Dali imase kafeav iscedok ili? Jas imav 2 dena po malku kafeav iscedok i nekoi vakvi ko kafeavi parcinja ama togas uste nemav pozitiven test bas denta napraiv i bese pozitiven. Ama navecer imav odnosi da ne e od toa, eve edna nedela do sega nemam nisto ama pak se plasam
Zdravo devojki vcera pocnav mnogu da krvaram i vednas otidov vo drzavna da me vidat. Mi kazaa deka sum imala spontan, deka nema potreba od intervencija.matkata bila cista. Imalo izliv i za nekolku dena ke se sredelo krvarenjeto. Doktorkata mi rece samo da odam denes da proveram krvna slika i b hcg, no jas uste krvaram. Dali e normalno se toa? Se ubiv od placenje, prva bremenost mi bese i ne sum bas iskusna. Inaku bev 5ta nedela..
Немав никакви симптоми...Бев некаде 10 недели првата контрола беше се во ред втората кога отидов ми рекоа нема срцева акција и веднаш на интервенција блиска сум со докторката кога се разбудив ми рече кога те отворивме неможевме да ти го сопреме крварењето и плодот се распаднал во тебе... Беше ли кај доктор за исцедокот колку време си бремена
Да и јас имам излив од кога имав спонтан крварев 2 недели ко река после две недели ми се стабилизира состојбата
Pa ne bev oti bese malku na obem i jas duri 2 dena posle ova mi ileze mnogu bleda linija na test znaci ne znaev duri ni deka sum bremena. Sefa sum 5 nedeli vo petok mi e prvata kontrola
https://facebook.com/events/s/перинатални-загуби-невидливо-о/916954989211582/ Мислам дека е корисно да се слушне
Aj ve molam za iskustvo oti ke poludaam, bremena sum okolu 4 nedeli tej vo petok mi e prva kontrolla kaj doktorot. Ama segaa se brisev vo wc i gledam na marama kafeav iscedok ne e mnogu malku e ama pak e lelee ke poluduam. Dali i vie ste imale?
Имав јас баш тој период кафеав исцедок, веднаш се упатив на гинеколог ми даде утрогестан и се среди, би ти рекла доколку можеш уште утре оди нека те види. Секое добро
Девојки ве молам за инфо тие што имате правено киретажа (имав спонтан) во Систина, после колку време ви стасаа резултати од патохистологија? И за колку време ви рекоа на контрола за бхцг и ехо?
Devojki imam jaki bolki vo stomakot dolu kako menstrualni bolki i na gajcite nesto kako belo kako zoltenikavo a nemam simptomi ni gadejne ni niss kako za bremena sosu da napomenam 5 nedela sum
Јас да бев веднаш ќе одев на дежурен ако се јаки болки како што погоре пиша. Не значи дека нешто лошо е, ама да си бидеш мирна. Крварење и болки секогаш не значат спонтан, може и се да е во ред, ама и обратно може, не дај боже.
Девојки ај хелп, после колку време од киретажа, имав спонтан 6 недела, отидовте на контрола и ако некој правел во Систина, за колку време ви стасаа резултатите од патохистологија на материјалот?
Mamicki Ve molam spodelete ako nekoja od vas imala slicno iskustvo. Imeno za dva dena mi zakazaa cistenje, 8+4 sum sega.Prestanuva srceva akcija,bez nikakov simptom, koja bese utvrdena pred 10 dena I se bese ok do vcerasnoto eho. Deneska provereno Bhcg = 22400 Ve molam za vase mislenje
A najmnoguuuu sum zagrizena, dali e vo red, AKO e mrtov plodot, da bide vo mene? Nema li nekakva opasnost od toa? Vi blagodaram
Kaj mene vo petok utvrdija, vo ponedelnik imav kiretaza. Do dusa doktorot sakase da mu dade nadez do vtornik, ama jas mu otidov vo ponedelnik i se utvrdi deka treba kiretaza i me napravija vo ponedelnik. Baraj si patohistologija na materijalot da ti napravat. Vo Sistina li si?
Blondie715 Ne mila, vo stranstvo sum kade se poinaku funkcionira. Vcera I Denes pravam proverka na Bhcg ( nadezta posledna umira) pa ke vidime sto ke izleze. Denes ke znam konecno
Не е многу време до понеделник, не се грижи нема опасност по твоето здравје, сепак докторите знаат ако има нема да чекаат
Dragi moi Povtorno ve molam za sovet i mislenje, bidejki sum izbezumena !!! Po nemanje srceva akcija vo 8 nedela, zakazana kiretaza za utre a Bhcg raste napraven vo dva posledovatelni dena ( vcera 22000, denes 25000) Sto mislite dali i pri vakvo Bhcg mozno e da e plodot mrtov ? Kolku sto jas znam treba Bhcg da paga..... Ve molam za mislenje ili nekoja od vas ako imala slicno iskustvo