1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    544
    Машки фактор мислиш на спермограм? Ако е тоа се е во ред со спермограмот.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Да мила на спермограм мислев.
    Јас имам скоро се испитано, и ХСГ правев во Понеделникот. Кај нас спермограмот е проблем. Ти посакувам побрзо закрепнување. Овие 3-4 месеци направи си ги сите испитувања(пап, микробиолошки, торч, ако можеш и генски мутации направи, хормони на 3 ден од циклус) но почекај малце за хормонските да ти помине еден циклус бидејки сега се ти е пореметено. После паузата од првиот обид ти посакувам успешна бременост.

На meri24 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.669
    Почекај 1 месец па прави испитувања после, сите што ти ги кажала @Tinka1234
    Ако е се добро, можете да почнете со обиди повторно, ама без испитувања не почнувајте со обиди, мој совет.

На meri24 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  4. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    544
    Секако пред почеток ке направам испитувања и ке почекам 3месеци.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    НАдвор од темата,дали во Мк. се наплаќа абортус, мислам ако се работи за бременост ако нема срцева реакција, па се наплаќа 6100 ден.

6. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Вчера ми излезе резултатот од испитување на плодот и убаво опширно е објаснета причината. На крајот пишува основен наод на аутопсијата е акутен супуративен хориоамнионитис од среден степен, кој се шири и на децидуата, како и наод на акутен вилитис и интервилитис. Дали некоја имала ваков резултат да знае што значи ова?

7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Жал ми е за загубата...
    Хориоамнионитис е бактериска инфекција на мембраните околу фетусот и амниотската течност.
    Акутен вилитис и интервилитис е инфламација на плацентата.
    Најчести причинители се ешерихија коли и група Б стрептококи.

Последна измена: 19 јануари 2021
    На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunshine*baby

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Дали мислите дека е можно да имам некоја од овие бактерии, а да немам ниту еден симптом?

9. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Сепак најдобро е консултација со гинеколог, да ви објасни се убаво.

На Sunshine*baby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. It's baby time

It's baby time Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    Женски јас имав missed abortion во 10 недела, па бидејки плодот го исфрлив додека крварев остана само плацентата за на биопсија и ова е резултатот, знае ли некоја што значи ова?

Прикачени фајлови:

11. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Многу ми е жал за загубата, нема зборови за утеха туку некој збор за поттик и храброст за следна бременост.
    Кога јас чекав извештај од аутопсија на бебето ми рекоа не се надевај дека ќе пишува нешто што ќе ти објасни што се случило, најчесто не се откривала причината, така што веројатно е добро што кај тебе ќе знаат, а решение за се постои.
    Можно е да имаш инфекција што се развила во матката, мене ме предупредуваа на таа опасност иако не беше тоа.
    Добар гинеколог, во приватна болница ако си во можност, би ти препорачала да си најдеш, ти треба некој кој ќе има мотив поцеловито да ти се посвети како пациент

12. Sunshine*baby

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Денес бев кај проф Димитров во Ремедика и тој утврди дека ништо од ова не е причина за абортус туку дека цервикс от е не компетентен и ќе мора да правиме серклаж или абдоминален серклаж.

13. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ете, затоа не сме компетентни за став, одлично што си кај него, многу среќа ти посакувам!

На Sunshine*baby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lavidaloca

Lavidaloca Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Jas dva pati vo 5ta nedela imav spontan, prviot pat ne mi zapirase krvarenjeto i morav kiretaza...doktorot mi rece deka e podobro kiretaza nego kapki bidejki ne sekad se cistelo se... a vtoriot spontan sama se iscistiv
    Pred da se napravi kiretaza se prai bhcg treba da bide na nula ili pod 2
    I se gleda na eho vo kakva sostojba e matkata...
    Za zal se slucuvaat mn pocesto vakvi raboti, no site eden den kje bideme mamicki!!! Samo pozitiva i hrabrost :)
    Mene mi preporacaa da pravam genetski mutacii ispituvanja, trombofilija itn i po se izgleda slednata bremenost kje si primam kleksani

15. brookeen

brookeen Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Zdravo devojki, imam neredoven ciklus i pred 3 meseca imav spontan abortus, od togas sme so zastita.. noo eve ovoj mesec mi kasni skoro 3 nedeli a imam bolka vo polovinata dolniot del na stomakot i od vreme na vreme blaga bolka vo jajnici stomakot mi e celo vreme napnat... mozno li e nova bremenost znam deka so zastita ne moze no eve jas se tesam da e puknal nekoj pa da da ostanam :D

16. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Здраво девојки. Денес ме отпуштија од болница, имав спонтан абортус во 5та недела. Докторот ми рече дека плодот ми е многу ниско и дека се големи шансите за спонтан абортус и тоа се случи.. Вчера бев на ревизија и по анестезијата односно до ова утро додека не заминав од болницата немав никакви болки. Сега чувствувам болка во долниот дел од стомакот и половината. Пијам капки и вибромицин капсули. Сега ме буни болката што повторно ми се јави бидејќи до пред малку се беше во ред. Нормално е ова после абортус, секако сакав утре да отидам кај матичната, но сакам да слушнам и ваш совет и мислење.

17. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Капките што ги пиеш имаат ефект да матката контахира, со црл да се исфрли количината крв и да се врати во првобитна состојба.
    После пиење јас одма добивав болки, баш како грчеви во матката, ама поостри и плус половината. Следи се, не треба да се неподносливи и постојани, ако ти е мисла консултирај се со докторот што ти ја правел интервенцијата или со матичен.

18. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    1.680
    Од капките ти е,и јас кога ги пиев имав страшни болки плачев од толку многу што ме болеше,а имам толерантна сум на болки.

19. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    544
    Од капките е и јас се исплашив од болките ама поминаја одкако ги испив.

20. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Од капките и капсулите се напив во 7 часот прв пат. Денес ги земав. А болките ми се јавија пред да се напијам и сеуште ми траат. Не дека се неподносливи, слични се на менструални болки, ама имам некој страв дали нешто не е во ред. А од апчињата приметив мачнина во желудникот.