Zdravo se izvinuvam da se nadovrzam za mola bremenost i kaj mene se somenvaja za taka no ispadna deka ne e no posle 1 mesec od kiretaza nivoto na bt hcg ne paga na 0 mi e 2 nedeli konstantno 9.6 dali nekoj e vo slicna situacija?
Поздрав...бев на вештачко оплодување и беше се во ред до 16 недела додека не се откри дека имам скратено грло на матката...Беше направен серклаж ама за жал неуспешен и бебето го изгубив во 18 недела...Во иднина сакам да направам трансабдоменален серклаж па би ве замолила ако може некоја препорака за некој доктор на ГАК кој има искуство за таа работа и некое искуство
Здраво, Кај мене нивто на ХЦГ падна после 1 месец и 2 недели на 0. Види прашај кај матичниот гинеколог доколку не паѓа.
Zdravo , imav spontan abortos na 23 noemvri si dobiv ciklus na 23 dekemvri , imavme odnosi na 01.01. I na 04. So svrsuvanje vnatre i togash imav plodni denovi a ovulacija imav na 05 , dali moze da se zabremeni tolku brzo po spontan abortos ?
Ne ne isto kako ciklus bez nisto se iscisti se samoto , i ciklus si dobiv redovmno pa sakav da prasam dali.ima shansa da se zabremeni tolkj brzo po spontan
Има шанси, си добила циклус и веројатно и овулацијата настапила а штом има овулација бременост е можна. Дури велат дека после спонтан периодот што следи е поплоден за жената, но не сум сигурна како тоа научно се објаснува. Со среќа!
Минатата недела имав позитивен тест за бременост, на ехо сеуште ништо не беше видливо, ми закажа докторот термин нареден понеделник, како уште можело да биде многу рано ми рече. Од синоќа имав многу малку розе исцедок на бришење, денес веќе има кафеава боја и е некако поинтензивен. Имам некое пецкање/блага болка во долниот дел на стомакот. Има шанси ова да е почеток на спонтан?
Која недела си? Најубаво на прво ехо 7 недела или барем 6 + некој ден за со сигурност да се види бременост и да се потврди за каква бременост станува збор(матерична или не дај боже вонматерична). Розев или кафеав исцедок на почетокот 90% имаат кој може да трае неколку дена, но секако да не е проследен со болка ( мислам на поинтензивна), така да тоа мора да ти каже гинеколог кај сите е различно.
Последна менструација имав на 3ти декември, ама јас имав и со првото вака, најверојатно покасна овулација и ништо не се виде на прво ехо. Оваа недела би требало да е 6та, значи минатата беше 5та кога бев, ама ова според мојата апликација за следење циклус. Тогаш за првотосе посомневаа на вонматерична, ме оставија на боледување, ама после две недели се виде плод во матка и се слушна срце. Надевајќи се дека и сега е така и е сеуште рано, не побарав никакви дополнителни испитувања и реков ќе почекам следен термин. Сега ова со крварењево ме исплаши, иако сега кога станав немам. Некое влечење во стомакот осеќам, ама не е некоја интензивна болка. Првите денови, така и сфатив дека може сум бремена, многу ми се вртеше, ама тоа како симптом наеднаш исчезна. Градите уште ми се отечени и осетливи на допир, тоа како симптом си е сеуште тука. Дали да причекам сепак до термин до понеделник или пожелно е да барам за денес?
Марге иди денес пак да те види, и може треба прогестерон да ставаш. Не оставај така и јас бев од старт со крварење. Мирувај.
Можеш и сега да отидеш ако те плаши крварењето и да ти дадат прогестерон а може и ако си веќе 6 + некој ден и да се види плод и денес. Јас исто имав мало кафеаво крварење особено кога ќе се избришев на тоалетната во 7 недела кое траеше 3 до 4 дена ама немав никаква болка и затоа не примав ништо. Позитивно само и се ќе биде во ред.
Примаат и овде во исти ден со крварење и во рана бременост. И на итна сум била и на матичен. Јави им се сега, нека те видат. Можат и прогестрон да ти дадат, секако на приватно ќе ти го пишат, ама можат. Прашај, можеш и да инсистираш да ти пише. 100 евра се на приватно, 90 парчиња. Со крварење бев на итна и плодот беше во ред. После тоа уште 2-3 недели имав кафеаво. Од необјасниви причини. На крај уредна бременост. Стално знае така на почеток. На првиот спонтан, прокрварев со болки контракции, и тоа беше тоа. Обилно крварење и на лекар се потврди дека нема плод повеќе. На втори, само имав болки, не како контракции, ама посилни од менструални и прокрварев. Никакво крварење предходно, а плодот не се развиваше. Ама знаев, оти ми беше кажано дека не се развива и да очекувам.
Бев, се виде гестациска ќесичка, што во петокот ја немаше. Сега имам нареден термин наредна недела, да се види дали се оформило нешто. Ми даде боледување и ми рече да мирувам, ама сепак да си функционирам нормално, не да лежам цело време. Рече ако почнам да крварам, тоа е што е, не можам за жал никако да го спречам тоа. Па ќе видиме… Фала ви за одвоеното време и за советите @jolene истото ми се случи во првата бременост, наеднаш прокрварев, со свежа црвена крв, отидов на итна и таму не можеа да утврдат зошто, се си беше ок. После тоа до 12та недела цело време крварев по малку. И никој немаше одговор зошто, а мене секое одење во тоалет ми беше страшен стрес.