Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.073
    Знам дека е така, затоа сеуште не пробуваме да останам бремена.
    До сега сите испитувања што ги направив сама читав и му барав упати на матичниот и почнува тоа да ме нервира. Па сега сум во потрага на нов матичен гинеколог.
    Да ми предложите некој што имате добро искуство?

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Искрено со матичниве ретко кој се нафаќа да се замара со пациенти веќе дали дека се научија повеќето дека одат приватно па не се замараат си зимаат пари од фондот за секој пациент и не се оптеретуваат за да ти помогне матичен само за упати за помош околу целата ситуација највеќе приватно можат да ти помогнат чисто на консултавија оди да видиш што треба да испиташ да ти кажат

На tina2018 и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. Iv@@@

Iv@@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Zdravo Feminki. Ovie denovi sum vo golema zabulda pa resiv povtorno da vi pisam
    Pred 2 meseci imav spontan, a zabremenuvanjeto bese po pat na ivf. Posle spontan, ciklusot vo naredniot mesec si bese normalen, a sega povtorno se obidovme za po priroden pat,i ovie denovi ciklusot ne mi e vo red, imam krvarenje no mnogu malku, i najprvo rozenikava boja a potoa kafeavo, ve molam dali nekoja feminka imala takvo iskustvo da spodeli sto bi bilo? Nisto ne mi paga na pamet,zbuneta sum mnogu. Pozdrav i ubav den

4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Napravi li test, mozda si bremena

5. Iv@@@

Iv@@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Napraviv no izgleda bese mnogu skoro napraven i mi pokaza negativen,neznam na kolku vreme da proveram ?

6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Земи од поскапите тестови и направи го со прва утринска урина, или испитај преку крв бета хцг.

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Napravi si beta hcg

8. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Здраво јас сум нова на форумов, пред 2 месеци имав спонтан абортус во 8 недела, немав никакви проблеми во текот на бременоста пиев Аспирин фолна пре мама и омега 3, ми се појави кафеав исцедок ми дадоа утрогестан ми помина откако ги истрошив по недела време ми се појави пак проследено со капки крв одвреме навреме, тогаш уште една кутија но залудно се повеќе ми течеше кога отидов на матична веќе бебчето немаше срцева акција ;(;( а пред бременоста имав кандида и некоја бактерија се фино му реков ми рече дека нема да мешa хемии со бременост. Сега веќе после 2 месеци ми дојде прва менструација сакав да прашам за искуства што да испитам? се разболев мислејки од што зошто и како баш мене, каде згрешив ...:(:(;(;(;(;(;(;(

Последна измена: 22 декември 2020
  9. Sunny- flower

Sunny- flower Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    22
    Zdravo Femini , dali nekoj vo skoro ima ispituvano kariotip i antitela ? Maticnata mi rece deka poradi praznicite nema termini na drzavno .

10. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Следи на мој термин. За антитела на Имунологија, за кариотип на ГАК.
    На Имунологија моментално се зафатени термините до крај на декември, за јануари сеуште нема нови.
    За кариотип повремено пуштаат по некој термин, последно имаше за 11 јануари.
    Проверувај почесто затоа што брзо се пополнуваат. Кога ќе се отворат нови термини барај ја веднаш матичната да ти закаже.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    нема такви мисли, ти ништо не си згрешила, што ти рекоа правеше така?!

и јас го вртев тој магепсан круг додека не сфатив дека некогаш не е до нас!

дали го дадовте на испитување, дали се виде дали ембрионот бил во ред, што ти рече лекарот, кое испитување да го направиш, може веќе имаш нешто направено, но треба да се доиспита за следна бременост.

си останала еднаш, слави :) тоа значи дека ќе останеш пак и се' ќе биде во ред (често се случува така)

те гушкам :)

На dromka, brookeen, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Многу ми е жал...
    Се случува и почесто од што претпоставуваш, не баш тебе туку на илјадници жени. И не е индикатор за наредна бременост, наредниот пат ќе си биде се' во ред. :hug:

Испитај TORCH и направи микробиолошки брисеви. Кандидата сигурно не била проблем за спонтаниот, ама бактеријата која и да е, излечи ја пред повторно да почнете да се обидувате. И партнерот добро е да направи спермокултура и брис од уретра, за ако има бактерија и тој да земе антибиотик.

