Некој да се соочува со вртење, ко несвестици? Се осеќам слабо многу... Разбирам дека исчистиле дел од нас ама некако мн истоштено се осеќам... После колку дена сте се вратиле на нормални активности??
Isto I jas ponekogas se cuvstvuvam taka. Pravev kiretaza 13 April, primetiv deka pred dobivanje osobeno me fakjaat vrtoglavici sto prethodno nikogas ne mi se slucuvalo pa si velam valjda hormonite nesto pravat. Mislev da ne mi e slabo zelezoto I krvta no proveriv I se bese vo red. Pretposavuvam si treba vreme da se vrati organizmot vo normalna I psihicki I fizicki se si vlijae. Ti prakjam sila ❤
Женски како сте?? Пак јас... 4ти ден од киретажа и болки доле кај матката нормално ли е? Така јакички стегаат ко грчеви... Баш пресекување... Денес малце крварев претходните дена ич... Не знам што е симптом за да одам на лекар...
Како си мила? Те мислам Ти се намалија ли болките и тоа како пресекување? Се надевам дека да, ама да знаеш дека неиздржливи болки мене ми рекоа во Плодност дека не се нормални и ако се многу големи да одам да ме ѕирнат. За среќа болки имав само додека ги пиев капките, инаку имав само така некои благи менструални болки. Појди на лекар ако се неиздржливи и кажи ни што си направила. Те гушкам и сѐ ќе биди во ред.
Бев на лекар ме чистеа пак... Големо било бебето дека 12та недела и сум имала нешто заглавено ... Фала ти што ме мислиш Сега пак дома на мирување ... И мене ми рекоа дека не се нормални големи болки јас безпрестан имав...
Edna nedela po kiretazata, denes padna nekoe parce... Valjda nekoja se spravila so toa? Ne e strasno... Seuste si krvaram kako prv den dobieno
Јас сакав ама не ми дозволија, можело да настанат компликации. Ако не сакаш класична болничка киретажа прашај за медикаментозен абортус. Имав и таков и таков и болничката киретажа ја поднесов потешко психички, физички болки немав никакви, за разлика од медикаментозниот.
Па докторот ме праша како сакам јас се уплашив од киретажа и сакав природно ама и вчера и денес мислам дека ќе умрам од болки нема што не пијам витамини бруфен кетонал течности и сега веќе се мислам дали да закажам
Најлошо е вака да седиш без ништо. Ем те боли, ем не го решаваш проблемот. Не се плаши од киретажа, ништо не осеќаш. Јас немав болка ни две секунди.
Јас сум за киретажа... Нема болки после тоа ( ако има веднаш на лекар ) и психички ми е подобро. Одиш те успиваат те средуваат одиш дома. Вака дома гледаш како го исфрлаш плодот и имаш болки. Размисли си што повеќе ти одговара.
Женски како сте?? Некој кој поминал низ киретажа во поодмината бременост да ми каже после колку дена, недели сте се вратиле во нормала физички? Недела дена по киретажата уште сум без сила, нагло слошување, вртоглавици, немам сила за ништо... Разбирам дека и психичкиот дел игра огромна улога ама многу се осеќам слабо... Плус уште крварам... Барам утеха дека за некој ден би можела да се вратам на секојдневни активности бар... Ви благодарам
Napravi si krvna slika so zelezo, Ddimeri i elektroliti. Mene mi bea kaceni ddimerite po kiretaza, sto donekade e normalno, ali proveri si zosto kazuvas vo poodminata bremenost ste bile. Normalno e da se krvari, ali ne mnogu obilno i sekako da si primate terapijata od doktor. Na sekojdnevni aktivnosti jas se vrativ po 2 nedeli