Не те плашам него сакам да те информирам да си одиш на доктор друг некој по приватните При спонтан такви болки не треба да има Крв во матка не треба да има Се тоа треба да се прате и рагира оти недај боже може сепса да добиеш Да не чекаш и уште утре да отидеш на салам гинеколог и на еден добар преглед Имав и јас чистење на живо во 17 гн па знам точно какво дерење на живо си поминала
Да, ми рекоа ако имам обилно крварење или јаки болки да одам. Денес 4ти ден од киретажа и добро е. Крварење нормално, болки исто. Ќе помине се И тие ми рекоа така, ќе знаеме точно од наодот. Не се сигурни. Освен бетата што беше 67.000 ден пред киретажа нема друг показател. Бев 7+1. Ми земаа крв после 8-9 саати од киретажата и бетата беше 40.000 и ми рекоа супер ќе паѓа. Кај тебе што ги наведе да мислат дека е мола?[/QUOTE] Кај мене беше околу 20.000 бетата, бев 8ма недела, така нешто, не се сеќавам дали 7ма или 8ма точно. На ехо се гледаше распаднат сакусот на три дела. Докторот беше сигурен дека е мола, али излезе обичен спонтан. Ти посакувам среќа
Jas se siglasuvam so @ALISA0000, mnogu e bitno da e se cisto. Otidi si na vtoro mislenje zadolzitelno uste denes, nemoj da cekas.
Хормони, брисеви да после прв циклус. Хормони можеш дури и после неколку циклуси да испиташ за да може да се вратат во нормала. Јас после спонтан испитав тромбофилија, димери и хемостаза, торч, брисеви и ПАП. За брисеви и ПАП правев после прв циклус , а другите околу 20 дена после спонтаниот. Има некои прават и кариотип, тоа не го направив. Оставив во случај ако имам и следен спонтан тогаш за сега само на овие испитувања застанав. Исто и маж ми правеше брисеви, можеш и спермокултура ако сакаш да направи.
@QweenSM имај во предвид дека повеќето доктори не даваат дополнителни испитувања за само еден спонтан. Само брисеви практикуваат. Ако сакаш нешто повеќе можеби ќе треба да инсистираш за да добиеш упут.
Здраво. Треба да правам киретажа со кариотип, па сакам да прашам дали има некој правено во државна во Скопје за достава во Ману?
Devojki fcera bev ka kontrola da me pregleda maticniot ginekolog i vide deka imase ostatoci od placentata nebev do iscistea kako sto treba. I denes bev vo druga Bolnica me iscisti bez bolno dobro pominav mi prepisa antibiotik i petok na kontrola pak.
Ааха. Јас на ГАК правев киретажа и таму автоматски го испитуваат материјалот или го праќаат на испитување не знам. Ми рекоа за 4 недели резултат ама ако имаш некој човек и порано ќе биде.
Oni se si pravat i spremaat materijal, vo posebni uslovi toa se sprema i pakuva. Ne znam kako e na GAK, jas vo Sistina imam iskustvo. Se oni si spremija i pratija na MANU i kaj niv stasa rezultatot. Jas nisto nemav obvrska da nosam. Ispituvanjeto se vika Citogenetika na plod. Rezultat za eden mesec, porano tesko, zavisi kako rabota imaat. So srekja
Киретажата ми беше на 06.05 (сабајлето бета 28.300) На 9.05 - бета 2215 На 12.05 - бета 686 (прва контрола ехо се беше чисто) На 17.05 - бета 140 (втора контрола ехо) На 30.05 - бета 40 На 07.06 сега сум на трета контрола па ќе видиме, се надевам ќе падне на 0. Ти стигна ли тебе наодот?