Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Devojki edno prasanje za vas. Na 6.02.dobiv namesto na 20.02. i seuste krvaram, zboruvav so drugarka mi mi vika deka e mozno da sum bila bremena i doslo do spontan...:sweat:;( Ve molam za sovet nekoj, ne sum vo mkd momentalno i neznam sto da pravam :sweat:;(;(

2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Да си одиш на лекар најдобро ќе биде...

3. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Ako ne zavrsi denes, utre obavezno... Fala ti :l:

4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mene denes mi e 14 den od pocetokot na spontaniot I seuste krvaram. Me ostavija sama da se iscistam bidejki bese mnogu mala bremenost. Maticniot mi kaza deka podolgo vreme ke krvaram zaradi progesteronskata terapija sto ja primav I na kontrola da odam otkako ke zavrsi krvarenjeto. Cekam do ponedelnik, ako ne prestane obavezno odam.
    Iskustva???

5. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Според мене, иако ти кажале дека подолго се крвари,...сепак, две седмици веќе, ти крвариш...немало болничка ревизија, т.е. киретажа, па да си речеш дека си отпуштена со нормален наод и сл.
    Значи, крвариш, чекаш самата да се исчистиш, но ако пак не побараш преглед и не си ја повториш ситуацијата пред докторите одговорни за тоа, верувај, никого од нив нема нешто особено да го засегне, да те праша дали си добро, дали сѐ уште крвариш, или се исчистила матката...
    Затоа, мој совет: Уште утре појди си, макар и ништо да нема, за да си колку- толку "на чисто"...!
    Па, не е шега, до понеделник ќе биднат 20 дена како крвариш, а тоа, не е за занемарување...
    Поздрав и извести нѐ како си :)

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Denes bev na pregled, dr mi kaza deka ova e veke mensrualno krvarenje. Mi kaza deka ke trae kolku sto trae standard menstruacija, sto znaci za edna nedela do 10 dena na kontrola. Mi prepisa edni tableti za da se stbilizira krvarenjeto I vit.c

7. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво Фреја јас тие таблети требаше да ги добијам во болница кај докторот тој да ми ги препише, е сега како е во Мк незнам. Бидејки тој мене ми понуди две решенија, или киретажа или таблети, јас реков таблети и сета среќа што избрав таблети бидејќи моето бебе е живо, среќа сум имала што уште еднаш ме гледаа на ехо инаку .. несакам да мислам што би било ... Распрашај се, ако овде нудат солуција инекции, таблети и киретажа мора да има нешто такво и кај нас, а ние да не сме запознаени со тоа, позз ...

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    А не ти дадоа ништо некој капки или апчина уште на почетокот?
    Јас ко ја напрајв киретажата ми дадоа капки да пијам за крварењето да запри.. Имав нормално 5-6 дена

9. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ne bidejki jas ne pravev kiretaza.

10. skorpija091

skorpija091 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Женсκи да ве пρашам нешто,κиρетажата ми беше на 25 јануаρи а вчеρа добив мензис,но денес ми течеше многу обилно па бев κај матичната и ми пρепиша витамин ц од 1000мг,κапκи и ми κажа да пијам чај од ајдучκа тρева.И доκолκу не се намали κρваρењето да отидам на 5 ден од мензис да ми даде хоρмонсκа теρапија.Дали на неκоја од вас и се има случено оваа?

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Нормално е тоа да имаш обилно. Јас од ко ја напрајв киретажата до ден денес уште од првиот ден имам обилно крварење :)

На skorpija091 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    @Bebulleee фала ти мила ми олесна,јас денес цела сум во паниκа оти влошκата ја полнам за неполн час и тоа многу ме загρижи.Ти пρимаше неκоја теρапија?

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Одма после абортусот ми дадоја капки, не се сеќавам како се викаа дома ми се запипани. Тие се за да ти запри крварењетоо

14. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Да знам деκа се за тоа,и мене после абоρтусот ми дадоа и сега паκ истите ги пијам

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Пијај се ќе се среди. И да имаш обилно следните менструации, да знајш дека е нормално

16. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Ти благодаρам @Bebulleee на утешните збоρови,за следниот пат ќе си знам.Поздρав.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Девојки, вчера, значи во неделата, добив...во 14.30 h.
    Е, сега, треба да да испитувам хормони- дали утре, значи вторник, може да се смета како ТРЕТ ДЕН и ако е така, Ве молам, кажете како се врши испитувањето- преку крв, или...?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Preku krv e ispituvanjeto, jas ako ne dobijam prirodno kje dobijam pak so primolut nor pa kje ispituvam hormoni. Ti treba upat od maticen ginekolog, jas najverojatno vo drzavna na ginekologija kje ispituvam...

На zaMiG му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    А преку вена земаат, така...?
    Има ли врска- од сабајле, или земаат и подоцна?
    Треба ли гладен и жеден да си...?

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Од сабајле на гладно земаат крв од вена.
    Резултатите се секаде различно, негде се истиот ден во 2 напладне или пак другиот ден.

На mariz, Bebulleee и zaMiG им се допаѓа ова.