Душо, закажи си преглед, при што ќе кажеш за новонастаната состојба... Јас имав ситуација со два спонтани, кога одеднаш почна да ги снемува симптомите со гадење, болка на градите, напнат стомак. Еве, сега очајувам овие празнични денови и иако сеуште не крварам, со тешко срце чекам утре да ми извршат киретажа :'( Тоа не мора да е случај и со тебе, но немој да оставаш така! Ти посакувам добри, најдобри вести, што ќе ги споделиш тука...
Денес бев на гин. зошто за нова година поимав во итна со спонтан, ја прашав колку долго треба да се чека она вика еден регуларен циклус.
Ne sama se izchistiv.Deka kasnev so appoitment. trebashe odma da idam ama mi ispadna nesho i ne zaminav. sega vishe ne krvaram i nemam bolki.
Epa vo slucaj na kiretaza se ceka poveke. Mene na gak mi rekoa 6 meseci, maticnata 3, I na kraj ne znaes kogo da slusas.
Zavisi od situacijata. Jas pravev kiretaza vo 12ta nedela. Maticniot mi rece 3 meseci.. A kaj sto mi pravea kiretaza mi rekoja odma slednata menstruacija... Ama eve 6 meseci pominaa od togash
@*sisi* Ne e tocno,nema pravilo.Jas sum cist primer. P.S.Da ne se povtoruvam po sto pati,prelistaj ja temata malku ponazad pa ke ja procitas mojata prikazna.
Duso neznam zosto nemozam da ti pisam poraka pa moram vaka, posle kolku vreme od kiretazata ostana bremena jas se izvinuvam sto vaka te prasuvam ?
Ако ти е за утеха, јас останав после 2 месеци од киретажата, значи одма после наредниот циклус од киретажата јас останав бремена и си родив здраво право синче
Kaj site e individualno. Znam mnogu primeri posle kiretaza ostanale odma na sledna mensttruacija... Nekoj po godina, eve kaj mene 6 meseci vcera, ushe rabotime na slucajot
Не викам дека не може одма после киретажа да се остане бремена, меѓутоа ние 1 месец немавме односи (како што ни кажаа докторите), а потоа уште 5 цуклуси да се пазиме,. Значи не се ни обидував да останам бремена зашто се пазев, не викам дека не може да останеш. Затоа е индивидуално, зависи и од организам, и од судбина и од многу други фактори. Поздрав
vo sabota imav spontan a pred toa doznav deka sum bremena so bliznaci i deka virusot toxoplasmosa i cvn gi ubile moite bebinja i deka bile mrtvi vekje nema znaci za zivot. trebase vo ponedelnik da mi napravat kiretaza no vo sabota imav spontan i sami izlegoa dve fetusi i imav mnogu obilno krvarenje. koga bev deneska na kontrola na eho mi rece deka nema potreba od kiretaza sama se cistila. pred da go lecam virusot nikako ne smeam da zabremenam zasto pak go napagat fetusot.pijam sega antibiotici i ergometril kapki. sakam da odam i kaj drug ginekolog sube mi e da ne ostanal nesto sto treba da se cisti dopolnitelno pak strav mi e mnogu
Off be dusicke znam najdobro kako ti e i jas izgubiv bliznacinja vo 21nedela utre odam kaj doktorot da vidi do kaj e matkata dali e sobrana i sto ponatamu i jas mnoogu krvarev i toa 40dena ama bese ponspredna bremenosta de ke se stabilizira ne se sekiraj te guskam.
@podravka ti blagodaram mila mnogu za podrskata mnogu mi e loso navistina edinstvena uteha e sin mi samo toj moze sega da me raspolozi nisto drugo. ti podobro znaes kako se osekja zena posle spontan ti si bila vo ponadminata faza jas bev 8 nedeli.
Имав спонтан во јули ми правеа киретажа и не ми кажа ниту во болницата ниту пак матичниот колку време треба да се пазам во ноември бев на преглед се беше во ред.Се обидуваме со мажот ми но нема се уште ништо ве молам за мислење дали некој бил со иста ситуација да нема никаков проблем а да не може да остане бременеа
Vikaat stom ednassi ostanala bremena, nema nikakov problem. Taka da ne se zamaraj so toa, prepusti se na seksot I ke si dojde samo koga treba. I jas bev pravevena kiretaza vo avgust, ama do Sega se pazevme pa Sega zdravje boze koga ke treba neka bide
I jas pravev kiretaza vo juli. Mene mi rekoja deka mozam odma sledna menstruacija da ostanam deka nema galje... Ama eve 6 meseci nema nishto... Ama nema otkazuvanje si rabotime na slucajot, ko ke saka neka fati gospodova rabota pocnav na nego da ostavam sea.