1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Dragi moi dali imala nekoja od vas slicno iskustvo.... Vo cetvrtokot bese abortusot (kiretaza) vo 8+6 nedela. Prvite denovi mnogu malo krvarenje, skoro ic, a veke deneska pocnuva nesto slicno kako pocetok na ciklus so propratni grcevi kako pred dobivanje. Koga dobivte ciklus posle abortusot i dali nekkoja od vas imala vakvo ili slicno iskustvo ?

2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.710
    Normalno e da se ima krvarenje do 2 nedeli posle intervencija, kaj nekoi krvarenje slabo, kaj nekoi e kafen iscedok.
    Jas konkretno isto prvite denovi skoro i da nemav niti bolki niti krvarenje, ali po 7 dena pocna da mi se javuva kafen iscedok. Otidov kaj maticnata, mi rece ima uste krv vo matkata i mi dade uste edna doza kapki i se se sredi, ponekogas isto i jas imav kako grcevi.
    Konsultiraj si maticen za sostojbata, moj sovet

3. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Jas sum vo stranstvo i posle abortusot nikakvi kapki ovde ne davaat, me plasi i toa. Ovde se funkcionira poinaku

4. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.710
    Jas ziveam Svajcarija i mozam da te razberam, jas kiretaza pravev vo mkd. Ali znam prijatelki sto imale spontani vo Svajcarija, isto, sekoj so razlicno iskustvo e. Vo sekoj slucaj pristap do ginekolog imate i konsultirajte se.

5. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Да. Еве јас правев во понеделникот де' уште едвај се движам и имам болки. Никако не би можела да издржам на работа

6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.710
    Bolovanje imate pravo na 2 nedeli, kakvo odenje na rabota

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Безобразни се тука. На самиот ден на киретажа од работа ме бараат да сум им однела потврда од гинеколог дека навистина имам отворено боледување

8. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.710
    Svesna sum, dodeka rabotev vo makedonija slicno mi se desavase, ama kako za inat bolovanja im zemav oti se bas bezobrazni. Btw ni Svajcarija ne e nisto porazlicno, osven platite :nod:

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  9. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Blondie
    Kaj mene iscedokot ne e kafeav, tuku svetlo rozenikav, kako pocetok na ciklus. I toa me zagrizuva, prestanuva pa povtorno se pojavuva. Osven antibiotic nisto drugo nemam zemano

10. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.710
    Najubavo doktor ke ti kaze, vidi na eho da si otides kaj ginekolog tamu!

11. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Vo mkd se davat kapki metilergometrin za grcenje na matka pobrzo da se isfrli toa sto zaostanalo vnatre.

12. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.828
    Ќе се самоцитирам што напишав пред некое време на темава. Тоа што го имаш е крварење од матка и дочистување. Јас крварев повеќе од еден месец по медикаментозен абортус и во тој месец едно три пати мислев дека добивам, ама кога ми се растече после скоро шест недели, тогаш сфатив дека тоа е менструација, а сѐ до тогаш била крв од матката што се чистела по спонтантиот. Провери после некое време бхц, ама сѐ додека не падне на 0, менструација нема да добиеш. Еве што сум пишала тогаш:

На asdht му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abklskezs27

Abklskezs27 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    97
    Zdravo devojki, posle kolku vreme od kiretazata dobivte menzis?

14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.680
    Од денот на кога ме исчистија точно 25 дена како што добивам и двата пати,секој различно не мора да значи може после 40 ден да добиеш.

На Suze18992 и Abklskezs27 им се допаѓа ова.
  15. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.525
    Zdravo devojcinja. Imam pominato spontan pred 4 dena i pominav prvo medikamentozen abortus, i posle na kraj i bev minimalno iscistena so kiretaza. Bev 11-2 nedela, plodot bese relativno razvieno, i nikakvi problemi nemavme do togas so razvienjeto. Moeto prvo zacnuvanje bese, i bese preku invitro posle 3 godini neplodnost.
    Vo ova tema ima mnogu kako mene, taka sto nema da se zalim i da vi kazam kolku tesko psihicki sum, no mnogu ubavo bi mi vlijaelo ako nekoja od vas ima slicno iskustvo kako mene, da mi kaze kako se spravuvala so problemot i dali uspealo posle abortusot. Da napomenam, mi bese prvo invitro, i prv uspesen obid preku invitro.
    Ve molam spodelete iskustvo sto da napravam i kakvi se vasite prikazni posle vakvi situacii.
    Pozz

16. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Нема зборови што би те утешиле во моментов, поминав и јас низ медикаментозен абортус во август бев 21 недела можда и ме имаш читано. Овој период најбитно е да си бидете заедно со партнерот поддршка и секако да отстраните кокодакања од страна. Прибери се и почни си со испитувања
    1. Torch test
    2.Генетски мутации
    3.Кариотип (двајцата партнери)
    4.Микробиолошки брисеви
    Со оглед на тоа дека уште си била во првиот триместар од бременоста можете после 3 циклус да си се обидувате за нова бременост.

17. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.525
    Kako vi e iskustvoto so transferi posle prviot abort?

18. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Ti blagodaram na spodelenoto iskustvo, koe mi pomogna navistina da ja smiram voznemirenosta bidejki I posle 2 nedeli od kiretazata imam on and off krvarenje, no poslednive 3 dena bas kako ciklus. Mozebi i mene ke mi potrae krvarenjevo, no bev uuplasena dali seto ova e normal no. Ke moze li samo da mi kazes za bojata na krvarenjeto, dali ti bese kafeavkasta ili crvena bas kako na menstruacija? Kaj mene e bas kako za vreme na menstruacija
    Ti blagodaram

Последна измена: 23 декември 2021
  19. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Znam za vo Mk, no ovde se funkcionira poinaku. Nisto ne davaat ako nemalo potreba. Ne mi se jasni, no toa e sto e.....

20. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.710
    Devojki iskustvo ve molam, posle kiretaza prviot ciklus poobilen li vi bese? Kaj mene "Ide Dunav" e rabotava 8-|