Спонтан абортус

Discussion in 'Бременост' started by Gkatzopulu, Jan 28, 2011.

1. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се надевам и јас дека ќе има среќен исход инаку на 3 мислења бев

2. Hanna0711

Hanna0711 Активен член

Posle 2 biohemiski bremenosti gi dobiv slednive rezultati. Sekako vednas ke odam na lekar, ali ako moze nekoj so poveke iskustvo za mi kaze mislenje?
    Epten sum potresena i ke mi znaci ako nekoj mi kaze nesto poveke

Attached Files:

3. Bisera J

Bisera J Истакнат член

Denes bev na pregled, mi kazaja deka sum imala spontan vo 9 nedela a denes bev 10,duri ponedelnik mi zakazaja kiretaza pa ce prasuvav dali e strasno deka treba da cekam do ponedelnik...

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не е страшно, без гајле. Ти посакувам успешна наредна бременост :hug:

Колку што јас гледам на првата слика фактор 5 и фактор 7 ти се покачени е сега треба да испиташ дали си хетерозиготна или хомозиготна на тие две.

5. Hanna0711

Hanna0711 Активен член

Lele ova pa sto znaci i kade se ispituva znaes?
    Bas mi e se smaci veke..

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се испитува на трансфузија или ману. За се има решение.

7. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Transfuzilog ke treba da te vodi na naredna bremenost. Treba da bides pokriena so kleksani, doziranjeto go odreduva samo transfuziolog.
    So srekja na narednata bremenost

P.S ne e nisto strasno, ima resenie

8. ЖенаМајкаКралица

ЖенаМајкаКралица Истакнат член

Листајќи по тикток наидов на видео каде една жена објаснува за абортус и спомнува дека можно е преку крварење да се случи спонтан абортус :shake: Јас имам проблем со менструација многу пати и ми касни по 2 месеци, но и неколку пати ми се има случено да крварам парчиња и многу пати кафеаво да ми тече.. дали тоа значи дека сум имала повеќе пати абортуси ? Дали може да се провери дали сум имала абортуси ? Ќе се изедам;(

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Мислам дека не може да се провери кога веќе поминало... Ако тогаш, при толку доцнење, не направиш преглед, тест, бета да испиташ, после џабе е. Не се оптоварувај со тоа, не значи дека си имала спонтан абортус, а и да си имала, тоа е што е... Сепак, нели знаеш кога и дали имало шанси за бременост. А дали ти има гинеколог кажано причина за нередовна менструација и неправилен циклус? Не значи дека си имала спонтани абортуси.

10. ЖенаМајкаКралица

Немам одено на гинеколог, се породив пред 6 год и после се беше ок но последните 3 години така ми се случува проблем со менструацијата многу стресен период имав, не можам да се натерам да одам знам за осудување е! Што сака нека е болест само да не биле абортуси нема да можам да си го простам тоа

11. cooll

cooll Популарен член

Wtf!? :worried: :x

KuklickaSk and BabyD0ll like this.
  12. ЖенаМајкаКралица

Можеби на некој е нормално но се што е зачнато можело да биде детенце

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зошто да не си простиш, не е твоја вина ништо, не зависи од тебе тоа... Да е намерен абортус, тоа е твоја одговорност, ама за спонтан немој себе да се обвинуваш.

joy1 likes this.
  14. ЖенаМајкаКралица

Крива сум што имав менструален проблем а не одев можеби имам нешго проблем со матката, миоми или нешто друго.. не одев да се проверам се одложував и негирав во тој случај сум јас крива

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Извини вака, гледам имаш едно родено, значи ти би одбрала не дај боже болест што може да има ненормални последици ај сеа да не речам па и смрт пред абортус?
    99% од нас на форумов сме имале абортус и тоа од трагичен, потрагичен. Ама ако имаш дете има да си ја прибереш тоа психата и да гледаш напред, зошто и тоа дете има потреба од здрава мајка. Не дај боже да е болест во прашање и тоа заради нередовна посета на доктор, е тоа богами нема да си го простам, тоа ќе е моја вина. Се' друго, вклучувајќи и абортус НЕ е ничија вина, никој не го посакува тоа.

joy1, LiquidLuna, BabyD0ll and 2 others like this.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Значи често и се случувало парчиња да ти излагаат и не си добивала и по 2 месеци нормално е таа крв да е згрутчена и дека ќе излага во парчиња. Јас со екој месец добивање прред да останам бремена имав парчиња и тоа доста големи па никому ништо. Мислам дека треба да намалиш со ик ток и такви видеа и да си бараш за нешто ти да бидеш виновна. Оди на гинеколог парчиња се од пукната циста, згрутчена крв итн. Да си имала спонтан и да не си била доисчистена до сега можеби и сепса ќе си фатела ако гледаме така. Плус скоро секоја жена искусила во животот некаков тип на абортус дали било биохемиска или спонтан небитно не можеш ни да знаеш.

AlchinovaR1979, lackygirl and anggell like this.
  17. ЖенаМајкаКралица

Некогаш ми забегуваат мислите ама ви благодарам што ме вративте назад во нормала полесно ми е особено од коментарот на Brpbrp ❤ Понекогаш многу влијаат вакви охрабрувачки коментари, сега останува да закажам кај гинеколог и да ми стане одговорност

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Скроз се согласувам, порано често имав така парчиња, дури и се чудам што читам :|

AlchinovaR1979 likes this.
  19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Боже свашта, болна во главата само ако е. Што да кажеме ние што сме имале спонтани, па и ние се кривиме понекогаш самите себеси, “што ако вака што ако така, што ако било од тоа, да не кревав нешто тешко” и ај сега да викаме подобро да беше болест него спонтан, стварно е ватафак ко што напиша една погоре.

20. ЖенаМајкаКралица

Ако не ви се дава одговор не коментирајте на секој доашаат такви моменти и мисли, фала на бога што излегов од тие мисли, па не ми влијае вашиот коментар