Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Mene doktorkava mi preporaca za da napravam vakum bez da pravam kiretaza a toa se pravi maks do 8ma nedela posle toa mora kiretaza grebenje na matka plus imav srceva reakcija sega nemamm ne e zdravo da se cuva mrtov plod

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    Da dobro prasanje, mene maticnata mi kaza deka sekade vo evropa se ceka teloto samo da go isfrli plodot bez da se pipka matkata, samo kaj nas odma na kiretaza te prakjaat, na moja prijatelka I rekle demek ne e zdravo mrtov plod vo tebe ke se dobielo sepsa sto ne veruvam mnogu zeni nosat plod bez srceva akcija 3,4 nedeli pa nisto ne Im e

3. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Da srci no vo prvi 8 nedeli mozes i vakum da napravis ne mora kiretaza sto e najbezbolen metod nekogas teloto ne moze se da isfri pa se zgolemuvaat poslediciite

4. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Zenski ve molam za iskustvo posle kolku vreme od spontan probavte pak za bremenost falaaaaa

5. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    Da najubavo e so vakum ama nema sekade kaj nas takva moznost plus vremenski e ograniceno moze do odredena nedela samo dodeka e plodot pomal a nekoi zeni namerno cekaat i do 10ta nedela za srceva akcija ne se pomiruvaat tuku taka

Zavisi ako si so kiretaza moze posle 3 meseci a ako si imala bas spontan plodot so krvarenje sam da iskocil moze i posle 1 mesec da znaes najplodna e zenata posle abortus

6. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Kaj mene e vakum toa ne se smeta kako kiretaza zosto e kako usmukuvNje nz kako da kazam

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Кога ќе ти каже доктор, тогаш. Јас бев со киретажа, ми кажа после 3 циклуси дека можам. Најубаво да одмориш 4-4м и да си направиш со време испитувања.

8. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Ti blagodaram mn koi ispituvanja gi pravese

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Чекав да добијам прв циклус после киретажата и после тоа одма отидов на нов пап и 4 брисеви, торч, панел за тромбофилија, антитела на имунологија, дури и тироидната испитав, каритип правевме и двајцата.
    Правев и кумбс за секој случај (ама јас сум рх-, маж ми рх позитив)

10. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Kumbs toa sto e kariotip na drzavna li pravevvte i dvajcata za kolku vreme dobivte rezultati a toa torc kade se ispituva i jas sega cekam da dobijam pa se spremam za ispiryvanja najtesko od se mi padjaaa cekanjeto od 3 meseci

11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    749
    Јас правев торч во институт за јавно здравје, со упат од матичен гинеколог. Кумбсов тест на трансфузиологија (се прави ако си rH негативна крвна група а партнерот позитивна).
    Кариотип немам искуство нека кажат поискусните.

На livethelife му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    1.392
    Сакав само да ти кажам дека ќе летнат тие 3 месеци додека трепнеш.. те сфаќам сега дека ти изгледаат премногу далечни ама додека завршиш со испитувања и земеш резултати ќе помине времето. :hug:

13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Кариотип имавме резултати за 1м. Матичен гинеколог следи термини во мој систем и ќе фати за тебе а за сопругот општ матичен негов треба да резервира термин.
    3 месеци брзо проаѓаат, дур направиш испитувања и добиеш резултати ќе пројдат.

14. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    3.906
    Кумбс се прави секоја бременост? Јас сум РХ -, а сопругот РХ +. За првата бременост примив инекција и во 28ма и после пораѓај. Си очекувам дека сега пак треба да примам, не мислев пак да правам…

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Мене пак ме праќаше матичната. Ме прати и одма после првиот абортус пред да ја примам инекцијата и во последната бременост ме прати и на сам почеток и во 27ма гн пак пред да се боцнам.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Src koja cena e kariotipot na drzavna

17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    700mkd

18. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    A kolku se ceka za rezultati

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    1m najmalce

20. LittleMermaid96

LittleMermaid96 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50

Јас имав киретажа пред 3 месеци, во 8ма недела. Киретажата ми ја вршеа со вагинално апче плус интервенција. За 1 недела ми заврши крварењето и почнав да функционирам нормално. После првиот циклус направив испитувања (не знам точно што но матичната рече дека е направено се што се испитува во 12 недела од бременост + микробиолошки, ПАП... + бета HCG испитував додека не дојди на 0) се излезе негативно и почнавме повторно со обиди. Што е подобро не знам, сакав да ти го споделам моето искуство и да ти дадам надеж и утеха, бидејќи еве после првиот обид ми доцни веќе 5-6 дена, тестовите се негативни и договорив преглед во Среда (whish me luck) бидејќи имам редовни циклуси, се испитано немав никаков проблем единствена надеж ми е нова бременост.