Dali moevo da go pisam aborus spontan ili ne samata nemozam ni da si odgovoram , pred prviot ultrazvuk se sluci se. Me bolese dolniot del na stomakot i vcera prokrvariv i odma na itna i gineklogot mi napravi ultrazvuk, rece deka sum 6 nedeli bremena me pregled i dojde do zaklucok deka mojot plod voopsto i go nemal se oformila placenta no bez plod, i sama neznam nisto ne ni prasav posto ovaa bese sok duri ni sama nemozam da si objasnam kako se sluc ovaa seto ni zosto. Mi stavija ketonal inekcija i doktorkata rece da ocekuvam ili da mi dojde menstruacija ili vo tekot na nokta da imam golemi krvavenja, no jas nemav nisto, imam po nekoja kapka crveno no neznam sto se desava. Zgora na se koga tidov vo vc na toaletot imase edno crveno malecko parce kako krukce i drugo golemo parce krv znaev deka nema nisto od embrionot vo ene. Sega ke odam idnata nedela na pregled pak i ke vidime sto ke se sluci ... devojki ima podobri denovi za site nas... znam jas !!! Da bideme silni ....
Здρаво женичκи,јас имав спонтан абоρтус па саκам да ве пρашам после κолκу вρеме од спонтаниот можам повтоρно да бидам сеκсално аκтивна и κога да ѓи напρавам миκρобиолошκите бρисеви?
Devojki edinstveno nesto sto me interesira kako ke go iscistat plodot, eve jas po malku krvaram, i utre ke dam da zakazam pregled kaj maticniot ginekolog, i se plasam ot toa cistenje, od taa kiretaza sto pisuvate vie ovde, kakva e bolna li e , moze li da se prima anestezija, kolku se lezi vo bolnica i toa seto ostanato .. Znam deka ovaa sto go baram od vas e bolno no bi sakala malku da me informirate bidejki mnogu se plasam. Toa sto bev bremena se obiduvam da go izvadam od umot, no se dodeka ne otidam na doktor tie misli ke mi stojat, ke se potrudam nekako no ... za pocetok e dosta tesko ... Kako i da e slobodno moze ili licna poraka da mi pratite ili da mi odgovorite, teski momenti se za nas ovie no ajde sto e e toa e , .. Pozz i ubava vecer na site .
@lovely-girl киретажата се прави со општа анестезија ништо нема да сетиш, во болница можат да те држат неколку часа до еден ден. Ќе крвариш 7-14дена, па ќе добиеш циклус, после тоа пожелно е ехо, брисеви и после се најнормално и секс и се, нека поминат 3-6месеци зависи колкава е бременоста и правете ново Ако те интересира нешто друго прашај слободно
Почекај да добиеш циклус, направи си ехо и брисеви и потоа кога сакате и колку сакате пуштајте се во акција
@emkaemka jas ednostavno neznam ni sto me ceka, kako sto napisav koga jas otidov vo wc na toaletot imase posledica od edno parce vo forma na krukce i taka znaes kako musamkasto , se plasam opsto od se, sakam sto pobrzo da resam da otidam na ginekolog i da imam mir, ednostvno sto osekam e samo silna bolka vo gradite, nesakajki umot mi bega. Se trudam da ne mislam no kako li ke prodolzam neznam . Jas si mislam deka po sto imam edna alergija veke dolgo vreme taa mi go oslabnuva organizmot i zatoa dojde do toj spontan , pa i nepravilno razviena kletka, bidejki nemam imunitet. Veke neznam ni sto da mislam. Sto potoa, kakvi tableti ovde po forumive citam deka e obavezno da se pie folna kiselina tablti, ... neznam ednostavno vo ovie momenti neznam ni sto mi e potrebno ... Pozz
@lovely-girl тоа што си го видела сигурно не бил ембрион тоа е многу малечко милиметарско за да можеш да познаеш ти кажав од киретажата не се плаши физичка болка воопшто нема, присутна е само онаа психичката... Ке ти стават анестезија, ќе заспиеш, интервенцијата е кратка 15тина минути и толку, потоа ќе ти пуштат инфузија, ќе се чувствуваш зашеметено, ќе полежиш и дома Фолната е збир на витамини не е од пресудно значење за развивање на ембрионот, добро е да ја пиеш уште во планирање на бременост но не е никаква гаранција. Испитувања имаш еден куп кои можеш да ги направиш, но засега нека заврши ова, па упати се кај својот доктор кој ти ја знае цела историја и видете дали е потребно некое плус испитување или така сакало да биде
@emkaemka ti blagodaram na odgovorot.@lovely-girl kiretazata e bezbolna ,ti stavaat anestezija i za 20 se zavrsuva SE posle toa 2h ne smees da stanes od krevet bidejki krvaris.Jas imav spontan minatata nedela bev na GAK,mene licno anestezijata ne mi deluvase mnogu bidejki mnogu bev isplasena so kako ke bidi vo smisla na toa deka od sala uste koa me nosea vo sobata se razbudiv,a nekoi spijat podolgo vreme toa zavisi od organizmot.Posle toa krvarev 7-8 dena i sega e se dobro fala mu na Bog.Taka da ne se plasi ne e nisto strasno nema da osetis nikakvi bolki.
