Во нормална ситуација да, ама во ситиација кога крвари жената и го губи своето дете во моментот, има и физичка и психичка болка треба да оди и по резултати?
Абе не знам ти што се чудиш ? Дали мислиш дека нив им е гајле дали крвариш, дали можеш/не можеш ? Со болки скифлена шетав по спратови сама да си барам доктор, они не мискат дека тоа е нивна работа. Не се чудам за ништпо ни од гак ни чаир, не знам уште колку по изненаден треба да е човек од дешавки, однос и третман на овие клиники.
Јас воопшто не се чудам на нов, паталец сум и знам што се случува. Се чудам бидејки ми изгледа дека тоа го оправдуваш
Zdravo ve molam za iskustvo dokolku imal nekoj slicno Na 27.12 imavme odnosi so soprugot, na 30.12 poradi neprijatni slucuvanja bev prinudena da ispijam norlevo(apce za den potoa) po 65 casa od odnosot. Na 18.01 dobivam pozitiven test za bremenost, dva dena potoa pravam Bhcg cija vrednost bese 227 sto se povrzuva so okolu 4ta nedela bremenost za da 2 dena podocna Hcg padne na 66 Biohemiska bremenost … Treba da cekam da iskrvaram pretpostuvam, ama za kolku vreme se slucuva toa? Fala vi
Добро, ај јас лично за себе ќе си кажам дека бев зачудена пошо од мене почна муабетов. Породена сум на Гак и никогаш не сум имала ни непријатно, а не пак лошо искуство. Ова ми беше да, у најмала рака чудно И у најмала рака изгледаше ко да ме заебаваат , општо целиот однос. Ама еве за тие шо ќе ја читаат темава понатаму, Ич да не се чудите. Очигледно е нормално се да доживеете И да докажувате на доктор дека само ден претходно си била трудна, и да ве стануваат крвави и голи од стол додека чекате доктор Сосема нормален третман, се согласувам.
За пораѓај ок беше со ситни замерки, ама од таа амбулантата доле не сум изненадена. Прво таму дежураат едвај писмени специјализанти, второ има една сестра што е културна, ама има и една што ја затекнав, злоба, некултурна, вулгарна и проста. 3 пати силом прилике сум била во дежурната доле од која последниот пат пред врата стоев и се мислев дали да влезам или да почнам да се молам. Од амб на гак ништо не ме изненадува.
Имав missed abortion. Ми направија денеска вакум аспирација и киретажа. Меѓутоа, веќе поминаа 7,8 часа ајас воопшто не крварам, влошката е скоро чиста, дали е тоа нормлано ? Некој ако може да сподели искуство. Благодарам однапред
Нормално е, да. И јас бев исто, прв ден ништо па после ден, два почнав да крварам и траеше некои 7 до 10 дена крварењето, ама не обилно. Ти дадоа капки да пиеш? Тие може да ти направат болка ама барем со нив ќе се истисне преостанатата крв.
Дада, ми дадоа капки. Дали сите материјали добиени од киретажа после missed се праќаат на патохистологија? Твоите ги пратија?
Да, ми го понудија ако сакам да го пратам материјалот и јас се сложив. Не знам каде имаш правено, јас бев во Систина и добив резултати за една недела, а државно имам читано дека бааги подолго се чека.