Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    319
    Девојки здраво многу тажно се чуствувам имав missed abortion во 8 недела и 4 дена треба утре да одам на киретажа малце ми е страв.Од што би можело да се случи ова јас бев пред да дознаам дека сум бремена на одмор во Албаниа да не имам некоја бактерија . Дали има испитување после киретажа која е причината за губењето на плодот. Јас веќе имам едно детенце од 2 ипол години и со него немав никакви комликации. После колку време добивте од киретажата и колку време треба да помине за повторни обиди. Ќе ми биде добредојден секој одговор и совет..

2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    @Sandra Stojanova ах мила жал ми е многу но и ова ќе помине. Прават тест на ембрионот по киретажата и на тебе може ќе ти земат брисеви крв. За да знаат да не е од инфекција или нешто друго. Јас добив неполн месец после киретажата. Физички се ќе се среди и за брзо ќе си пробате пак. Само не се обвинувај себеси. Психички биди силна и гушкај си го детенцето за брзо ќе останеш пак. Оваа појава за жал стана секојдневие кај многу жени. Тука сме сите за поддршка. Главата горе.

На Radost i ocaj, jarec6, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Можеш да го пратиш плодот на ману и тие ќе испитаат се.... Само позитива

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    319
    Ви благодарам од срце на сите се надевам дека ќе биде се добро .

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Здраво дечки.
    Последна менструација 9ти Август, до 14ти. Тест позитивен. Пред недела ипол искрварување ( не обилно ) ама сепак доволно. Истио ден одма на контрола (17ти Септ), ми потврдија бременост ( ама ногу рано за да се виде плод) Наредните 2 дена со по некоја капка крв. 24 Септември, контрола, и СПОНТАН АБОРТУС. Потреба за медикаменти и киретажа нема.
    последен тест ( позитивен ) направен 4 дена пред таа контрола.
    Вчера, исто и денеска, болки во долниот дел на стомакот. Денеска пропратено со крварене. ( исто како најпрвио ден 17ти сеп)
    Менструација ми кажаа после 4 недели.
    Искуство некоја како мојто ???

6. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Ќе крвариш дур се исчисти тоа внатре што било . Провери бета преку крв колку е .
    Инаку такво искуство не сум имала , јас воопшто не прокрварев и правев киретажа , после киретажата крварев 7 дена и толку

На *puregirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16

фала ти. ме чуде само оти док. кажа се било и реду не ми кажа да очекувам крварене ... или толку и сум разберала. И крв не ми земаа.......

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas imav takov spontan abortus treba da próveres betahcg da vides dali e padnata I da odes ako ne denes utre na ginekolog mozes i na dezuren ginekolog da odes na oddelenijata za ginekologija ne cekaj do pon

9. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Бех денеска. Пркорварих ногоо ного денеска. ..... ми земаа крв. Не знам резултати. Кажаа ми ако продолже да одам а ако не за 3 дена контрола.
    За бета? Не разбирам ного шо е ? Како е ? Терапија има ли ? Страшно ли е

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Tva e test za bremenost preko krv da vides dali e padnana na nula ako e veke padnana pod pet znaci nema bremenost veke a I na eho odi da te vidat dali se iscistilo se jas u strumica odam kaj dr trivudaliev na eho na privatno oti on Ima najmoderno eho barem doskoro I imase a I e star I iskusen ginekolog

11. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Јас сум у Швајцарија. Шо ми е матичната тука гин. Кажа дека се е исчистано, арно ама изгледа не е било. Денеска ојдех на дежурно, кажаа оти оште се чисте чим крваре. Ме гледаа 20 мин на ехо, се е добро. И тама искрварих пак, брисеви ми земаа прво, после на ехо. И од паника уште толко лошо ми стана. Се надевам ќе се сведе до нормала ??? Последните пати коо одам wc, немсм крв у мокрачата, само на тоалето малку ного малку.... прва бременост, прво искуство. Паника 100ка. Извини на долгио одговор.

