Дали после спонтан циклусот ви е изреметен? Јас и онака добивав од 28 до 31 ден а сега некогаш знае и до 10 дена да ми задоцни, најчесто ми доцни по 4,5 дена. Ехо си правев неколку пати, се е во ред, пап исто, можеби што имав 2 спонтани за помалку од година или па??
Sepak izleze vanmatericna bremenost.. me zadrzaa vo bolnica i ke probaat sega so inekciive Metotreksat da me sredat i samo se molam na gospod da e ko sto treba, sega zasega ne osekam nisto bukvalno ama mi rekoa nemoze odma od prvata inekcija pa uste sum vo neizvesnost i se grizam sto ke bide.. bila heterotopicna i vo matkata i vo jajnikot i ne trebalo da me pustat od bolnica minatiot pat dur ne se osigiraat deka Beta Hcg paga neznam zosto se izbrzale tolku mozelo mn poseriozno da bide.. Gi prasav i zasto me cepkaa voopsto so kirataza mi rece doktorkava ok e sto se napravilo kirataza matkata e sredena sega ostanuva uste toa da go sredat plodot
Se nadevam deka ke bide sto pomalku bolno za mene i da nema golemi posledici za ponatamu inace da vanmatericna bilo so metotreksat inekcii ke probaat sega da go sredat..
Многу ми е жал . Ќе ти кажам само да бидеш храбра девојко , знам дека сигурно ти е тешко,но подобро што на време си отишла и се спречило се. Сигурно си на патолошка ,ќе те задржат околу 7 дена и ќе пратат ситуација . Би требало да примаш 3 инекции. Нус ефекти од инекциите би биле болки и вртоглавици, но немора да значи дека ќе ги имаш. Преку ден ќе ти проверуваат бета и ќе те гледаат на ехо , исто така и преку ден инекција ќе примаш. Додека не се осигурате и ти и докторите дека е се во ред лежи таму и слушај што ќе ти кажат. Откако ќе си заминеш би требало да ти препишат и таблети за дома. Јас сум лично многу задоволна од докторите таму , не од сите но би ги издвоила Кристина , Ева и Јадранка . Се надевам дека се ќе биде добро и ти ја посакувам цела среќа откако ќе те пуштат и се среди ситуацијата да си останеш бремена и се да биде како што треба .
Jas mozam samo da bides hrabra devojko znam oti ti e tesko sega ama koga ti e tesko isplaci se i ne sobiraj vo sebe
Zdravo clenki, edna prijatelka e vo nedoumica. Sabajlevo dobi a bese ubedena deka e bremena i kasnese 7 dena. Koga ja menuvala vloskata na nea zaprimetila zgrutcena krv i nesto sto se tegni. No imalo i edno nesto vo forma na krugce mnogu cudno. Se plasi da ne e spontan abortus. Moze da mi kazite spored vase iskustvo dali ova moze da e embrionot? Спојлер: Слики