Не навлегуваш во грев во право си ниеден доктор не е ангажиран за пациентот. Да би бил ангажиран нема за секој спонтан да вика природна селекција не сме од вчера колку пациентки имале предходно со мисед и спонтан колку имале проблеми 1 од 100 ќе се најде се идеално да е. Јас да го оставев мојот случај на матичната никогаш бременост немаше да износам. На матичните не им е гајле зимаат пари и не работат особено со ситуацијава мераци им е
Zdravo.citav i pisuvav za mojot slucaj Posle missed vo.9ta nedela vo Germanija bev na kiretaza.Za posle.kiretazata po 2 dena so temp 42 da.me.zemat so brza pomos.vo delirium so zaboravena postelka 10.cm. Lezev 1 nedela na bolnica i se dosredi so apcina. Toa bese na 18 ti mi rekoa deka poveke nema nisto. I deka se e vo red i da odam posle.prvata menstruacija pak na kontrola.Denes se brisev i imav malku krv. Ovde osven sto.mi go skratija zivotot za 20 god nisto dr ne dobiv.Sakam da si dojdam.doma.i da ispitam.se .Dali moze da mi preporacate od kade ds zapocnam Trombofilija da ispitam i sto.dr biidejki nemam.maticen tamu po privatnive bolnici kaj da odam Fala
Здраво, мојата историја е оваа, останав трудна, гестациски требаше да бидам 8ма недела, денес бев на преглед и нема срцева акција и не се развива добро. Направив бхцг излезе 55,а сега почнав и да крварам не ммогу малку темни капки, утре закажав за во плодност да видам што ке кажат, што мислите бидејки според бхцг е мала бременост дали ке треба киретажа?или пак природно ке искрварам и дали кај природно исчистување ке треба да примам инекција оти сум со негативен РХ фактор.
Zdravo zdravo Jas sum nova vo forumov nonstop ve pratam Mi treba iskustvo od nekoja sto ima pominato vakvo nesto.... Mart mesec ostanav trudna no posle edna nedela od docnenje na ciklus dobiv no ne bev iscistena skros pa mi pravea kiretaza.. (biohemiska bremenost) Sega povtorno pred mesec dena pak trudna beta hcg mi bese 600 Dobiv grcevi posle 10 dena i imav sekoj den kafeav iscedok Bhcg pocna da se namaluva i pred 3 dena iskrvariv kako mebstruacija Doktorot mi rece da pocekam edna nedela dali ke se iscistam sama za da ne mi pravi povtorno kiretaza.... Imala li nekoja vakvo iskustvo Sto treba da ispitam i zasto doagja do ova?? Dva pati biohemiska bremenost
Прочитај наназад страници или нека каже некој што знае али колку што ги имам читано членките дека после биохемиска треба барем една година да се почека. Секако зависи од доктор до доктор
пред да останам трудна со бебево имав две биохемиски месец за месец и третиот останав па се задржа бебче , сами се исчистија двете биохемиски , двајца гинеколози ми рекоа после биохемиска односи одма следен месец може , така и направив .... не сум знаела дека треба година да се чека , за после киретажа мининум 3 месеци се чека - тоа знам
Histero I laparoskopija kariotip brisevi pap test hormoni na tret den od ciklus vrodena steknata trombofilija vitamin d ogtt test so insulinemija I nas ni preporacaa 6 meseci da pocekame
После биохемиска може да се остане одма бремена ама после спонтан и кога ќе те исчистат се чека барем 3 месеци за да заздрави матката и немора да значи секој организам е различен некој одма што останале бремени го износиле до крај и немале никакви проблеми со бременоста. Биохемиска бременост се утврдува само со тестови или преку крв а не се гледа на ехо некој дури не ни знае дека имал биохемиска бременост ако не направил порано тест.
Јас после missed во 9та недела без ич крварење и направена киретажа со вакум аспирација во Плодност, останав бремена на прв обид после 4 циклуси од киретажа, имав скроз нормална бременост.
бидејки сум патилец можам да ти дадам совет наредна бременост ке си ја лежиш нон стоп мрдање само за у вц кратко туширање ако треба и седната на стол прогестеронска подршка во вид на вагиналети и плус прогестерон депо јас примав една неделно Серклаж обавезно да се направи ако треба и во болница ке си лежиш до крај Мерење на грлото на матката уште од сам старт и почести контроли за тоа
едноставно некои жени имат проблем со зачнување ние имаме проблем да го доносиме бебето ова ти е начин строго лежење
После спонтан денес излезе дека сум позитивна на уреаплазма ми дадоа кларотромицин и полигенакс вагиналети. Има ли некој искуства со ова бактерија или инф што и да е ...
Ја имав и јас пиевме антибиотик заборавив како се викаше, имав пишено во темиве,само тоа беше позитивно,седр беше во ред и после антибиотикот беше негативна.