Природни бремености?. Сопругот се провери, кај тебе чиста е матката, септум да не ти прави проблем, проодност на туби? Понекогаш за жал нема одговор на ништо. Следна дај Боже дупла среќа да биде успешна
Два пати природно, а два пати со инсеменација. Септум одстранет, канали проодни, полипи одстранети. Знам дека некогаш нема одговор но морам да најдам решение. Кај сопругот све е во ред. Дај Боже, ти благодарам.
дечки 12+4 сум подледниве 2 дена имам болки во почовина и како цело време да ми се кака се плашам од спонтан
Не знам што чекаш. Ќе седиш на форумов, секој од свој аспект ќе ти кажува, а ти си знаеш најдобро како ти е. Ако сериозно мислиш дека има индикации, фаќај патот. Ќе ти направат ехо и бета.
Здраво, имам едно прашање. Имав миссед абортус бидејки плодот не се развиваше. После 2 недели бев на клиника на контрола се беше во ред и ми дадоа примолут нор да пијам 10 дена 2х1 за да добијам циклус. Ме интересира дали на сите вака ги даваат и дали би се вратил циклусот и без нив или мора да се пијат?
Јас 4 спонтани сум имала без киретажа и без лекарства. Све си се враќа во нормала. Не знам зошто ви дале таблети.
Zenski imav vakum abortus na 17.06 se pomina dobro. Piev kapki 3x15, antibiotik I 21 apce od cikloproginova. Pominati se 42 den I ne dobiv ciklus se uste mn.mi e strav da ne mi se poremetilo se I sto ponataka. Bev na eho mi rekoa da pocekam pa pak ke odam sega ama dali imala nekoja vakvo iskustvo?
Женски имав еден спонтан абортус во април оваа година и многу брзо после 2 месеци останав бремена. Втората бременост исто резултираше без срцева реакција медикаментозен абортус.Искуства некои кои испитувања треба да се направат, секако ќе идам на гинеколог и после колку време од спонтани абортуси некоја имала нормална бременост.
Генетски мутации,тромбофилија да испиташ.Исто така да направиш хистероскопија да се види матката да не имаш септум или некое воспаление.Некогаш едноставно е до ембрионот не продолжува со развој. За нормална бременост е кај секој индивидуално
Иста ситуација сум и јас. Првата бременост перфектна, а сега за втора бременост, во Март имав спонтан без да се формира ембрион. А после тоа крај на Мај повторно останав бремена и повторно се формираа три сакуси но сите празни, тогаш имав прво медиламентозен а после и киретажа бидејќи по менструација бев 8 недела и не се доисчисти.. Во меѓувреме направив испитувања брисеви , торч, тромбофилија и нас тромбофилија имам неколку хетерозиготни мутации.. Сега имаме закажано за кариотипизација и за кај Јани во Скопје, трансфузиолог .. Пијам аспирин преку еден ден и витамини Прегнатол, бидејќи содржат активна фолна... Дали ти кажаа после колку време може пак да пробуваш?
По приватниве знам дека сите прават.На државно во ГАК.Не тоа е интервенција се влегува со мала камера во матката и се гледа нејзината внатрешност.Се прави поф анестезија и трае околу 15 мин