За во чаир, одиш сабајле гладна и жедна доле им се салите за киретажа, ќе те легнат на кревет и ке чекаш ред за киретажа. Кратко трае, се на се 5-10 минути со целосна анестезија. После киретажата те враќаат на кревет и 2 часа те следат и те пуштаат дома.
Брза е интервенцијата. Јас правев во Систина, ме примија, документација прашања неколку, ми дадоа да се пресоблечам и ме однесоа. Ми ставија анестезија, 15 мин трае се на се. Се разбудив и уште 2 саати лежев. Немав лошење ниту болка. За дома ми дадоа капки за да се намали крварењето .
Фала ви. Болките се индивидуални? Некои ми рекоа мн имале болки и мн крвареле. Јас веќе 10 дена крварам и немам веќе сила, валда и железото ми паѓа. Немам сили за уште потежок период. За болки шти може да се пие?
Мислам дека и Кетонал можеш да си пиеш, ама мене не ми беа толку неподносливи.. ментруални болки, а за крварењето крварев неколку недели ама не памтам точно
Јас слаби менструални имав скоро и ич, само првиот ден. Аналгетик можеш да си пиеш, а за крварењето је индивидуално,јас крварев 4/5 дена само. Ќе ти препишат капки за крварењето и антибиотик, најчесто вибрамицин освен ако не смениле последниве 3 години.