Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    2.517
    Moras da kontroliras obavezno,so pogodena terapija kesi iseteras do kraj

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.607
    Da jas se onesvestuvav ama jas i obilno krvarev skoro mesec dena. Mene mi velea normalno deka gubam krv.

3. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    424
    Здраво, после колку време од спонтан абортус сте останале бремени?
    на 10ти мај ме чистеа, на 14јуни добив, ми траеше околу 10 дена. И сега ми касни пак, дали е нормално?

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.607
    Pa ako ste probale pak za dete sekogas postoi moznost. Jas cekav 3 meseci pred da pocnam so obidi.

5. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    56
    Jas imav induciski poragaj Mart ,prva menstruacija maj poslem ispituvanjata pap,brisevi i hormoni doktorot ni kaza da probuvame od Juni,ama nie pocnavme od Jully pa sega cekame da ne dobijam kraj na mesecov .

6. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    Ako si imala bas spontan abortus teloto samo da go isfrli plodot so krvarenje mozes I posle 1 mesec, ama ako si praena kiretaza 3 meseci togas ne cekaj poise

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    3.057
    Cekav 3m, kolku sto mi kazuvaa, posle 4tiot ciklus (poso kiretazata kako prv go racunat) probavme odma.

8. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Здраво на сите. Пред 2 дена направив тест после едно 5-6 дена доцнење на циклусот и искочи позитивен. Следниот ден односно вчера околу 17ч почна да ми тече крв која повеќе личеше на розева. Прво беше малку а потоа се повеќе се зголемуваше крварењето и се претвори во свежа крв која беше обилна исто како кога се има циклус, дури и изгледот и беше сличен. Денеска крварењето е исто. Да не заборавам дека исто така имам и двата дена болка во стомакот. Вчера вечерта бевме на гинеколог каде што ме прегледаа на ехо и не видоа плод со што докторката кажа дека можеби е мн тазе па затоа не го гледа плодот, потоа тестот направен со урината беше негативен а тестот преку крв за БХцг беше точно на граница односно 5. Докторката ми кажа дека не сум ни била бремена туку дека ова ми е регуларен период…Кога и кажав како е тоа можно кога добив позитивен тест, имав и симптоми кои точно ги познавам после првата бременост на што она одговори дека мн често може да се случи тест да е лажно позитивен. Знам дека тоа не е точно но во ред не сакав да се објаснувам, само прашав што да правам со крварењето дали треба да ми дадат нешто но таа кажа дека телото само ќе ми се исчистело. Исто така ми предложи да дојдам во понеделник повторно и да направам крвна анализа за да видиме колкава ќе е вредноста на Бхцг. Јас одбив бидејќи мислам дека нема потреба од тоа, едноставно не верувам дека би се покачила туку верувам дека веќе плод навистина не постои. Сакам да слушнам ваше мислење/искуство околу се ова, за колку дена Бхцг ќе падне под 5 и ќе добијам негативен резултат бидејќи купив нов тест кој сакам да го направам меѓутоа не знам кога…збунета сум буквално околу се.;(

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Најверојатно е биохемиска бременост за жал.Исто и јас имав во Април.Кај мене падна бетата за 3 дена.Исто почна два дена со кафеав исцедок и потоа со свежа крв.Најверојатно до понеделник ќе биде негативен нема да се детектира HCG хормонот

10. Little_girl

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Јас немав темна крв..како и да е.. Колку време крвареше се на се?

11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Па добив менструација,како и секогаш околу 5 дена.Испитај преку крв понеделник за секој случај.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.242
    На моја блиска така Бетата 15+ и беше, па доби. И рекоа биохемиска бременост... Чим сеуште крвариш исто, најверојатно ти е менструација..

13. Little_girl

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Што мислите дали ќе треба чистење или телото дамо ќе се исчисти затоа што било на почеток на бременост?

14. Little_girl

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Што мислите дали ќе треба чистење или телото дамо ќе се исчисти затоа што било на почеток на бременост?

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.613
    Многу ми е жал, сосема те разбирам како се чувствуваш. Имав биохемиска крај на јануари годинава, сама се исчистив преку добиеното. Мислам дека нема да имаш потреба од чистење, само провери ја уште еднаш бетата дали е целосно падната.
    Јас после биохемиската останав трудна после две 2 менструации во април и еве терам здрава бременост, фала му на Бога.
    Не се откажувај, после добиеното продолжи си пак со обиди. Ќе биде.:l:

16. Hemina

Hemina Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дали може да се случи бременост веднаш после киретажа пред да дојде првата менструација?

17. Hemina

Hemina Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Мене ми остана остаток од киреражата. Др. Ми рече да испитам бета HCG, ако не е намалена рече пак ќе мора... фала богу Бетата беше падната...

18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.283
    Обично викаат да нема обиди одма ама ако сте пробале нормално дека може.

19. Hemina

Hemina Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    После киретажа, после колку време добивте менструација?

20. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    751
    Точно после 30 дена но беше поодмината бременост.