Jas piev posle kiretazata samo paracetamol za da ne kacam tt. i edni drugi 6 tableti za da ne dojde do nekoja infekcija..Se custvuvav dobro, me bolese grloto isto pri goltanje i mozebi ke zvuci glupo, no mene mi rekoa deka najverojatno e od stresot i toa sto postojano placev. Bolkata traese taka edno 4 do 5dena. Sepak najubavo e da otides na lekar. Se nadevam deka ke bide vo red. Pozdrav
Тоа е нормално ако си била со целосна анестезија,цревото што ти било ти го има надразнато грлото,јас затоа правев само со локална не ме успаја.Инаку пиев антибиотик и капки,од капките имав многу болки испив две дози страшно ги поднесував кога ќе ги ипијав после еден сат многу страшни болки имав.
Dali nesto zemase protiv bolkata vo grloto ili samo od sebe si pomina? Kaj mene e golema bolka, nemozam da goltam
Nisto ne zemav protiv bolki, sama od sebi si pomina, no sepak nemav nekoja nepodnosliva bolka da ne se izdrzuva. Najubavo ke ti bide da prasas lekar mila. Cuvaj se
Koga ti se place placi koga ti se vika vikaj no ne sobiraj vo sebe I znaj matka sto prifaka plod pa ke prifate
Се согласувам со тебе и многу добро знам низ што поминуваш бидејќи истото и јас го доживеав душевно, ама како што кажаа штом барем еднаш сме останале бремени пак ќе останеме и ќе имаме успешни бремености. Те гушкам и биди силна.
Taa bolka sekogas ke si ja nosime dlaboko vo nas. Moeto beb4e angelce bese 15 ta nedela, oformeno devojce Ponatamu samo ke naucime da ziveeme so nea :/ Ne se sekiraj, imaj verba - Gospod e golem, nema da ne zaboravi.
Средував документи. Решив да фрлам застарени испитувања. Си ја најдов последната ехо слика од ангелчето мое. Неможам да се разделам. Цел живот ќе си го чувам.
Јас сум на праг да се породам со второ,па сеуште го чувам тестот и сликите од мојата прва бременост. Траг остави во мене
Здраво, мојата прва бременост заврши со missed abortion, пред два дена ми направија киретажа со целосна анестезија, првиот ден речиси и немав крварење, вчера имав доста и мали менструални болки но ништо страшно. Денес скоро и да немам никакви болки, но сакав да прашам колку време од прилика ви треаело крварењето? Кога добивте пак циклус? Пијам антибиотик и капки, но гледам дека од капките ќе имам уште за денес да пијам, дали ги продолжувавте или испивте само по една доза? Психички мислам дека добро ја поднесов целата ситуација иако бременоста се случи после повеќе од година дена обиди но ми дава надеж дека штом еднаш бидна ќе биде пак, претходно бев доста исплашена дека воопшто нема да можам да останам бремена.
Жал ми е за твојата загуба али штом си останала еднаш ќе останеш пак не е лесно да се преброди целата ситуација...капките се пијат само едно паковање зависи по колку пати на ден ги имаш пиено, крварењето е одприлика недела дена а за добивање ако не ти дале циглопрогинова да пиеш од 30-40 дена битребало да добиеш или кога би се средиле сами хормоните
Јас капките ги пиев две дози бев кај матичната виде дека сеуште не сум дочистена,ќе одиш на контрола ќе ти кажат.А за крварење крварев една недела мислам можебе и повеќе а ми дојде денот од кога ме исчистија точно на 25 ден.
Жал ми е за твојата загуба... И јас крварев 10 дена по малку... Добив после 30 дена.... Капки едни испив, ќе се среди само позитивна мисла... Еднаш се фатило ќе се фати пак...
Иста бев и јас како тебе , вториот ден имав поголемо крварење и појаки болки . Крварев 8 дена и сега на 17ти ќе поминат 3 месеци од киретажата јас сеуште немам циклус добиено. Капките ги пиев една доза како што ми беше препишана. Зборувај гласно за ова , не држи во себе и не се затварај , глава горе и ќе си останеш пак бремена
Фала ви девојки на поддршката и на споделените искуства, од фамилијата и од маж ми имам безрезервна поддршка но друго е кога некој поминал низ истото и во целост може да разбере низ што минуваш дури и ако не се познавате. Мене ми рекоа после прва менструација да отидам за микробиолошки брисеви, се надевам ќе се среди се во најбрзо време и сите кои сме во исчекување да си дочекаме успешни и лесни бремености. Фала ви уште еднаш, па да се читаме во поведри теми.
Не заборавај да побараш генетски испитувања голем процент од мисед аборт е ради генски мутации (што немора да значи) али веќе кога правиш испитувања напрај ги и овие
Јас уште не сум го пребродила тоа, дали од толку што мислам не можам пак да останам. Тогаш останав од прва а сега после година ипол не можам да останам. Јас добив после 28 дена, значи навреме и никогаш не ми задоцнил циклусот.