Vi blagodaram za sovetite i podrskata, neznam kako e ovde se nadevam deka ke bide kako kaj nas i deka nema da e strasno kako sto jas si zamisluvam. Iskreno, ovaa sto nam ni se slucuva e edna od najteskite bolki,da mi kazuvase nekoj deka ke dojde den do ovaa bolka nemase da veruvam, no stoe toa e, nazad nema. Se nadevam deka ke zakazam sto pobrgu pregled kaj ginekologot pa da se oslobodam od ovaa bolka vo mene. Psihicki ke ja ima, no fizicki da ne custvuvam, dovolno mi e sto cel den sum na krevetot bidejki nemam sila za nisto. Kako i da e leka nok na site <3 !
@lovely-girl mila ako krvaris zosto uste cekas?Ili veke zakaza?I jas krvarev,od mene izleguvaa golemi parcinja,doktorkata mi kaza deka plodot ne se razviva dobro i deka e nepravilen ,a zgora na toa i beta hcg mi bese namaleno.Toa e, taka trebalo da bide,a kolku samo go posakuvav toa bebe.Ajde zdravje ke imame pak.
Deneska bev na ginekolg, otidov prvo do maticnata za bolovanje, potoa na ginekologija da si zakazam za pregled so cel da se iscisti plodot, i nema da veruvate sto mi se sluci. Vo Sabotata jas beh na brza pomos na ginekologija, me prestrasija. Deneska doktorot me zede kako hiten slucaj, zamislete bebeto e zivo, srceto mu cuka i e 0.4mm golemo. Mi dade tableti dabroston i odmor.Taka da sega lezam miruvam pa sto ke bide, e se bozja volja . Pozz
Се радувам за тебе... Камо и јас да слушнев така добра и убава вест! Дај Боже сите да се израдуваме... Со лесно и среќно! <3
Голем борец било твоето бебуле, лежи, чувај се и се ќе биде Пс. Што се трауми претрпи од простаци така-наречени доктори СРАМОТА!!
Jas ocekuvav deka ke dobijam tableti zatoa i me zedoa kako hiten slucaj so cel za uste eden pregled i tableti koi ke predizvikaat krvarenje namesto kiretaza.. no se se smeni se izraduvav, no bolkata za ovie tri dena ... bese ogromna, znam deka nie site sme ovde silni deka ke imame site sreka za vo idnina. Pozz i ubava vecer .
Naj strasno e sto sum vo evropska drzava kade i ovde doktorite vadat od takt, ne e samo kaj nas se taka crno, tuku i ovde . Backi i ubava vecer
Секој коментар е излишен Сличен случај имаше и моја другарка,па еве сега малата има скоро 1,5 година. Не мисли на изминативе денови,ете имало Господ Одмарај и само позитивна мисла
Devojki, vie ste zlatni, ovie denovi mislenjata vasi mi dadoa malku pozitiva, sega vo ovoj slucaj uste poveke. Fala na podrskata
Баш се изρадував за тебе @lovely-girl,сега одмаρај и мисли позитивно,доста беа негативни мисли благодаρение на ДОΚТОΡИТЕ.