сега прв пат се сретнувам со поимот киретажа. Сеуште не крварам , но почнаа некои менструални болки да имам .
Ич да не ти е страв бидејќи не боли ич. Ќе ти ја кажанм процедурата. Отидов во 10:30 сабајле гладна секако(сигурно ти кажаа да си гладна), во 11:00 ме заспаа со анестезија во вена и ништо не осетив дури кога се разбудив во 12:30 во соба бев веќе со инфузија. Ме држеа додека да ми истече имфузијата некаде до 14:30 и ме пуштија дома. Ми дадоа да пијам Панцеф и капкиве на сликава. Инаку кога ме пуштија јас мислев дека лошо ќе ми биде ама јас имав виша сила некоја и дури после некој ден имав болки. Немој да се плашиш ич. Поубаво да се исчисти на време ако така треба отколку да се мачиш. Ти посакувам што побрзо II црти и цела бременост до крај.
Леле не знаев Не е страшно и јас сум била на киретажа како што ти објасни @Tinka1234 така е.Само обиди се психички да се држиш и да не мислиш многу на тоа, се ќе помине.
Да две хистероскопии. Сепак мојата бременост завршува другиот Петок со киретажа , ќе правам во Чаир . Само што се вратив од таму , тоа е тоа .
Mnogu mi e zal za vashata zaguba. Ovde site ja znaeme taa bolka, no toa e ... ne moze nisto da smeneme, gospod samo neka ni dava sila. Jas imav pred 2 nedeli kiretaza vo 4-ti mesec 15-ta nedela. Ne e voopsto strasno, jas nemav nitu bolki. Ke te pustat istiot den doma, edinstveno ke krvaris nekolku dena. Jas krvaram uste po malku. 2 nedeli velat toa e normalno, a od terapija samo paracetamoli i edni drugi tableti da ne nastane infekcija primav. Cuvaj se, odmaraj i se nadevam deka site nie ovde vi skoro vreme ke se druzime povtorno vo temata Trudnicki muabrti. Pozdrav
Здраво девојки, ви се враќам рехабилитирана од спонтаниот абортус и со многу позитивна енергија за успешни забременување и добра бременост. За оние кои не ме следеа, имав спонтан на 6та недела. Среќа во несреќа, бременоста се исчисти сама по себе, немав болки ниту никаков друг проблем. По десеттина дена од нормален хцг добив, потоа и втората менструација ми дојде на 28ми ден, и од следниот месец повторно ќе се обидуваме за бебуш. Едно големо благодарам за сите кои беа тука да понудат искуство и совет, дај боже кај сите да имаме по две цртички за скоро
Помина киретажата. Презадоволна од Чаир , не згрешив што таму отидов . Веќе сакусот почнувал да се деформира па сум имала среќа што денес отидов , требаше во Петок да одам. Имам болки и крварење , ми препишаа антибјотик и капки . Си се изнаплакав Резултатите за 3 недели готови и тогаш отпусното писмо ќе го земам . Денес 9та недела. И Господ плаче со мене , кај мене врне истура Мора да сме јаки , иако е тешко претешко
Ти посакувам ова да е последен пат да искусиш загуба на дете ( некој може и нема да се согласи, ама јас сметам дека мајка не се станува кога ќе се породиш, туку кога ќе забремениш ) Ти посакувам среќа за понатака. Исплачи се, викај, удирај, се што треба. Не трпи...дај си време да тагуваш. И после продолжи со крената глава. Нема никогаш да го заборавиш, но со тек на време станува полесно. Посебно кога ќе си имаш детенце. Ти посакувам многу среќа ⚘
Velat: Gospod na sekoj mu dava tovar tolku sto moze da nosi. Ti si silna i hrabra zena - bolkata ke si ja nosime sekogas, no nekako ke se navikneme da ziveeme so nea. Gospod nema da ne zaboravi ke vides. Vo skoro vreme daj boze na site da ni se pojavat || crti i pak da se druzime vo trudnicki muabeti. Kolku vreme ti rekoa da ne ostanuvas trudna i kakvi rezultati za 3 nedeli ke ti izlezat? Ti ja prakam seta sila i sreka za ponatamu
Од испитувањето на сакусот ќе бидат готови за 3 недели. Ми рекоа да испитам тоа што се испитува после спонтан и пауза 4 до 5 месеци. Дијагноза имам О02 Уништен овум и нехидатидна мола
Tocno posle 3 nedeli prv pat. Kratko, slatko, popoleka ama malku bolki imav jas - Nekoi vikat najubavo e da ti pomine barem 1 menstruacija. Pozz i so lesno
Posle 3 te nedeli pominaa uste 3 meseci pa pocnavte redovno so odnosi ili nekako greska razbrav? Ubava vecer da mi imas, te gusham
@Radost i ocaj Не првиот однос за 3 н2дели од зафатот само со заштита без намера да останам трудна нели дека ни велат да почекаме одреден период. А веќе со пробување за бебуле после 4 месеци. И исто како што си пиша малце со болки нели ама не мора да биде само еднаш и да чекате до моментот кога тоа ќе има цел/намера. Љубов си е љубов. Убаво е чувството да сте си подршка со партнерот и да си се сакате како ништо да не ве пореметило. Господ кај што дал еднаш ќе даде повторно. Само полека и уживајте.