Немој да чеκаш,неможат сите жени сами да го исфρлат бебето, јас бев таκов случај κога го имав спонтаниот. На κлиниκа κе ти κажат најубаво. Не е стρашна κиρетажата, ќе те успијат и нема ништо да осетиш, јас исκρено имав болκа после тоа додеκа лежев на интензивна нега ама еве читам повеќето немале таκа да све е индивидуално. Поголема е емотивната болκа отκолκу физичκата во сеκој случај и затоа ти е полесно да отидеш на κиρетажа отκолκу да го видиш плодот исфρлен дома...
Добро ти вика joy1. Ако докторите ти кажале дека треба киретажа, немој да одлучуваш поинаку на своја рака. Тоа може ако е порано во бременоста и секако дека е поубаво така, ама во 9-та недела веќе не си малку бремена. Јас на пр. и многу крварев (во 10-та недела). Киретажата беше неопходна и за да се исчисти матката, но и за да се смири крварењето. Не си пишала дали веќе крвариш, ама како и да е, не чекај дома.
Ne krvaram uste, vcera neposredno pred pregledot prestanalo srcenceto .Inaku vtoriot ginekolog koj go posetiv vcera me posovetuva da pocekam I majka mi I svekrva mi -oni se medicinski lica.Ama denes sum resena za cistenje ama mn mi e strav za celosna anestezija i sum spremna za lokalna.Lele ke se mrdnam ne znam sto ke bide
Обично се прави со целосна анестезија, анестезиологот одлучува дали ќе биде целосна, локална, и дали воопшто на некој пациент треба да се даде целосна анестезија. Кога ке одиш таму ке ти земат податоци и комплетна историја здравствена, џабе си планираш сега од дома. Одговорноста ја сноси анестезиологот. Немој да се плашиш, порано на живо ги гребеле без никаква анестезија, сега на нашиве генерации барем олеснета ни е болката и ништо нема да осетиш.
Па не е баш дека само порано ,и мене киретажа ми правеа без анестезија ,ама за мене немаше време да се чека ...
Затоа му реков на девојчето, на клиника ке одлучат дали е за целосна, локална и дали воопшто треба да и се даде анестезија. Затоа постои анестезиолог. Инаку баш ми е жал што те чистеле без анестезија
Jas imav epten strav od anestezija duri im ispaniciv I me ostavija edna nok ma intenzivna .ni toa bilo samo id stravot...me uspituvaa sve..ana jas sum vo stranstvi taka da malce mozebi ppinaku tretiraat.ama sledniot pat niksko ne se plasev.a za da se isfrli plodot ovde I mene samite doktori mivrekoja da cekam ama jas normalno sakav kiretaza.taka da ne se plasi.srekno drugiot pat.i sakav da ve prasam kolku posle kolku mentruacii da se proba??? Sto mislite?
Posle kolku pa da se proba mislam deka site ke ti kazat razlicno no nema pravila. Kako I da e dokolku e mala bremenosta, toa znaci do kaj 3ti posle 3 meseci, no dokolku e pogolema posle 6 meseci. Pa srekno
мој совет немој да чекаш, јас кога имав спонтан, ем што емотивната болка беше доста голема, ем и физичка многу голема осетив, и јас чекав, ама се покајав 100 пати, добив многу големи болки, докторот во болница ми рече, па дали ти имаш мозок? кај си била до сега? кога ме чистеше без анестезија, бидејќи немаше време за тоа, реков уште еднаш трудна никако, од толку големи болки... затоа оди и не е страшно, ќе ти стават анестезија и ќе помине се, освен болката за изгубеното бебче...
Pa 8 ma nedela bese ali jas imav prazna kesa bez plod pa mi rekoja dva meseci e dovolno.samo sto mi rekoja ne treba ni da ispituvas nisto.ali jas sakam sve da ispitam.i ne mi davaat uput za ispituvanj
Po mene ispitaj si sega zasega samo brisevi i pap i dovolno ti e, a upati moraat da ti dadat, ako ne menjaj gi odma No i ovie ispituvanja ne ti se pricina za prestanok na bremenosta bidejki kako sto pisa si imala kesa bez plod, taka da dijagnozata ti e taka trebalo da bide, za zal sudbina na mnogu od nas Ne se optovaruvaj sega zasega so nekoi drugi po mene bezpotrebni ispituvanja za tebe bidejki taa sostojna ne indicira na nisto, tuku ednostavno se slucuva. Pocekaj si 3 meseci i frlajte se so maz ti na rabota, i ovoj pat ke imas poveke sreka i ubav uspeh. bebule
Како причини за празна кеса без плод ги набројуваат: генетстки дефект, труење, зрачење или инфекции. Со исклучок на последново, причини кои не се повторливи и не укажуваат на проблем кој евентуално би се повторил. И јас мислам дека најдобро да си се повтори папот, брисевите...и глава горе. Со нови сили и наскоро со убава вест.
Ne nemas potreba od ispituvanje na hormoni posto sega ionaka ti se zbrlaveni I moze samo da te isplasat I da ne ti ja pokazat vistinskata vrednost. Taka da napravi si brisevi I pap I glava gore, opusti se I sekako mozes I na 3/4D da pojdes cisto da vidat kakva ti e matkata
Feminki vcera vecer mi napravija kiretaza . VI blagodaram na site za spodelenite iskustva sto mi pomognaa kolku tolku da ostanam po smirena i da go pominam seto toa sto sleduvase. Go pominav i stravot od celosnata anestezija ke ostane samo bolkata za nerodenoto bebence. No zivotot prodolzuva, mora da bideme silni za da prodolzime ponataka i da si ja ispolnime zelbata za da si imame decinja.
Zdravo pred edna nedela mi napravija kiretaza bidejjki mnogu krvarev a bev 8 nedela bremena.E sega od togas pa do deneska ne uste ne mi e skroz prekinato krvarenjeto no e slabo i bledo crvena boja dali znaete od sto moze da bide toa i dali nekoj bil vo slicna situacija koga me pustija od bolnica mi rekoa deka se e vo red
Ноρмално е да κρваρиш додеκа да се исчистиш сκρоз, недела-две...зависи κај κого κаκо... Ти дадоа ли плус апчиња после κиρетажата?