Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    44
    За во чаир, одиш сабајле гладна и жедна доле им се салите за киретажа, ќе те легнат на кревет и ке чекаш ред за киретажа. Кратко трае, се на се 5-10 минути со целосна анестезија. После киретажата те враќаат на кревет и 2 часа те следат и те пуштаат дома.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    783
    Брза е интервенцијата. Јас правев во Систина, ме примија, документација прашања неколку, ми дадоа да се пресоблечам и ме однесоа. Ми ставија анестезија, 15 мин трае се на се. Се разбудив и уште 2 саати лежев. Немав лошење ниту болка. За дома ми дадоа капки за да се намали крварењето .

3. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    4.347
    Фала ви. Болките се индивидуални? Некои ми рекоа мн имале болки и мн крвареле. Јас веќе 10 дена крварам и немам веќе сила, валда и железото ми паѓа. Немам сили за уште потежок период. За болки шти може да се пие?

4. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    783
    Мислам дека и Кетонал можеш да си пиеш, ама мене не ми беа толку неподносливи.. ментруални болки, а за крварењето крварев неколку недели ама не памтам точно

5. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    44
    Јас слаби менструални имав скоро и ич, само првиот ден. Аналгетик можеш да си пиеш, а за крварењето је индивидуално,јас крварев 4/5 дена само. Ќе ти препишат капки за крварењето и антибиотик, најчесто вибрамицин освен ако не смениле последниве 3 години.

6. НАНИНАНИ

НАНИНАНИ Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Jas izgubi dve bebinja poradi krvarenje vo 6ta I 7 nedela vo 7 nedela veke embrionot beshe mrtov I dva pati pravev kiretaza I dali znae nekoj od sto moze da se slucuva krvarenjeto I zagubata posto mnogu mi e strav za 3ta bremenost, da ne mi se sluci pak mnogu e tesko

7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.427
    Може да има неколку причини ама тоа мора да се провери.Генетски митации,хормонски-недостаток на прогестерон,инфекции,полипи итн.Пред да планираш трета бременост направи си испитувања ако веќе ги немаш.Жал ми е за загубата:l:

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    401
    Сите вие кои сте поминале низ неколку спонтани сте најсилните личности на светот...
    Јас ја изгубив мојата втора бременост во 12 недела... Од првата бременост имам прекрасно 3 годишно детенце, но оваа загуба буквално ме скрши целосно.
    Иако се поминати 2 месеци, сеуште неможам да си најдам мир во себе.
    На преглед 2 дена пред спонтан срцева акција и се беше во ред, грло затворено 4цм... и после 2 дена преобилно крварење... Во Ману испитан плодот без никакви аномалии, се било во ред со него. Недела дена пред спонтан чисти микробиолошки, два дена пред спонтан чист ТОРЧ... Неможам да разберам што се случи...

9. vviktorijaaa

vviktorijaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    95
    Девојки како се справувате после биохемиска и спонтан?
    Јас не можам да се смирам. Со денови плачам мислам дека светот ми се сруши