Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Ednata na G bukvata, pa ga zabravih a drugata deneska treba da odamnda zemam antibiotici uste edni, i ke mi kazat koo e so e..

2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    452
    Zenski ve molam da mi kazete za kolku vreme od spontaniot vi dojde ciklus za kolku dena dobivte menstruacija, mojot bese na 09.09.2020 , vo 12 g.n od sekogas sum so redoven ciklus, no eve nema se uste aber od doaganje , ne ni cuvstvuvam simptomi , ve molam pisete. Pozdrav

3. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Na mene na 24 mi kazaa spontan abortus a koga se e slucil ne znam , od togaj li da vazam nemam pojma ? Deneska me bole mene nogo stomako, i imam krv. I mens bolki se, ama pa takvi bolki imah koo iskrvarih pred nedela ipol... ne znam so da mislam so e so ne e

4. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    А да си одите вие и двете на гинеколог ?
    Од каде да знаеме ние што може да ви е и на двете, ниту едно тело неможе да биде исто како друго тело.
    Не се играјте игра со овие работи

На thelittle17, tina2018 и ivance.. им се допаѓа ова.
  5. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Кас бех некни у четвртоко. Пишах и погоре, имам 2 бактерии, циста. И ми кажаа ка ке ми дојде да одам да ме проверат дали е испукала цистата....

На Fontana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Окејјј штом така... оди кога ќе треба :)
    Иначе ти си од југ ? ( по акцентот така ми се виде :D)
    Јас сум :)

7. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Струмицааааааа

На maryska и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    :D:D:D:hug::hug::l:

ЗНАЕВ !!

На *puregirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maryska

maryska Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Сакам да го споделам и моето искуство со надеж дека на некој ќе послужи моето искуство а воедно и ќе добијам од вас некоја информација плус.
    Првата бременост заврши во 13та недела со киретажа. Плодот беше поделен на два дела. По две години останав повторно бремена. Бременоста траеше многу добро се течеше во најдобар ред, се до крајот на 18та недела. Беше недела утро кога станав и видов дека ми тече крв. Отидов на доктор и ми рекоа дека плодот е спремен да излезе. Едната нога излегла. Веднаш ме сместија во болница, болки доаѓаа повремено. Следното утро околу 8 часот болките доаѓаа на секои 3мин. Ме прегледаа и ми рекоа дека матката може да се зашие, но додека почнаа да дејствуват инекциите веќе беше прекасно.
    Моето прашање е дали некој имал бременост со зашиена матка, како се управила после операција и како напредувала бременоста?
    Исто така сакам да знам и дали само матката е причината или покрај неа може да се појави и бактерија која го спречува развивањето на плодот? Секој одговор, совет е добредојден

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Moj dobronameren sovet ti e napravi si histeroskopija i ispitaj vrodena trombofilija na imunologija

На maryska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    Мојата киретажа беше на 10.09 и добив на 08.10 со тоа што во меѓувреме после крварењето постојано имав кафеав исцедок, се смири два-три дена и ми почнаа симптомите за менструација. На две недели после киретажа бев на контрола баш поради тоа кафеаво крварење и ми рекоа дека се е ок, подобро било се што има вишок да се исчисти. Така да одговор на твоето прашање би бил 28 дена после киретажата, баш како нормален циклус, со тоа што воопшто не е нормален и е многу пообилен од вообичаените кај мене.:hug:

12. Iv@@@

Iv@@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Dami moi ..
    Sakam da spodelam i jas edno iskustvo so vas bidejki mi e pretesko..
    Posle 2 godini, resivme so soprugot preku ivf da odime po toj pat.. bese pretezok,pa i bidejki i na privatno .. za mene denot 28 septemvri bese najubav.. bidejki doznav deka sum bremena,no posle 10 dena na samiot den na kontrola zavrsi tragicno .. prokrvariv i imav spontan.. Ni sama ne mozam da si objasnam kako se sluci spontaniot i toa bese po samiot pat..
    Prasanjeto mi e dami moi, posle kolku vreme od spontan,moze pak da se odi na taa procedura za ivf? Dali i ako povtorno ima bremenost bi bilo pak spontan? pretazna sum , bidejki mi bese 1 bremenost.. Dali ima nekoja clenka, sto e bila na privatno i potoa da i odobrile vaucer preku fondo? Ubava den dami

На maryska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Многу ми е жал.
    Може да ти одобрат ваучер, не е важно тоа што веќе сте направиле едно приватно. Имате нешто замрзнато? Само за трансфер не одобруваат ваучер, но за комплетна постапка да. Има чекање, собирање документи, но можете да почнете уште веднаш.
    Докторот може да препорача да поминат 2-3 циклуси после спонтаниот пред да се почне повторно.
    Оди во темата Вонтелесно оплодување, убаво ќе те информираат таму.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    После 6 месеци

15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Не се разочарувај, јас го поминав истото пред 1 година, плодче не се разви, и имав киретажа, не се откажав следниот виклус бев на контрола се беше супер, почнав соборање на документи и после 6 месеци од коретажата правев ивф, за среќа успешно терам 31ва недела.
    Знам како ти е, се убив од плачење ама мој совет ти е бидејќи веќе си била под терапија, побрзо да направиш нова постапка, шансите за успех се поголеми (бар така ми кажа докторот и од други познанички што го поминале истото)
    Следната постапка ќе ти биде упешна, меѓувремено пробувајте природно поради хормоните во тебе (fingers)

На IRBBB, Tsukinory, Iv@@@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Iv@@@

Iv@@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    So lesno draga,ti posakuvam se najdobro.. ❤ dali vednas ti odobrija,bidejki jas veke praveno ivf privatno i sea sakam preku fondot pa ne znam dali bi odobrile ili kako sto im e zakon prvo velat 4 insemenacii posle ivf ..

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas imav eden spontan abortus I edna biohemiska bremenost I tretoto ivf mi bese uspesno sega imam kerka 22 meseci od ispituvanja po vtoroto ivf pravev vrodena i steknata trombofilija kariotip hla tipizacija antitela ogtt test so insulinemija vitamin d I histeroskopija plus onie sto gi baraat od fzomza ivf

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    6.414
    Како ја излечи esherihija coli, имам и јас. Пиев цитерал и вагиналетки ама имам уште, не е исчистена.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas I mm pievme zinnat I jas piev nasabajle vitamin c porucokta jadev susena brusnica I piev caj od brusnica navecer jadev luk go secev kako apce I go goltav I piev uvin caj I ja izlecivme bakterijata

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    И јас ја имам 8 год резистентна ми е, сега во бременост ја излечив со зинат пиев 10 дена, а трет месец бев и многу вода и природни чаеви.
    Мене многу ми помогна корен од магданос, мед и лимон, ова ми го кажаа и си направив во тегла и секое сабајле на гладно по една кафена лажица, сега 8ми месец сум и 4 месеци сум чиста

На dromka и Bebce1 им се допаѓа ова.