Парчиња крв паѓаат при секоја нормална менструација, ова не е ембрион. Ако е спонтан ќе крвари многу повеќе од менструација. Сликите можеа во спојлер да одат.
Mene predhodno me primia Eva i Jadranka ovoj pat bese isto edna mlada doktorka i edna postara so crvena kosa ne im gi znam seuste iminjata i ne ni prasav iskreno.. Ok se site tuka se fini.. Sega zasega nemam nekoj nus pojavi osven ponekogas malce mi se povraka ama toa moze e i deka ne sum bas jadena i malku vrtoglavica minimalno.. samo daj boze da izleze se dobro
Zdravo na site, posle macni 4 godini obiduvanje, 1 in vitro sto zavrsi so biohemiska, 2 meseci posle in vitro ostanav prirodno bremena. Za zal vo 9 nedela imav spontan, nemase veke srceva akcija a do prethodnite pregledi bese vo red. Doktorkata mi kaza vo tek od eden mesec posle spontaniot da odam na transfuziologija da ispitam nekoi antitela. Ne sum mnogu zapoznaena za kakvi antitela stanuva zbor. Dali nekoj moze da mi objasni? Dali na transfuziologija se ispituva samo nasledna trombofilija ili i steknata i za kolku vreme izleguvaat rezultatite? Vi blagodaram
Јас тромбофилија испитав во МАНУ, а антитела на имунологија. Дали некој знае дали се истите антитела што се проверуваат на трансфузиологија?
На имунологија испитуваат и ANA (антинуклеарни) и AFA (антифосфолипидни) антитела. На трансфузиологија само ANA.
Zdravo na site povtorno. Posledniot pat posle spontan bev na pregled pred dve nedeli mi rece doktorkata deka e se iscisteno so toa sto da odam na.orgled odkako ke dobijam menatruacija no sakav da ve prasam koga posle spontan napravivte genetski ispituvanja? Dali ke e mn kasno ako odam na ispituvanja odkako ke dobijam pq na.pregled da odam zosto ne mi dade upat
Zdravo dali e mozno ovie bolki golemi na momenti da mi se od inekciite sega mi zemaa krv za hemoglobin da mi ispitaat.. Me fakjaat bolki golemi na momenti predhodno poretko a sega od 12 casot skoro celo vreme gi imam
Vo koja privatna laboratorija ne sum od skopje i plqnorav specijalno za toa da doagam koga ke mi dadat upat. No mi rece posle orva menstruacija za genetaki ispituvanja jas se plasam da ne e kasno citajki ovde po fprumov od deugi clenki koi odma napravile genetski ispituvanja. Sakam da ja doznaam pricinata. A veke imam edna bremenost koja sto pomia super i detence od 5 godinki