На dromka, brookeen, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Да се
    Дај боже, што е тоа е... се надевам дека еден ден ке заборавам на се, а до тогаш ке се борам да биде се во ред... фала миличка секое добро на сите

На Мишел* и thelittle17 им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Многу е тешко да најдеш на државно јас додека чекав за кариотип поминаа три месеци на крај останав бремена и се породив. Мислам дека приватно е околу 12 000 за двајцата

На tina2018, Sunny- flower и thelittle17 им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Не си единствена. Зошто ти дале аспирин да пиеш која е причината? Обично даваат аспирин ради мутации

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Незнам ми рече само поради контракции на матката и да се зачува плодот. Кога се појавив после тестот веќе бев 6та недела, и одма ми го даде аспиринот и го пиев еднаш дневно се додека не се случи абортусот.

Последна измена: 23 декември 2020
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Во тој случај испитај генетски мутации најчесто ова се случува ради тромбофилија можеби аспирин треба да пиеш пред да останеш бремена или воопшто и да не треба ако немаш ништо.Некогаш и аспиринот знае да доведе до крварење ради тоа што аспиринот ја разредува крвта. Али по секако додека се занимавај со испитувања ќе поминат три месеци па пак ќе се обидеш за бебче. Генетски мутации за тромбофилија обавезно и ана и афа да ти испитаат антитела брисеви гледај да ти бидат чисти пред да почнеш со пременост кандида не е пречка али некоја друга инфекција може да доведе до спонтан и ТОРЧ испитај според резултатите ќе видиш што понатака. А и бидејќи си имала бактерија голема е можноста од тоа да е предизвикано, али аспирин за да се спречат контракции врска нема магнезиум е тој што се пие да се намалат контракции и грчеви

На tina2018, Meckicja и Fontana им се допаѓа ова.
  18. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Се е ова убаво што си и објаснила на членката и точно е, но, некогаш е едноставно природна селекција, господова работа, така требало да биде. Барем кај мене беше така, таков одговор ми дадоа сите 4 доктори што ги посетив. Брисеви правам 15 год по ред, све чисто педантно, сум имала кандида порано ама сега дури сум се обидувала за бебе не, никакви други инфекции, се ок. Исто и генетски мутации испитавме, таман, по таман здравје. Цело време на контроли, се во ред, на крај проблем со срцето имало бебето, го извадија. Тоа беше. Почнав да крварам така и приметив дека нешто не е во ред. Ок како и да е. Исто така да си кажам само дека многу не има што се замараме што испитуваме се и сешто, што разбираме малце од малце, што имаме прочитано видено... но ги има мноооогу повеќе што ни на контроли немат ојдено, не пак брисеви или којзнае какви испитувања да прават па ги раѓаат здрави прави ништо не им е. Така да пак ќе се навратам на тоа погоре. Природна селекција. Ако требало да биде ќе било. Нешто шо не треба да биде, нема да биде, што и да правиме нема да го поправиме. Со лесно нека е девојки. :hug::hug::hug:
    П.С. Сега ти упаднав малце во муабет ама сакав да се надоврзам :lol:

На Verica 12, Brpbrp, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I kaj mene taka vikaa prirodna selekcija prviot pat pa nakrajta se povtori od toa prirodna selekcija ne e sekoj pat prirodna selekcija

20. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Не е де, далеку од тоа. Таман работа да се застане таму со размислувањето, се разбира дека треба испитувања, но, велам, мене такво објаснување ми дадоа, на сите можни испитувања што ги направивме, во 3 различни клиники, кај 4 различни доктори - ЕДНО ИСТО МИСЛЕЊЕ КАЈ СИТЕ.
    Има и случаеви кај што не испитуваат ништо ама баш, па се е океј, не ни знаат некои што треба да се испитува. Од тоа најмногу страв ми паѓа и мене, да не се повтори пак истото не дајбоже

На brookeen му/ѝ се допаѓа ова.