Jas imav uste krv vo matkata posle 10 dena i mi primav uste edna doza na ergotil i fala bogu se izcistiv super. Grcevi e normalno, krvarenje ke imas se pomalku
Здраво девојки, само што споделив пред неколку дена прерадосна на форумов дека сум бремена, денеска дознав дека бебенцето пред една недела изгубило срцева акција и не продолжило да расте. Ми закажаа за утре вакумско чистење пошто бебето растело до 9та недела, а денеска влегов во 10та. Прва бременост ми е и сум скршена и воопшто не очекував. Дали некој го правел зафатов да ме упати и да ме утеши малку?
Што да ти кажам освен да не губиме надеж. Јас имам две загуби досега. Еден во 9 недела и друг во 20 недела што е многу, многу поболно. Но што е тука е, нема откажување.
Многу ми е жал за поминатото Ништо страшно, кретко трае процедурата, под анестезија ќе си и остиот ден ќе те пуштат дома.
Женски колку време ви траела првата менструација после киретажа?? Мене денес 15 ден од добиено, не крварам нон стоп ми прекинува на ден ипол па пак болки па пак ќе прокрварам малце и така се на периоди... Некој друг слично искуство??
Mene mi bea pojaki od menstrualnite vo sok bev toj pola saat Posle toa rekov bravo za majkite sto ragaat deca prirodno
јас никакви болки, само нежно намалување на симптомите на бременост… не обратив многу внимание пошто знам и дека е нормална флуктацијата на симптомите….
Imav mnogu silni bolki za isfrlanje na plodot. Imav rodeno edno dete pred toa, ne se bash jaki kako porodilni, ama mnogu posilni od menstroalni. Okolu 30min i posle plodot se isfrli i tolku beshe.
Луѓе колку дена после спонтан има се болки? Јас претходниот пат имав интервенција ама немав ни б од болки, сега сама се исчистив кога стигнав до доктор имаше две мали парченца, тој кажа тоа само ќе се исчисти нема потреба за тоа интервенција. Јас бев упорна како да си одам дома немој нешто да ми биде , тој дури ме скара дека тоа е како точка и стварно и слика ми извади, немав првите два дена којзнае какви болки, минимално нешто, е денес земав залет работев и ме боли стомак ми се смири, ама психата ми работи немој нешто да ми се деси Денес ми е трети ден, нормално е или да уклучам аларм
Може да боли секогаш кога ќе треба да се исфрли што е заостанато. Некогаш боли, па се исфрла сé одеднаш, некогаш исфрлањето е на "рати". Сé додека не е неиздржлива болка, немаш обилно крварење и/или температура, не е ништо алармантно. И, не претерувај со работа, дај му време на организмот да се опорави.
Ништо немам од ова ама ме паничи, сега се потсмири, не требаше да работам денес, земав физичка работа да работам по дома
Девојки колку крваревте после киретажата. Не се сеќавам како бев првиот пат. сега крварам две недели, веќе е темно црвена ама пак да прашам. немам болки