Zal mi e mnogu Sum pominala i so malku poloso iskustvo sum, treba vreme da pomine, bidejki nemas intervencija 3 meseci se dovolni za da odmori organizmot, sekako doktorot ke ve upati i dade nasoki Na sekoj moze da mu se sluci, toa bese kaj mene odgovorot. So srekja sledniot pat, imas pogolemi sansi bidejki veke si imala implantacija
Сигурно ќе треба да почекаш, ама доктор ќе ти каже колку. За киретажа помеѓу 3 до 6 месеци се чека, 2ра недела е мн мн рано, може ќе треба само 1 циклус да почекаш ама сепак докторот ќе си го послушаш. Со лесно, се надевам следен пат ќе имаш жар || линии и успешна бременост
Jas kolku so razbrav na 13-14 ti den veke si prokvarila znaci toa e biohemiska bremenost (mn ran spontan .Odnosno implantacijata vo zidot na matkata ne bila uspesna . Pricini moze da ima mnogu i ako ti e nekakva uteha mn cesto se slucuva . Sekoja vtora zena vo zivotot doziveala biohemiska bremenost a ne e ni svesna oti e premnogu rano i si mislime deka regularen ciklus sme dobile. So sreka
Mene vtor pat mi se desava takvo nesto biohenmiska sekogas vo 6 nedela go gubev plodot sega sum pak bremena po 3 pat se nadevam nema da mi se desi istoto
Здраво, да ве прашам дали царскиот рез во претходната бременост го зголемува ризикот за спонтан абортус или биохемиска бременост во наредната бременост?
Прв пат слушам вакво нешто . Околу мене повеќето се породени баш царски втори бремености без никакви компликации до крај износени . Јас сум една од нив царски на 23.01.23 сега во април ќе родам второ дете . Мн лесно забременив и мн лесна бременост имав без никакви компликации .
И јас мислам дека нема никаква врска, прва бременост во 9та недела изгуби срцева акција, по 4 месеци останав бремена пак одма по први обиди за бременост, породена царски, по 4 год пробавме за 2ро и одма останав бремена, еве 16та недела сум.
Zdravo, i jas imav 4 spontano abortus, posledniot mi bese pred 2 nedeli i najveke izdrzav do 12 nedela i nemase srceva reakcija, mi rekoa treba da ispitam KARIOTIP da vidime dali ima nekoja mutacija
Za toa imas posebna tema za Spontan Abortus .Ovaa tema e za zagiba vo deveti mesec od bremenost . Tamu vo temata za spontan abortus ke procitas i dosta soveti i iskustva . Da obavezno napravi kariotip i ispitaj mozebi imas i trombofilija. Obrati se kaj specijalist ne kaj maticen doktor za da dobies dobri nasoki i da go najdete problemot . Pretpostavuvam po ova deka duri posle cetvrtiot spontan te sovetuva maticnata da napraves katiotip deka ne e bas strucna do sega trebalo da reagira ako znae sto pravi . Pozdrav i so sreka
Kariotip se prave na gak se zakazuva ke prates na moj termin I ke zakazes I za tebe I za Mt za tebe zakazuva gin a za Mt opstiot maticen dr cenata e nekade okolu 700 den za eden I rez se cekaat okolu 2 meseci samo nez dali imas napraveno histeroskopija I dali imas ispitano vitamin d I ogtt test so insulinemija dali imas napraveno na endokrinologija ako ne napravi si I vrodena trombofilija najdobro e da ispitas na imunologija inace dali ke go izgubis bebeto na pocetokot vo bremenosta ili nakrajta od bremenosta ispituvanjata se vo globala tie
Zdravo, jas konecno posle cetiri (ivf) transferi ostanav bremena, I deneska veke 11ta nedela nemase poveke srceva akcija. Goleminata na plodot bese Kako za 9ta nedela pa pretpostavuvaat deka togas prekinalo da se razviva. Nemav nikakvi simptomi, nitu kakva bolka samo si bev na kontrola. Mi prepisaa Cytotec prv den vaginalno, vtor den oralno. Dali nekoj ima iskustvo so ovie tableti… shto da ocekuvam?
Треба да одам на киретажа, па ме интересира дали ќе ме задржат некој ден или одма ќе можам да си одам?
Здраво на сите... сакам да прашам дали е нормално после чистење со вакум под целосна анестезија да се јават болки од внатрешната страна на бутовите, надоле да оди само при движење? Значи ако се заседнам и станам додека се раздвижам имам голема болка во тој дел. Убава вечер
Тоа претпоставив и јас но не знам друго што би можело да биде. Денес ми се јавија сабајле по малку и како поминува денов, ако баш се залежам или седам, откако ќе станам додека се раздвижам ептен ме боли. Друга причина за тој дел не ми доаѓа на памет. Да не е последица од нешто друго се плашам, да не се искомплицирало. Ќе се консултирам и со докторот што ме правеше но утре. Пишав тука зошто малку паника ме фати вечерва па да не имал некој слично искуство но читам до сега не пријавил никој такво нешто.