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Znam kak ti e I jas go pominav tva

13. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16

14. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
  15. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558

I jas sum u Ch - od lekarite voopsto ne sum zadovolna. Ni eden vitamin, ni edno apce ne mi dadee. Od tuma u Mk zvonaah na ginekolog. Kaj nas drug e sistemo, po vnimanie obrakat, tuka do 3 ti ne te smetat za trudna. Jas u 4 mesec 15 ta nedela me.pravija kiretaza. Nemase ❤ va reakcija. Tesko i bolno e nogo znam, posebno ka e 1 va bremenost. Daj boze u idnina da bide se ok i u najskoro vreme da docekame ubavi vesti.

16. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    6.414
    Како може да не ти дадат? Мора да пиеш капки и други апчиња за зацврстување на матката и против инфекции. Обично нели се добри лекари таму? Нели сите се жалат на нашиот здравствен систем ама во мк после ниеден абортус не оставаат без терапија. Да многу е болно особено кога веќе и полот се дознава....

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Dodeka bev bremena ne mi dadoa nisto od vitamini, koga se javiv da zakazam pregled zatoa sto mi docnese skoro 3 nedeli tie rekoa da odam posle 3 nedeli prv pat na pregledat da vidat ima ili ne bremenost. Koga prasav dali moze po rano zatoa sto posle 3 mn. Vreme mi se vide nivnio odgovor bese Samo ako ISKRVARAM da se javam Potoa imav kako iscedok nekoj i se javiv pa rekoa da odam vednas. Toa bese posle 2 nedeli. Se bese vo red, 1 pregled bese, 8 nedeli i 1 den. Veke tret mesec, ne dobiv nitu eden vitamin, nitu folna, bash nisto. Se na svoja glava sama si kupiv i toa samo sto ne ode na recepta. Povtorno nesto imav kako iscedok, od Mk ginekolog mi rece da pijam tableti ili inekcii, tie rekoa ovde deka sum super i bez recepta ne bivase da gi kupam. Inaku ne mi dadoa da go cujam ❤ na beb4e se do 14 ta nedela. Ne znam zosto, mozelo samo da go vidam na ekran. Vo 15 ta koga bev na pregled rekoa deka ne cuka srceto i naredniot den mi napravija kiretaza. Mi rekoa deka ne mora na nikakva kontrola da odam. Posle kiretazata dobiv recept za terapija od 6 apcinja paracetamol i edni za protiv infekcii isto 6 tableti. Toa bese se. Sama si zakazav pregled, otidov me nemase vo sistem nz kako sto nastanalo greska. Vo muguvreme sestrata me prepozna pa me vmetnaa na termin posle 15 min. Si vlegov vnatre kaj doktorot zatoa so sestrata rece ke me primi i ke me pregleda, a toj si napravi edno 5 min. Muabet so mene kako sum, da ne mi trebalo psihijatar itn. I koga prasav da legnam na krevet za ultrazvuk da proverat se li e iscisteno i vo red toj rece ne ne, nema potreba. Ne me pregleda voopsto. Odgovorot bese - za site pregledi najdobro bi bilo da odam vo mojata maticna drzava. Katastrofa od zdrastvo. Ednistveno sto imaat podobra tehnologija, se drugo e necovecko. I ostanatite BALKANCI ovde ne se zadovolni, site odat na lekar kaj nasi lugje ovde od balkanot. Zosto? Zatoa so nemale doverba vo ovdesnite lekari, deka do 3 pa duri i 5 ti mesec ne te smetale za bremena. :/ moze nekoj ima dr iskustvo, no moeto e mn. Loso i pokraj toa sto odev vo drzavna bolnica.

18. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    6.414
    Прв пат слушам таква неодговорост од лекари во Ch не знам зошто така се испонашале тоа прво нечовечко а ако настанала некоја компликација некое дополнително крварење кој ќе одговара за твојот живот? Ќе каже некој киретажа ајде не е опасно ама може да настане голема компликација. Знам психички е многу тешко ама животот продолжува и мора да бидеш силна да се опоравиш и Господ пак да ти даде да останеш.

На *puregirl и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  19. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Srekja najdeh si drug ginekolog, Hrvatka e zenata. Naj naj. Odma mi dade terapija se, otkrija mi 2 bakterii, cista .. a taa pred tva so beh KATASTROFA ....
    ke bide se u red :l:

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Kakvi bakterii ti najdea pitam te oti jas imah eserihija koli I ureoplazma I mikoplazma I me izlecija dr

На Radost i ocaj му/ѝ се допаѓа ова.