A dali moze da nastane ovulacija dodeka hsg e pokaceno? Jas imav dobar folikul koga bev kaj doktorot, i on mi rece deka ke imam ovulacija za nekoi dena. Pa ne znam sega kolku e povrzano edno so drugo
E kako togas nema vrska?! Dodeka ima beta nema menstruacija! Btw pokraj betata, moze da ne se dobie ciklus i od milion drugi pricini, zatoa ako ne vi dojde vo rok od 40 dena, treba da si odite na ginekolog!
Vo medicinata ne sekogas 1 i 1 se 2 Slozena bese kaj tebe sostojbata, stimulirana bese, hiper imase, 12 nedela spontan, idi vidi sto se desava Drzam srekja
Pa toa ti treba da go znaes, se e mozno, ako doktorot ti dozvolil da se obiduvas uste prviot mesec, se biva be
Neeeee be!! Ne stanav 3 godini, sega ke sum trudna, ma kako! Imam poremetuvanje na ciklus sigurno, ke pocekam uste nekoi dena pa ke se slusam so doktorot. Inaku da, mi rece da probamo sami do sledniot transfer, dobra mi bila matkata
Жал ми е што поминала низ тоа. Јас имав missed и морав да го исфрлам со медикаментозен, првата менструација ја добив на 47. ден после абортусот. После од втората ми се врати во нормала циклусот.
Kolku se moznostite za spontan vo 11 nedela? Snaa mi i mnogu drugarki imale spontan na prvite nedeli od bremenosta i jas celoo vreme sum ispanicana od ova deka auu na ovoj peegled tolku sigurno i mojot me se razvival. Glupa rabota znam ama toa e toa pusta psiha
Прво не треба воопшто да размислуваш на таа тема. Секоја жена е случај за себе и ако во околина имаш некој кој имал спонтан не мора да значи ништо. Има на инт. неколку табели, еве една: https://datayze.com/miscarriage-chart, ама најдобро би било да се фокусираш на нешто др. и да не размислуваш вака негативно.
Pred 3 nedeli imav kiretaza posle toa zakaciv tromb vo nogata, se bockav so cleksani i sega pijam terapija xarleto , denes bev na ginekolog da me pregleda i me pregleda mi vika nemozam ubavo da vidam dali parce ima ostanato ili e ciklus utre ke napravam krvna slika da vidime sto kako, mnogu sum ispalsena sto ako mi ima nesto pak li treba da me cistat ?? Imal li nekoj vakov problem ve molam za odgobvor me faka panika sto kako ponatamu
Bez griza, ima revizija, se slucuva, nisto strasno, bitno e da se iscistis, mozebi i ciklus e. I mene me izvadija od pamet pa izleze se okey. Pozitivno samo
Ве молам за искуства Веќе 6та недела после missed абортус, но јас не добивам менструација. Мислења ваши?
Мене матичната ми рече да чекам од 4 до 6 недели и ако не добијам да одам да ме види. Закажи си нека те ѕирнат. Бета проверуваше?
Јас си купив тестови за бременост и така ја следев бетата. На 20тиот ден од крварењето имав негативен тест. Купи еден тест ако имаш можност и види, ама најубаво да си отидеш на еден преглед. Беше на еден преглед после киретажата?
Bi trebalo da odes na edno eho sega mila a ima i tema za spontan aboetus tamu mozes da procitas poveke iskustva na taa tema