Некоја што имала спонтан во рана бременост ( пред 10та недела ) а е рх фактор Негатив да ми каже дали примала Рогам Ве замолувам
Здраво на сите. Вчера на ултразвук видовме дека плодот не се развива. Иако треба да сум во 10та недела, сеуште немаше срце ниту некој напредок во споредба на тоа што го видовме во недела 6. Што понатаму? Кои испитувања треба да се направат со цел да се дознае причината и да се спречи ако може истото во иднина? Утре сум повторно на крвна слика каде што ќе дефинираме следни чекоро. Да напоменам, не живеам во МК.. се надевам има некоја членка што ќе сподели искуство Ви благодарам..
Imam veke edno dete po pat na invitro, bremena bev 22 nedela so vtora bremenost isto po pat na invitro, no pred 9 dena mi se sluci spontan posle koj imav i kiretaza. Krvarev od 6 ta nedela na sekoi 4 nedeli, posle 16 ta vo kontinuitet krvarev postojano. Vo 20 ta nedela mi se namali drasticno i plodovata voda. Bebeto do sam kraj bese ponapredno, napraven genetski test koj bese ok, site brisevi negativni, torch test negativen, imam umereni trombofilicni mutacii, no pogolem del od bremenosta bev pokriena so kleksani, osven koga mnogu krvarev. Rekov deka posle vakvo iskustvo veke nikogas nema da pominuvam niz ova, no mislam so tek na vreme ke se zalecat ranite i ke sakam da se obidam povtorno, iako ke me ceka cel nov invitro proces. Me interesira dali nekoj imal slicno iskustvo, sto bi mozela da bide pricinata za spontaniot, rezultati od histopatologija ni kazaa za 3 do 6 meseci. Blagodaram odnapred
Здраво девојки. Во јануари имав missed при што ми правеа вакум и киретажа, ми дадоа да пијам циклопрогинова откако ги завршив таблетите ми дојде циклус после 5 дена, меѓутоа, сега кога е време за нов нормален циклус без таблети мене уште не ми дојде и ми доцни 5 дена, дали има некој искуство со циклус после киретажа, дали е ова нормално?
Нормално е, и мене следниот месец после прогиновата ми дојде на 34 ден. Па после тој на 31 ден. Ќе ти се регулира со тек на време.