Ако ти се спремни сите документи нема зошто да не ти одобрат, плус ти не го пројавуваш ова првото приватното, одиш по прв пат преку фонд Со среќа!
Денес сум 5 недели бремена. Не знам кога поминува ризикот (најголем) од спонтан абортус. Пред 2 месеци ми се случи, а немам никаков да речам проблем. Бев 4+6 бремена. Сега ми е страв да се опуштам. Не знам кога ќе бидам спокојна.
После 12та недела поминува најголемиот ризик, ама добивка од стрес немаш, опушти се, ништо не мора да значи тоа што претходно си имала спонтан.
Бремена, а пишува во оваа тема абе за тепање си ти.. знам и јас сум иста, но гледај вака на работите, немој нешто што може или не може да се случи во иднина, да ти ја одземе радоста во сегашниот момент! уживај и радувај се и мисли само позитивно (моќта на волјата е потценета работа, а не е така)
Ти благодарам. Ќе се обидам да не се стресувам. Ама минатиот пат бев толку радосна и воопшто не ни помислив дека тоа ќе се случи, но се случи. Дај Боже сега да биде се ок!
Bev denes do fondo mi rekoa deka trebalo da cekam 6 meseci,bidejki sum bila na privatno .. ne mi e jasno zosto ne bi mozela da podnesam dokumenti
Ама зошто си им кажала дека имаш правено, тоа не било на нивни товар! Ич не им се замарај, поднеси си документи обавезно, има бааги време додека се соберат и уживкај си.
Aj te molam kazi mi od prilika koi dokumenti treba dokolku znaes, dali se tie dokumenti od prviot pat sto gi imam praveno ili nemoze tie?
http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf Еве ти линкче со сите документи што ги бараат од фонд
Здраво девојки! Во последните 6 месеци доживеав два пати спонтан абортус... На оваа тема и за сите емоционални и здравствени ролеркостери кои што ми се случуваат - за жал немам со кого да зборувам. Најблиските сметаат дека ако се прават дека ништо не се случило, на тој начин некако ме заштитуваат - што ни малку не е точно. Затоа се обраќам тука. Решив да почнам visual diary на инста, пробувам да се сносам со сите емоции и анксиозност преку креативи... За сите кои сакаат да дадат поддршка и да станат дел од една нова инста "заедница" Ве чекам на https://www.instagram.com/fruitless.society/ Ајде јавно да ги кршиме сите табу теми!
Mila jas ne go koristam instagramot I od ispituvanja za povtoruvacki spontani abortusi treba da se sovetuvas so dr za histeroskopija da ispitasi ti mt kariotip na gak vrodena trombofilija I hla tipizacija na imunologija steknana trombofilija na transfuziologija I o gtttest so insulinemija I hormoni I tiroidna zlezda so antitela I vitamin d na endokrinologija
Dragi moi, posle kolku vreme od spontan dobivte ciklus? Seuste nemam nisto, osven belo pranje sto do sega ne sum imala taka poveke ? Ve molam za vasi iskustva,i mislenja?
После 28 дена од киретажата. Може белото прање ти е знак дека ќе добиеш. Треба сега да се средат хормоните