Tie gi davaat ako imas trombofiliitreba dase ispitaat genetski mutacii i ako gi ima transfuziolog ti prepisuva kleksan.
Da ama se cudam zs samo vo mk i gi davat na sekoja vtora zena mislam deka tamu mn panika praat i mn gi stresirat bremenite zeni
Sestra mi dve bremenosti gi lezese posle konizacija..Isto vaka vo 20 I nekoja nedela izgubi edno bebence. Slednite dve najstrogo miruvanje. Poveke od 5min ne stoese ispravena. Istera do 7mi I so dvete ne se sekjavam do koja nedela. Fala mu na Boga i so dvete izleze se kako sto treba na kraj..
Pa najgolem rizik e toa na konizacijata. Zatoa e preporaclivo cirklaz da se stavi i da se miruva posle 4 mesec, zosto bebeto pocnuva da tezi. Nema izlegivanje, na kafinja, odmori, po gosti, tuku doma na krevet i fotelja, vo pogolemite meseci i vo krevet ke se jade
Девојки здраво, Да ве известам ми стигнаа резултатите од МАНУ и утврдено е дека плодот имал тризонија 13. Моментално ги чекаме резултатите од кареотип.Дали имал некој ваква или слична ситација да сподели искуство.Сите ми велат природата си го направила своето ама јас сеуште не можам да си дојдам на себе потресена сум од цела ситуација и очајно барам одговори. Ви благодарам.
Почекај ги резултатите од кариотип прво, па ќе знаеш што понатаму. Инаку да, така викаат докторите, дека телото го препознава плодот дека не е добар и дека затоа бара начин да го исфрли. Или одлуката понатаму ќе беше на вас.
Zdravo na site, dali na nekoja i se slucuvalo posle spontan, onesvestuvanja, glavobolki?.. pretpostavuvam deka se posledica na emocionalen stres i slabokrvnost, no sepak bi mi znacelo da cujam sto mu pomognalo na nekogo
Како што кажа членката погоре телото го препознава плодот и бара начин да го исфрли. Трисомија 13 е асоцирана со доста тешки дефекти врз развој и органи на плодот па затоа организмот си препознава и дали влијае врз тебе и си бара начин да се заштити и да ризикува понатамошна компликација.
Zdravo zal mi e za tvojata zaguba .Jas imav spontan vo 5 mesec so induciski poragaj.Jas nemav bolki vo Sistina se porodiv lesno pominav sleden den me pustija.Psihicki e tesko ama treba vreme so podrska od semejstvoto,soprugot ke pomine.Ako imas potreba poseti i psiholog.Setaj druzi se so prijateli .Kaj mene prvite 2 meseci si placev pocesto se e ok naednas mi se place so tekot na vreme ke pomine .Napravi si gi site ispituvanja i daj si vreme da se opustis.
isto i kaj mene bese vo 5ti mesec, ama bev i slabokrvna cela bremenost… fala ti, se trudime member: 166328"]Zdravo zal mi e za tvojata zaguba .Jas imav spontan vo 5 mesec so induciski poragaj.Jas nemav bolki vo Sistina se porodiv lesno pominav sleden den me pustija.Psihicki e tesko ama treba vreme so podrska od semejstvoto,soprugot ke pomine.Ako imas potreba poseti i psiholog.Setaj druzi se so prijateli .Kaj mene prvite 2 meseci si placev pocesto se e ok naednas mi se place so tekot na vreme ke pomine .Napravi si gi site ispituvanja i daj si vreme da se opustis.[/QUOTE]
Jas imam Trombofilija.Imav tromb 2019 venusno do maliot mozok.Uste togas nevrologot vo Sistina mi kaza deka ke imam spontani se dodeka ne mi se pogodi terapijata.Kaj mene vo bremenost dimerite se mnogu visoki uste na pocetokot so dve bockanja.Bremenosta bese bliznacka ama edniot plod ne se razvivase i hemostazata mi bese mnogu losa vreminjata,dimerite ,trombocitite i so primanje na terapija.Jas dobiv obilno krvarenje i puknat vodenjak .
Bas mie zal sto taka tise slucilo,a ima sansi dati zgolemat kleksan dnevno ili maksimum e dva kleksani dnevno.Neli davaat i 2 kleksani i plus aspirin
Da piev aspirin do 4th mesec ama prestana da deluva da moze da se zemaat i po 3 kleksana.Sestra mi bese so invitro pred 5 godini bliznacka bremenost ona primase po 3 na den.Sega sledime ovulacija deka jas prirodno ostanuvam bremena i ke bide so kontrola na sekoj dve nedeli ginekolog i transfuziolog.