Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Jas piev posle kiretazata samo paracetamol za da ne kacam tt. i edni drugi 6 tableti za da ne dojde do nekoja infekcija..Se custvuvav dobro, me bolese grloto isto pri goltanje i mozebi ke zvuci glupo, no mene mi rekoa deka najverojatno e od stresot i toa sto postojano placev. Bolkata traese taka edno 4 do 5dena. Sepak najubavo e da otides na lekar. Se nadevam deka ke bide vo red. Pozdrav

На ***Troja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    1.727
    Тоа е нормално ако си била со целосна анестезија,цревото што ти било ти го има надразнато грлото,јас затоа правев само со локална не ме успаја.Инаку пиев антибиотик и капки,од капките имав многу болки испив две дози страшно ги поднесував кога ќе ги ипијав после еден сат многу страшни болки имав.

3. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Капките мислам 3/4 дена ама после земав уште едни. А од антибиотик пиев панцеф.

4. ***Troja

***Troja Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Da da i doktorot kaza od anestezijata bidejki bese celosna..

5. ***Troja

***Troja Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Dali nesto zemase protiv bolkata vo grloto ili samo od sebe si pomina? Kaj mene e golema bolka, nemozam da goltam:(

6. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Nisto ne zemav protiv bolki, sama od sebi si pomina, no sepak nemav nekoja nepodnosliva bolka da ne se izdrzuva. Najubavo ke ti bide da prasas lekar mila. Cuvaj se :*

7. ***Troja

***Troja Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Se nadevam oti ke pomine bolkata fizicka... no onaa dusevnata ostanuva:(

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Koga ti se place placi koga ti se vika vikaj no ne sobiraj vo sebe I znaj matka sto prifaka plod pa ke prifate

На Radost i ocaj и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  9. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Се согласувам со тебе и многу добро знам низ што поминуваш бидејќи истото и јас го доживеав душевно, ама како што кажаа штом барем еднаш сме останале бремени пак ќе останеме и ќе имаме успешни бремености. Те гушкам и биди силна.

На Radost i ocaj и ***Troja им се допаѓа ова.
  10. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Taa bolka sekogas ke si ja nosime dlaboko vo nas. Moeto beb4e angelce bese 15 ta nedela, oformeno devojce :( Ponatamu samo ke naucime da ziveeme so nea :/ Ne se sekiraj, imaj verba - Gospod e golem, nema da ne zaboravi.

На Tinka1234 и ***Troja им се допаѓа ова.
  11. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Средував документи. Решив да фрлам застарени испитувања. Си ја најдов последната ехо слика од ангелчето мое. Неможам да се разделам. Цел живот ќе си го чувам.

На Radost i ocaj, thelittle17, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Јас сум на праг да се породам со второ,па сеуште го чувам тестот и сликите од мојата прва бременост.
    Траг остави во мене

Последна измена: 12 септември 2020
    На Radost i ocaj, thelittle17, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  13. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    Здраво, мојата прва бременост заврши со missed abortion, пред два дена ми направија киретажа со целосна анестезија, првиот ден речиси и немав крварење, вчера имав доста и мали менструални болки но ништо страшно. Денес скоро и да немам никакви болки, но сакав да прашам колку време од прилика ви треаело крварењето? Кога добивте пак циклус? Пијам антибиотик и капки, но гледам дека од капките ќе имам уште за денес да пијам, дали ги продолжувавте или испивте само по една доза? Психички мислам дека добро ја поднесов целата ситуација иако бременоста се случи после повеќе од година дена обиди но ми дава надеж дека штом еднаш бидна ќе биде пак, претходно бев доста исплашена дека воопшто нема да можам да останам бремена.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Жал ми е за твојата загуба али штом си останала еднаш ќе останеш пак не е лесно да се преброди целата ситуација...капките се пијат само едно паковање зависи по колку пати на ден ги имаш пиено, крварењето е одприлика недела дена а за добивање ако не ти дале циглопрогинова да пиеш од 30-40 дена битребало да добиеш или кога би се средиле сами хормоните

На srcula му/ѝ се допаѓа ова.
  15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    1.727
    Јас капките ги пиев две дози бев кај матичната виде дека сеуште не сум дочистена,ќе одиш на контрола ќе ти кажат.А за крварење крварев една недела мислам можебе и повеќе а ми дојде денот од кога ме исчистија точно на 25 ден.

16. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Жал ми е за твојата загуба... И јас крварев 10 дена по малку... Добив после 30 дена.... Капки едни испив, ќе се среди само позитивна мисла... Еднаш се фатило ќе се фати пак...

17. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Иста бев и јас како тебе , вториот ден имав поголемо крварење и појаки болки . Крварев 8 дена и сега на 17ти ќе поминат 3 месеци од киретажата јас сеуште немам циклус добиено.
    Капките ги пиев една доза како што ми беше препишана.
    Зборувај гласно за ова , не држи во себе и не се затварај , глава горе и ќе си останеш пак бремена :hug:

На thelittle17 и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  18. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    Фала ви девојки на поддршката и на споделените искуства, од фамилијата и од маж ми имам безрезервна поддршка но друго е кога некој поминал низ истото и во целост може да разбере низ што минуваш дури и ако не се познавате. Мене ми рекоа после прва менструација да отидам за микробиолошки брисеви, се надевам ќе се среди се во најбрзо време и сите кои сме во исчекување да си дочекаме успешни и лесни бремености. Фала ви уште еднаш, па да се читаме во поведри теми.:hug::hug::hug::hug::hug:

На bokace1 и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Не заборавај да побараш генетски испитувања голем процент од мисед аборт е ради генски мутации (што немора да значи) али веќе кога правиш испитувања напрај ги и овие :)

На thelittle17 и Meckicja им се допаѓа ова.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    6.414
    Јас уште не сум го пребродила тоа, дали од толку што мислам не можам пак да останам. Тогаш останав од прва а сега после година ипол не можам да останам. Јас добив после 28 дена, значи навреме и никогаш не ми задоцнил циклусот.