Јас крварам скоро 2 недели ама кај мене сам си тргна процесот без киретажа и таблети. Сега ми текна на тебе кога вака пиша, тогаш бев трудна јас и ми е уште помило дека си имаш бебуле до тебе. Праќам гушки и јас а за капките, изгледа истите ги пијам, ми рече матичниот ќе го убрза процесот, па ќе видиме.
Јас добив таблети последниот пат. Немав многу крварење. Помалку од една нормална менструација и траеше 7-8 дена. Сеуште немам добиено.
Zdravo zeni ve pratam dolgo vreme jas pravev invitro, posle 11 den beta mi bese 60,9 i posle 7 dena uste eden test pravev mi bese beta 40 mi rekoa spontan abortus ne me gledoa na eho samo rekoa terapija da prekinam , posledna menstruacija 17 juni moeto prasanje e koga da ocekuvam menstruacija mene mi e strav i prv pat mi se desava seto toa i prvo in vitro mi e vo petokot bese toa
Здраво 2021 спонтан 10 недела не формираше правилно плодот и без срце 2022 спонтан 14 недела му прекина срцето 2023 отстранување на септум и блајтед, не се создаде плод Годинава спонтан 19 недела, поради инфекција, пукање на водењак Од испитувања сите можно се направени, се е во ред, освен мутации за кои примам клексани во бременост и витамини пред бременост Ве молам за инфо како се движела менструацијата после спонтан во поодмината недела, кога сте почнале со односи и кога е безбедно да се почне со обиди за забременување?
Навистина ми е жал Јас имав во 17та недела, менструација добив после 40 дена. Со обиди почнавме после 6 месеци. Можевме и порано меѓутоа не бевме некако психички спремни за тој чекор.
Многу си поминала, жал ми е Јас имав исто во 5ти месец, добив точно после 30 дена. Да ги направиш и имунолошките испитувања (ана, афа, анка, лупус) ако веќе не си, исто второ мислење за последната бременост, дали се работи само за инфекција и/или некомпетентен цервикс, за да земете во предвид за серклаж во следна бременост. Обиди за следна бременост ми препорачаа после 4месеци. Дај Боже со следната бременост да си имаш живо и здраво бебенце
Flower мора да се нaправат дополнителни испитувања.. на имунологија види слика, кариотип, за мутациите цело време пиј метилфолат и метил б12 и додека не си бремена. И торч да испиташ. Овде живееш или надвор од Мк?
Ти благодарам. Да направени ми се и тие испирувања, се направив после втората бременост. Серклажот е дефинитивно сигурна опција за следна бременост.
Направени ми се и овие испитувања, и кариотип, торч неколку пати и плус во текот на бременост, и вит. Д3 и скриен шеќер и спермограм, и уште многу други испитувања, витамините за мутациите ги внесувам константно. Од МК сум.
Мене за серклажот кога ми го ставија сега , ми рекоа дека највеќе држи затворено грло да не влезе инфекција.