Коли и да е пари за во болница нема пари за во џеб да стави колку е на фискална толку си плаќа,а з аова треба да го пријави.Јас во Систина 11 000 платив со тотална анестезија што е каде каде поскапа од Плодност
Кажете ми каде прават киретажа со целосна анестезија и цени? Ембриончето после 6та недела прекина со развој...
Систина,ремедика зависно од неделата од 12 000 нагоре. Државна е исто со анестезија и со упат мислам не се плаќа ништо
Девојки јас имам втор спонтан за жал кажите што да испитам,првиот испитав хормони,торч,брисеви,пап,хсг,генетски мутации се беше добро единствено само пролактинот ама пиев терапија. Дали Кариотип да правиме двајцата,исто се мислам и за хистероскопија за сигурност да бидам дека неманекоја мала преграда,друго што да испитам??
Баш тоа, хистероскопија и кариотип испитав после вториот, нека ти ревидираат терапија за муатации, брисеви секако правев во неколку наврати во целиот тој период, во различни лаб за да сум барем малку посигурна во резултатите, со среќа
@meggle @medena147 жал ми е за вашата загуба бидете силни, ќе помине и таа болка, мора да продолжите напред Еден ден и ние ќе бидеме со полни раце.
Најпривин доби циклус прв пат после коретажава. После тоа ке испиташ микорбиолошки брисеви. Па ако ти се чисти јас правев после 3 месеци од киретажата.
Фала ти многу оти ми викаа на болница за 6 месеци тоа ми е премногу ќе ме фати па 1 година да чекам за се. Сега имам кариотип закажано во март.
Можеби мислеле да почекаш 6 месеци за следна бременост. За хистероскопија ке ти кажат каде и да се одлучиш да правиш каков протокол имаат. Знам лично јас правев 3 медеци после киретажа со чисти брисеви. Не играше улога колку време има поминато од киретажа. Па после 5 месеци од хистероскопијата забременив
A ogtt test so insulinemija imas li napraveno vitamin d imas li ispitano tiroidata kako ti e antitpo i antitg imas li ispitano kaj koj endocrinólog odes za prolaktinot moj sovet ti e da mu gi predlozis i ovie ispituvanja da ti gi naprave
Девојки да ве прашам многу малку крварев овој пат дали тоа е нормално,сеуште крварам ама на бришење и кафеаво е,минатиот пат имав повеќе крварење парки крварев овој пат не?
Сите 3 пати различно ми беше крварењето. Последниот пат и мене помалку ми беше и тоа повеќе кафеаво. Не се секирај, нормално е.